Демонстранти казаха "Не" на насилието над бежанци

Афганистанци разказват за грубостите на властите у нас
23 мар 2015 16:54, Екип на Bulgaria On Air
114
Демонстранти казаха "Не" на насилието над бежанци
Снимка: bgonair.bg

Протест срещу насилието над бежанци се проведе в София. Около 20 граждани, организирали се в социалните мрежи, се събраха пред сградата на Граничната полиция в столицата и поискаха да спре по думите им "побоя над влизащи у нас чужденци търсещи закрила".

Миналата седмица в турски медии се появи информация, че група иракчани, опитали се да влязат у нас нелегално, са били бити с бухалки от български граничари. Впоследствие двама от тях починали от студ, се твърди още в медийната информация. В МВР тече проверка по случая.

По информация на протестиращите иракчаните бягали от групировката Ислямска държава. У нас искали да намерят временно убежище, но срещнали насилие.

В протеста се включиха и няколко младежи от Афганистан, които разказаха как са се държали с тях полицаите докато били в арестите.

В петък демонстрантите се заканиха да излязат отново на протест. Междувременно от Гранична полиция съобщиха, че от миналата сряда тече проверка по публикациите в турските медии за бити иракчани. Въпросът ще бъде поставен и на утрешното заседание на Смесената българо-турска комисия по граничен контрол.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махайте се !!!!
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви демонстранти, какви 5 лева? Ясно се вижда, че там всички са чужденци от изток
74
1
 
4
 
! Отговори
hamurapi преди 9 години
Убеден съм, че мястото на тези *** не е тук. И без това имаме прекалено много проблеми за разрешаване, та да се занимаваме и с тях. И с какво право им се отпускат помощи? Да не са дали на държавата нещо повече от мен? Идете и ги вижте какви ги вършат през нощта на Лъвов мост! Такива ***...интересно ми е от къде намират средства за храна, цигари, алкохол? Ченгелите стоят и ги гледат като индианци пред компютър. Омръзна ми вече да ги гледан непрекъснато как ми дишат въздуха!!! МАРШ!!!
73
1
 
3
 
! Отговори
AA преди 9 години
Това вече наистина не е нормално, но ние явно сме си свикнали да търпим. Монетата винаги има две страни. Ако излезем ние на протест срещу бежанците и други хрантутници или срещу тяхното поведение ще ни изкарат расисти и какви ли не, но когато някой друг протестира винаги ние сме виновни. Защо не се разходят в района от лъвов мост до халите и да кажат това вече България ли е или.....
72
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Ако не се ограничи драстично броя на бежанците на наша територия, тепърва трябва да се очаква засилване на насилието.
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз доколкото разбирам,тия двамата са умрели от студ,а не от бой.Значи българските граничари никого не са убивали.И нека най-после кажем открито,че който влиза незаконно в Република България е престъпник и към него трябва да се отнасяме като престъпник.
70
2
 
2
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
Лека вечер хора.Мир в домовете ви и БОГ да е с вас .
69
3
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
до 81БОГ да благослови теб и семейството ти.Но не мислиш ли ,че това е божие изпитание .Аз лично мисля ,че БОГ иска да се смирим и покаем,затова ни праща изпитания докато не се уморим и смирим.БОГ подлага на изпитания тези които обича.
68
1
 
6
 
! Отговори
Jack преди 9 години
До антиЕСПриятелю виждам че си вярващ християнин като мен, нека разсъдим правилно - едно нещо е гостоприемството към пришълец или пътник който минава - това е добро и достойно. Съвсем друго е когато беден и нещастен народ бива принуждаван да приема и изхранва огромни групи чужденци, това се нарича окупация. Окупираните сме ние а жандарма интернационалната сатанинска синагога който чрез нежелани и зловредни договори и споразумения от които ние нямаме полза ни принуждава да приемем чужденци.
67
0
 
4
 
! Отговори
Звяр преди 9 години
Но защо стоят тук тези афганистанци? Да ни дават акъл как да си охраняваме границите? Какви са те, че да управляват България? Защо изобщо са упорствали да влязат? Полицаите не ги пускат, те - йок, ще командват полицията!
66
0
 
2
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
до 75трябва ли да цитирам по-мъдри хора от Хайтов
65
2
 
4
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
с какъвто съд съдите ,с такъв ще бъдете съдени и с каквато мярка мерите с такава ще ви се отмери
64
2
 
4
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
първо търсете царството небесно и всичко ще ви се придаде
63
2
 
2
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
до 65Бог да те благослови ако това е така,малко са такива като теб,но още малко се иска от теб
62
2
 
2
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
до 66прав си но ако сме под закона,говоря за стария завет,а в новия???????
61
2
 
0
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
до 64май си чел доста езотерика.Преди време и аз мислих така.
60
0
 
4
 
! Отговори
босев преди 9 години
малко им е боя на тея *** мрасни щом се оплакват !
59
2
 
9
 
! Отговори
Карпуз Тъпееев преди 9 години
Какви граждани са това???Това са шайка безработни *** и срещу пахарка айрян и 2 принцеси с кашкавал са се продали на БХК!Толкова са жалки,че роднините им се отказали от тях!Събирали са ги по гарите и бордеи където предлагали орална любов но без предпазни средства!Като наблягали на малцинства и душевно болни!
58
1
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Лека корекция! Греховете ги вършим ние, а ги плащат такива като теб. Привличаш Божия гняв, защото сам си се обозначил за виновен с желанието да изкупиш греха си. Направо един дребен Христос. Благодарим ти, че с готовност поемаш нашите грешки! А Бог прощава, но на нас няма и за какво. Трябва да се грижим за себе си и да не натоварваме с това Бог, а точно това ще се случи ако бъдем неразумно и ненужно хуманни! Бон апети и бон соар!
57
10
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
няма нужда от минуси,защото е истина.Най ни бива да завиждаме и да мразим,да си пием ракията и да плюем,да крадем и да авантим,винаги метър да минаваме.Едни на други сме готови нож в гърба да забием.Кое от това не е вярно.затова Бог ни наказва,ама ние сме твърдоглави и не се смиряваме и не се покайваме .Само ,че срещу ръжен се не рита