170 снегорина разчистват столичните улици и булеварди

Образували са се задръствания на много места в София
Обновена: 6 фев 2015 20:02 | 6 фев 2015 19:24,
110
170 снегорина разчистват столичните улици и булеварди
Снимка: БТА

Всички 170 снегопочистващи машини са навън и разчистват столичните улици и булеварди заради силния снеговалеж. Това заяви Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат пред БТА.

Проблемът обаче е, че в момента е час пик и са се образували задръствания на много места в столицата. Задръствания са се образували по булевардите „Цариградско шосе” „Симеоновско шосе” и „България”. Скъсен е маршрутът и на тролей №2. Поради аварирало превозно средство в момента не се извършва движение в участъка от „Бъкстон" до „Борово".

Задръстване има и в столичните квартали „Павлово” и „Княжево” в посока изхода на София, движението в района се регулира от регулировчик. Движението се осъществява в две колони.

Добрата новина по думите на Георгиева е, че пътните платна не са замръзнали, защото температурите са все още над нулата.

Когато движението се облекчи, машините ще продължат да обработват улиците и ще продължат да полагат смеси против заледяване.

Георгиева обърна внимание, че улиците няма как да бъдат изцяло почистени, тъй като непрекъснато вали тежък мокър сняг.

Фирмите ще работят цяла нощ, докато е необходимо, защото прогнозата е снеговалежът да продължи цяла нощ. Поради това сме информирали фирмите да извикат и допълнителни шофьори, посочи тя и допълни, че те обработват и пътните платна на Витоша.

От АПИ съобщават, че е ограничено движението за тежкотоварни камиони по АМ "Тракия", АМ „Хемус” и АМ „Люлин” на територията на област София заради почистването на снега. Движението по пътя София-Драгоман е затруднено заради задръствания. Опашки от автомобили са се образували поради аварирали тежкотоварни автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога валя - вече забравих, а леда по тротоари стълби, алеи, да не говорим в градимките си стои - явно пак чакаме хубавото време. В съседната статия пише колко хора вече са се потрошили, а и предния път беше така. Този град не е само за шофьори! Днес, както междувпрочем и предните дни смалкия преодоляхме заледените подлези на метрото и подстъпите към тях - изчистено колкото да се мине в *** нишка. После до детската градина в продължение на 100 м ходихме по заледени тотоари и т.н....
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе, кофти хора са това, софиянците. Такава кметица им е дал Сам Баце, пък те - недоволстват ... Мал шанс за шофьорите. Но не се безпокойте - който не си изчисти терена ще бъде наказан с големи глоби. Строго,но справедливо!#ЗаБогаХораНеПътувайтеА иначе аз успях да изпълзя от затрупаните заледени стълби на метрото и преминавайки героично през преспи и локви да си стигна у дома
59
3
 
0
 
! Отговори
Петър преди 9 години
В 4 часа беше почистено много добре !
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фирмите удариха джакпота с този стяг естествено чиновниците сключили договорите също.
57
5
 
14
 
! Отговори
ГлУедай ти преди 9 години
Зимата пак ни изненада , а мамка и!
56
1
 
22
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До MaxmanКакво природно бедствие какви 5 лева , проблема днес е беше , защото силния снеговалеж падна точно в час пик от 17 до 19 часа когато всички се прибират от работа и аз обикновено пътувам 40 минути от работа днес ми отне около час .Но ми се наложи към 9 пак да отида до офиса да взема едни документи , еми в 22 часа си бях в нас ..Отиване и връщане за по малко от час , вали си сняг , няма трафик , пътищата са на асфалт защото са обработени явно с препарати и трупа само по тротоарите
55
8
 
24
 
! Отговори
Maxman преди 9 години
При 5 санта сняг и София е в "капан". Дано не ни одруса някое по-яко природно бедствие, че тогава ще се изядем един друг при липса на неща от първа необходимост. Нема такава държава...упсс, Територия!!
54
11
 
17
 
! Отговори
пример преди 9 години
На *** му дай да мрънка ,как няма да има задръствания , като София стана притегателен център за цяла България.Не упреквам хората , защото са дошли тук да си изкарват прехраната , но няма как да няма задръстване , като всеки си е дошъл с возилото.Преди няколко дни със съпругата ми се прибирахме в час пик и на светофара на България и Гешов стояхме 15 минути , задръстването бе до моста на влюбените и тя преброи над 100 автомобила с регистрация различна от С , СА или СВ ... почти всяка 3та кола
53
8
 
11
 
! Отговори
дам преди 9 години
Големи мрънкалници , голямо нещо ...Погледнете в момента булевардите , има камери онлайн , всичко е на асфалт 4 часа след началото на снеговалежа , вие какво искате .В Испания , имаше блокирани автомобили на магистралите им повече от 15 часа , защото падна 15 см сняг , но ако беше се случило това в България , щеше да има коментари , че никъде по света няма такова нещо , едва ли не на 15 минута всички е изчистено и подсушено със сушоари
52
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искам да критикувам, но на Цариградско в посока Център чаках какъвто и да е автобус цели 23 минути... падне ли малко сняг - говорим за няма и 2 сантима, то дефакто е киша - София просто блокира. Разбирам, че е петък и хората се изнасят, но пък това е Цариградско шосе и то в посока Център, а не към изходите... Два снегорина минаха с вдигнати гребла - интересно какво почистваха, може би събираха от въздуха падащите снежинки.
51
3
 
30
 
! Отговори
хаха преди 9 години
До снежинкатасъщото количество сняг падна и в ню йорк , но в града беше забранено движението за 24 часа на всякакви автомобили , ако някой наруши забраната глобата е 1000 долара , по улиците можеха да се движат само снегорини и автомобили със специален режим .Представям си ако тука забранят на *** да си ползва колата за 24 часа , какъв апокалипсис ще настане
50
3
 
20
 
! Отговори
софийските РъБове преди 9 години
Вална дъжд - наводнения, валне сняг - масови безредици, здравеопазването е в клинична смъртПо всички личи, че успяхте да затриете собствената си държава с избори на анти-държавници, така че не я търсете и не се оплаквайте!Ходете в частни болници, наемте си бодигарди и часнта охрана, ставайте далаверджии бизнесмени и предприемачи, водете децата си в частни училища!Така поне ще се приключи набързо с тоя ***!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пиянкаТук ни е супер ,пич ! Светло , топло и парици дал бог! Ти да му мислиш - свлачища ,наводнения ,земетресения и беднотия !
48
2
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 9 години
Не е нужно да им плаща, те сами си взимат от нашите данъци !
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако на власт беше коалицията БСП - ДПС-Атака изобщо нямаше да вали сняг. Тук таме щеше да капне мед и масълце...
46
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много защитници тука на самоковската *** бе. Сигурно е молилизирала Общината и им плаща с нашите пари от данъците. Свинска работа.
45
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че 170 снегорина са крайно недостатъчни за София, ако въобще ги има. Все пак София не е Самоков.
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Депутатите нали се обзаведоха с нови коли и хич не им пука за вас тъпия електорат.
43
4
 
34
 
! Отговори
Лумпенщилцхен преди 9 години
Повече от половината автобуси са със стари гуми и не могат да отлепят даже на равно!! На Дианабад малко след 19 часа имаше 13 рейса на опашка в ниското - един да закъса и край с трафика. КОЙ трябва да следи за тия работи? Баба ми?
42
1
 
19
 
! Отговори
ари преди 9 години
Е сега е време за усвояване на пари.