Метрото до летището изяде хляба на таксиджиите

Шофьорите се пренасочват в центъра на града
6 апр 2015 14:42,
127
Метрото до летището изяде хляба на таксиджиите
Снимка: архив Булфото

Новата отсечка на метрото, която вече стига до летището, сви наполовина работата на таксиметровите шофьори в района.

Още по темата
Това разкри председателят на Камарата на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов. Пред БНР той съобщи, че се налага прегрупиране на такситата в столицата заради новата отсечка на метрото.

„Официално само една фирма обслужваше аерогарата. Обикновено половината фирма стоеше на летището. Сега вече се връща в града“, разказа Атанасов.

Той допълни, че имал информация от други шофьори, че такситата, които досега стояли на летището, вече се редят на стоянките в града.

Това предизвиква напрежение и сред шофьорите, които работят в центъра. Те били недоволни, че стават повече коли на стоянките и работата в града също намалява.

Новата отсечка на софийското метро до летището беше пусната в четвъртък миналата седмица. Тя е дълга 5 км и се състои от 4 нови метростанции - "Дружба", "Искърско шосе", "Софийска Света гора" и "Летище София“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: градметрошофьортакси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!Знаете ли че са ми взимали по 25 евро до Овча купел?
64
28
 
5
 
! Отговори
ОК Супертранс преди 9 години
Кви 4-5 лева бе ***, Аз не съм се прибирал от смяна с по малко от 150 кинта от години а сега ще си карам клиентите до околовръсното при каките оставям ги в колата за 10-15 мин и докато си испия кафето с две цигарки каката го олабила и аайде 20 кинта. Така че споко няма да останем без хляб
63
3
 
33
 
! Отговори
1113 преди 9 години
Браво , много съм доволна ,крайно време беше да стане така ,от терминал 2- до автогара 20лева ,давай му казвам белешка ,а той апарата развален ,само дето него бих ,само веднъж съм платила 13л автогара терминал две , асег дастоят гладни и даси оправят апаратите ,весели празници ,
62
2
 
3
 
! Отговори
хх преди 9 години
До Стефан Софианскищо, ти би ли им дал 20 евро да ет закарат до младост 4 примерно?
61
2
 
26
 
! Отговори
инспектор преди 9 години
сега ще има малко дисциплина сред тарикатчетата, щото там по аерогарата предимно такива селски хитреци висяха. а сега, место да дернете 50 евра от некоя комдирована клиентка и да висите после по кафетата ще кибичите цял ден по стоянките за сметки по 4-5 лв с бакшиша барбар. дудуци
60
2
 
33
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Така им се пада на тия плазмодии!!! Возеха на златни тарифи, ха сега да ги видим!!!
59
2
 
40
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
До ОК Супертранс Ами като си го возил само до съседния блок нито много време си загубил, нито много гориво си изгорил. А като сметнеш и първоначалната такса дори се получава и по-висока цена на километър. Ама сте толкова прости и алчни, че искате от един клиент да избиете разходите за цял месец.
58
2
 
34
 
! Отговори
петър преди 9 години
супер ! голямо мрънкане беше като им кажеш младост примерно. Едно мрънкане, едни легенди за курсове до Банско .... а сега да мрънкат
57
3
 
27
 
! Отговори
st.anger преди 9 години
достатъчно е да предлагаш качествена и адекватна услуга, вместо да извиваш ръцете на клиента и няма кой да ти изяде хляба.
56
49
 
2
 
! Отговори
ОК Супертранс преди 9 години
Дааа прав е колегата дето пише че таксито е за богати хора а не за стотинкаджии. Вие как мислите че се подържа кола в днешно време бе. То днеска ако не се прибера с 200 кинта в къщи нали и жена ми ще ме изфърли. Ми има разходи големи - за автомифка, за гориво, за арендата, за гражданска, за винетка и за какво ли още не и както ти се качи някой нахал и иска да го закараш до съседния блок и после вика еееее кви са тия два лева бе. Е те такива са.
55
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ПОМНИТЕ ЛИ КАКВО КАЗА ДРУГАРЯТ Б. БОРИСОВ ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА ЧЕ НЯМАЛО РАБОТА? ТОЙ КАЗА ЧЕ МОЖЕ ДА СТАНЕТЕ ОВЧАРИ ИЛИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА САДИТЕ КАРТОФИ. ЗАЩО ПЪК СПЕЦИАЛНО ТРЯБВА ДА СТЕ В СОФИЯ И ДА КАРАТЕ ЖЪЛТИ ТАКСИТА ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА? ТАКА ЧЕ СИ ВЗИМАЙТЕ ЦЪРВУЛКИТЕ С КОИТО ДОЙДОХТЕ В СОФИЯ И ЗАМИНАВАЙТЕ ДА САДИТЕ КАРТОФИ И ДА ДОИТЕ ОВЦИТЕ. СРАМНА РАБОТА НЯМА. ИМА МЪРЗЕЛИВИ ЧОВЕЦИ.
54
2
 
38
 
! Отговори
... преди 9 години
Не знам, но от Терминал 2 до Дружба 2 само не ни набиха, заради кратката дестинация... Маха, крещя, "то не сте виновни, ама аз съм цял ден на Дружба - Младост".... Имаше нещастието да е първо такси и този маршрут му стана неизбежен... Голямо мрънкане после и трябва на всичкото отгоре да ти е кофти, че го занимаваш излишно..........
53
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бакшишите са най-долната *** - прости, нагли, алчни и смрадливи. Юбер + Метро = край на бакшишите.
52
2
 
39
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
Бакшишите са най-мързеливата *** и най-алчната. И едно време си чаках 84 и сега с автобус или метро изобщо няма да се занимавам с тия и да им пълня гушите. А ако е някой чужденец - край!
51
2
 
19
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Хайде сега да се реши и въпроса с Uber и да се популяризира малко повече, че хващат на истинска работа готованците...
50
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Возенето в такси отдавна ми е изключително неприятно преживяване. Първо трябва да им се помоля да ме качат (особено, ако е за разстояние 5-6 лева), после да търпя лоша хигиена, пушене, кола пред разпад и философстване на всякакви теми, и накрая съм длъжна да оставя бакшиш, независимо дали съм доеолна или не. Разбира се има и изключения, но... Доволна съм, че ми се налага все по- малко да ползвам "услугите " им.
49
3
 
25
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Като го питаш защо по 10 на човек, а не цена на курс ти отвръща с убийствената логика: Ти като се возиш на самолет нали на човек плащаш....
48
2
 
44
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Умирам от кеф от такива новини! Искаха по 10 лева на човек за един курс до автогарата. Когато им поискаш бележка, за да си отчетеш разхода следва: "Ама аз ако ти издам бележка, не мога да ти взема само 10 лева!" Като поискаш да включи апарата ти заявява, че може да мине само по Цариградско, но не и през "Христо Ботев". Алчни прости и мързеливи.
47
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много им дойде на бакшишите - първо юбер, сега и това метро
46
2
 
11
 
! Отговори
ot men преди 9 години
kraino vreme beshe da gi otrejat