Метрото до летището изяде хляба на таксиджиите

Шофьорите се пренасочват в центъра на града
6 апр 2015 14:42,
127
Метрото до летището изяде хляба на таксиджиите
Снимка: архив Булфото

Новата отсечка на метрото, която вече стига до летището, сви наполовина работата на таксиметровите шофьори в района.

Още по темата
Това разкри председателят на Камарата на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов. Пред БНР той съобщи, че се налага прегрупиране на такситата в столицата заради новата отсечка на метрото.

„Официално само една фирма обслужваше аерогарата. Обикновено половината фирма стоеше на летището. Сега вече се връща в града“, разказа Атанасов.

Той допълни, че имал информация от други шофьори, че такситата, които досега стояли на летището, вече се редят на стоянките в града.

Това предизвиква напрежение и сред шофьорите, които работят в центъра. Те били недоволни, че стават повече коли на стоянките и работата в града също намалява.

Новата отсечка на софийското метро до летището беше пусната в четвъртък миналата седмица. Тя е дълга 5 км и се състои от 4 нови метростанции - "Дружба", "Искърско шосе", "Софийска Света гора" и "Летище София“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: градметрошофьортакси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до центъра ми взе 53 лв от аерогарата преди два месеца а днес си отидох с 1 лев
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма държава а знаеш ли колко да е осъдила за измама таксита
83
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не иска да ме вози на 1.5км еми стой си там и си чети вестници
82
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сами са си виновни толкова са алчни и долни че цена нямат такситата
81
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо да ги храня аз таксиджиите те мен хранят ли ме
80
5
 
20
 
! Отговори
Курти преди 9 години
Тасиджииската мафия ще измисли нещо пак как да изчеластри бедния българин!
79
2
 
58
 
! Отговори
me преди 9 години
Малии, отроних сълза, честно :) Горките таксиджии, да не могат да цакат 20-50 лв до центъра, сега може ли такава работа. Нищо де, до Терминал 1 няма метро, все някой заблуден ще се качи на такси. Предполагам...
78
5
 
34
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Наистина ми стана мъчно за бакшишите, ама честно ви казвам... :)))
77
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разплаках се от мъка за смръдльовците. Как ли ще си хранят сега дечицата се пита? Предлагам да им съберем по 5 лева на пътник от метрото да не се мъчат и да си живеят както преди. Ако искаме де.
76
2
 
51
 
! Отговори
Горо преди 9 години
Много са ми смешния таксиджиите, особено тези най-измрелите фирми ОК и там 1 Евро. Мен лично ще ме е срам да взема на работа ***, ***, пушещи чички, които ако случайно им се качиш за под 20 км курс и те гледат мръсно през целия път. Два пъти ми се налага да ползвам и по-скоро ще си викна такси от Евролийз, отколкото да хвана от стоянка. От летището до Младост 2 ми отказват, че не стигало за едно кафе - смях!
75
2
 
35
 
! Отговори
МУТРАГЕНИО преди 9 години
Да поработят малко тия мързеливци... НАРОДНИ ГРАБИТЕЛИ !
74
3
 
31
 
! Отговори
вампир преди 9 години
Пак ще имат работа, но ще намалее. Особено за много късни и ранни полети с какво точно ще отиде човек до Терминал 2. Истината е, че сред бакшишите има много *** народ (предимно некъпани и злобни психари чалга тип), които развалят облика. Срещала съм възпитани, интелигентни и нормални хора сред тях, за жалост все по-рядко. Няма нужда да се генерализира кой какъв е и да се злобее. Просто ще намалеят клиентите и това е. Все пак не забравяйте и uber, много хора започнаха да чуват и за тази услуга.
73
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обикновено кацаме в Сф без български пари и телефон и нямаме друг избор освен да платим бензина на бакшиша 1 месец напред.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 69За селяни от ОвчЪ Купел ........толкова.
71
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 75Ама рзабира се че те чакат съселяни да си те карат към село.
70
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато се прибирам обикновено ме чакат приятели или роднини с кола. На таксиджии пари не давам. И пет пари не давам дали са недоволни или не. Не съм длъжен да ги храня.
69
2
 
64
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Най на края този срам да остане в миналото , единствената столица в Европа обслужваща летище с таксиметров превоз на измислени тарифи, и лъжи от хора с ниска социална и лична хигиена .Радвам се че , в бюлетините на самолетите вече ще пише , че има метро до столицата и др. транспортни връзки с обозначени цени и график.Няма да ви казвам , че всеки път бера срам когато чужденци ме питат как да оцелеят в тази идиотска схема на столица на държава 8 години в европейски съюз.Поздрави.
68
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно,че има тюфлеци,които много им е пораснала работата.Перефразирайки Бойко"хванали господ за шлифера",но има и мъжки момчета,.Аз съм с добри впечатления.Гледам им тарифите и не се минавам лесно.
67
35
 
5
 
! Отговори
ОК Супертранс преди 9 години
Ами сега като ми цъфнат некои заблудени селяни на Т2 а са за Т1 и закъсняват ще има оооооооп 30 ойро в джобчето на баткооо за километър курс ако не следващия самолет е ваш.
66
2
 
16
 
! Отговори
до 69 преди 9 години
Каката като не го олаби - ти ли го довършваш ?