Протест в защита на ромите от Стара Загора спря 3 влака

От БДЖ не са знаели за готвената акция
Обновена: 29 юли 2014 10:21 | 29 юли 2014 10:18,
217
Протест в защита на ромите от Стара Загора спря 3 влака
Снимка: архив Булфото

Три влака са спрели движениe заради гражданско неподчинение в подкрепа на ромите от Стара Загора, на които бяха съборени незаконни постройки, съобщава БТА.

Още по темата
Протестиращи роми са застанали на линията Захарна фабрика-Горна Баня на прелеза до кв. Факултета. Върху линията има и каруци.

Влакът София-Перник е спрял движение в близост до прелеза при Факултета, друг влак Перник-София е спрял в Горна Баня, а влакът Кюстендил-София е на Перник-Разпределителна.

От БДЖ обясниха, че такъв тип протест трябва да се случва едва след предварително уведомление, каквото не е получено.

Както Dnes.bg писа, разрушаването на незаконните постройки в Стара Загора започна на 21 юли. От общината събориха над 70 постройки, а незаконните общо са 350. Събарянето на ромските домове предизвика бунт в "Борова гора", където бяха къщите. 

В следващия етап на операцията ще бъдат разрушени останалите сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
6
 
! Отговори
до Тони 103 преди 9 години
Имам хормонални проблеми и напълнях. От както развалих визията съм без работа и освен като камериерка на минимална заплата, друга работа не мога да намеря. Ще добавя, че живея в малък провинциален град.Не съм тръгнала нито да крада, нито да прося социални помощи.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който е сложил минусче на Тони, ако обича да се обоснове и да даде по-разумни предложения! Може би да се изтребят? Достатъчно неквалифициран труд се търси - да ги впрегнат да копаят, садят, чистят и пр., никакви помощи за такива, които никога не са работили.
62
4
 
7
 
! Отговори
Тони преди 9 години
И аз уж не обичам официално ***, а пък ми е жал за тях. Повечето са добродушни същества, лесни за манипулиране. Дори да искат да работят, никой не ги наема. Бащите им не са ги пускали на училище, останали са неграмотни и ето го резултатът. Получава се затворен кръг. Ясно, че се увеличават и за съжаление бъдещето е в тях. Остава да се образоват, дори насила, също и възрастните. Не може безкрайно да се игнорират. Нужно е да се променят и законите, за да няма злоупотреби с помощите.
61
2
 
9
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
До *** RUSNAKOVЕми какво да не се ядосваш бе човек, омръзна ми да ги издържаме тия. А на всичкото отгоре сме били и расисти. Не може на тях да им опрощават заемите,да крадат та и да взимат социални помощи, да ми раждат по 12, та те имат повече права отколкото един работещ българин и казвам българин защото те самите си мислят,че не са,те самите са расисти към нас:)
60
2
 
6
 
! Отговори
Хе-Хе преди 9 години
Стигнахме до там *** да ни показват как се защитават искания и как се стачкува(отделен е въпроса дали са прави или не).Правото е на силния на деня.Браво на ***,на тях разрешение не им трябва издадено от МВР.Разрешение трябва само за българската рая с право да протестира само на някоя поляна докато ги пази МВР.
59
1
 
5
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯСкъпи това,че съм повторила това изречение два пъти не означава,че съм неграмотна,направила съм тази грешка защото бях доста ядосана за това,пък и точно на теб не съм длъжна да ти давам отчети.:) А искам да ти задам един въпрос понеже постоянно казваш,че ние българите сме такива и онакива,а ти какъв си? Това,че живееш извън територията на България не означава,че не си такъв или пък си чужденец и владееш перфектно български:).
58
2
 
0
 
! Отговори
MANGO RUSNAKOV преди 9 години
ZDRASTVAITE TAVARICHTI SLAVYANI RUSKI VARVARI CHTO ZDELATE . HI HI HI
57
0
 
1
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯДа господин Перфектно владеещ български език,кажете ми къде допуснах този път грешка? :)
56
1
 
6
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
До eve1Еми точно заради ей тия хорца България е на това положение.Защото има корумпирани политици,които подкупват "братята роми" ей за това ,че тия продадоха държавата ни за три кебабчеата ей за това за едните 50лв.Къде другаде си го видял това нещо? От всакъде ги гонят тия не ги искат защото знаят що за стока са :) Нали знаеш докато има балъци ще има и тарикати.
55
1
 
9
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯЯ са скрий бе. Аз да им аз да им завиждам на тия хахха и за какво?Единственото,което изпитвам към тия е омраза знам колкото и грозно да звучи,но е така не може едни не работещи хора да взимат повече пари от колкото работещите, да ми раждат по на 11г и да ми взимат по 1500лж социални помощи,еми ти от кой мислиш ги взимат тия пари а аааа ?? да не валят от небето бе? Не може някви неграмотници да ми управляват МПС бе,продават си децата по Гърция, да продават цигари без бандерол!!!.:).
54
1
 
12
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 9 години
В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ БЕЗРЕДИЦИ И ДАНО НЕ СТАНЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. В МОМЕНТА В КОЙТО *** СТАНАТ 2 МИЛИОНА ЩЕ ИЗБУХНЕ КОНФЛИКТ,ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НЯМА ВЕЧЕ ДА МОЖЕ ДА ГИ ИЗХРАНВА. *** НЯМАТ ОПРАВДАНИЕ ЗА НАЧИНА СИ НА ЖИВОТ. БЪЛГАРИТЕ И ТЕ ИМАТ КУСУРИ, НО *** СА ПОЧТИ НА 100% *** И ПРЕСТЪПНИЦИ. ЕВРОПА ИСКА ДА ГИ ДЪРЖИМ ТУК, ЗАШОТО ЗНАЕ ЧЕ И ТЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ С ТЯХ! НИКОЙ НЕ МОЖЕ! ПРЕЗ 13 ВЕК СА ГИ ПРОКУДИЛИ СЪС ЗАКОНИ ОТ ЕВРОПА И СА ГИ ИЗБИВАЛИ КАТО ЖИВОТНИ. ДЕМАГОЗИ!!!
53
3
 
4
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Добре,всички сте много доволни и щастливи,че събориха на бедните роми къщите а защо никой не повдига въпроса за палатите на милионерите и милиардерите,които ограбиха и продължават да ограбват държавата?Там всичко е законно,нали законно приватизираха заводи и банки за жълти стотинки,законно източват еврофондове,законно превеждат 2 милиарда от банката в собствените си сметки в чужбина!Ето за това всички живеем бедно,не заради ромите!
52
1
 
0
 
! Отговори
Stalin преди 9 години
A zashto domovete?
51
5
 
1
 
! Отговори
MANGO RUSNAKOV преди 9 години
YA LUBLU PUTIN RUSNAKOV PATAMUCHTO YA RUSKI 4ALAVEK MENYA ZAVUT VOLGAROV . HI HI HI
50
1
 
32
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Аз ли съм ***, че не разбирам от какво ги защитават ромите? Може би от факта, че събориха незаконните им къщи, построени на общинска и държавна земя? И от факта, че ромите своеволно са се настанили там и са издигнали 3-етажни къщи, без да имат разрешения, строителен контрол и документ за собственост на земята или документ за наем и право на строеж? Може би са ги защитили от спирането на кражбите на ток. И пък са ги защитили защото е спряно правото им да секат горите и да бият старците?
49
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да създадем партия Движение за права и свободи на българите!!!
48
22
 
13
 
! Отговори
ss преди 9 години
Ae НЕ може до всеки в таз държава да има полицай ! Не само "ромите" и 98% от Българите нарушават законите ! Къде коланче, къде *** през балкона,къде на тротоара ще паркираме, къде без белетче, къде личната карта няма да се носи, къде марихуанка в джобчето, къде даначе неплатено, къде при бай иван ще се мине преглед че колата е дроб,къде парно ще крадем АЙДЕ ДА НЕ СА ПРАИМ НА СВЕТА и да си погледнем в собствената чиниика а ? айде когато нии започнем да сме порядъчни и тогава да мрънкаме за д
47
0
 
23
 
! Отговори
Petronius преди 9 години
Като се зададат новите избори, питайте политиците, до какъв срок ще решат *** проблем.Обещайте им, че, ако не спазят срока, ще ги изгоните от парламента!
46
15
 
4
 
! Отговори
st преди 9 години
samo po forumite ste silni vie bulgarite heheheheheheheheheheeh
45
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига толкова!Да учат, да работят, да се осигуряват, да спазват законите и правилата в тази държава !На който не му харесва да си събира багажа и да хваща в джунглата!!!!Те ми приличат на български депутат- само кражби и измами!!! Ако не си седнат на,,,, ние ще правиме стачки и протести срещу тях ! Стига вече!