Метрото потегля и към Бизнес парка

Участъкът е с дължина 3 км и включва три нови станции
8 май 2015 09:06,
65
Метрото потегля и към Бизнес парка
Снимка: архив, Булфото

Новото разширение на столичното метро ще бъде пуснато днес.

Очаква се над 45 хиляди души да могат да се възползват от услугите на новата отсечка от "Младост" 1 до Бизнес парка в "Младост" 4.

Още по темата

Участъкът е с дължина 3 км и включва три нови станции. Стойността на проекта е 44 млн. евро.

Очаква се след пускането на участъка на метрото движението в столичния кв. "Младост" да се облекчи чувствително, а трафикът да намалее с около 20%, което в абсолютна стойност е с близо 8000 автомобила по-малко на ден.

До края на май трябва да бъде готов и подземния паркинг при Бизнес парка, който е за 120 автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
kapon преди 8 години
Айде всички аграри по двама хванати за ръка се наврете под земята и си стойте на красота и спокойствие
34
2
 
2
 
! Отговори
Ник преди 8 години
Това е едно от най-красивите метра в света , никъде не съм виждал такива станций , коя от коя по красива.
33
2
 
2
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
Е,вече може и Младост да стане цивилизован квартал.....
32
2
 
3
 
! Отговори
жоро с. преди 8 години
но ето го, рапона и мотриса подкара. да ва и чистит новият лъч, проектиран, финансиран, построен и надзираван лично от мутрата. без тиквата дори слънцето не смее да изгрее.
31
5
 
19
 
! Отговори
Явор преди 8 години
Много ми става тъжно като видя провинциалните коментари под всяка новина за София. За това, че София храни цяла България си затваряте очите. За това, че данъците на Софиянци заминават за провинцията също. За това, че вашите дъщери и внуци са тук за да работят и да ви пращат парички също. София нямаше да има нужда от метро ако не беше залята с провинциалисти. Няма нищо лошо да идвате и да живеете тук, ама останалите - поне не вдигайте шум, моля.
30
8
 
18
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 8 години
Ето това са новини и това е правителство на място . Само за 10 години Борисов и Фандъкова промениха облика на София. Столица от Европейски вид и мащаб . Браво на ГЕРБ . Сега Борисов прави същото и за цялата държава . Само след няколко години няма да познаете държавата. Тогава и най големите му критици ще замлъкнат .
29
6
 
9
 
! Отговори
До 48 - бившия преди 8 години
Прав си, това , което ГЕРБ направи БСП никога не може да го направи. Толкова много никоя друга партия не може да открадне. Е, опитват се но ГЕРБ са пред всички останали.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идват избори и ГЕРБ си правят реклама. С тези пари, всеки друг различен от ГЕРБ би се справил хем по-добре, хем по-бързо, но .... ГЕРБ "построили" това или онова, а всъщност въпреки ГЕРБ имаме тук-там нещо направено.
27
9
 
6
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че сега се прави само това, от което може да се открадне много и то средствата да идват главно от ЕС. От милионите за това удължение на метрото, поне 80% са откраднати от мафията близка до ГЕРБ. Ако в София управляваше БСП, те щяха да откраднат тези милиони. С парите за тези метростанции, метрото можеше да стигне до селата около София, но само ако не се крадат.
26
8
 
5
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Ама как успяха да сложат метростанциите толкова далеч от блоковете? Направо са за медал - направиха невъзможното.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката Тиквун ли кара влакчето?
24
5
 
16
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 8 години
Това , което ГЕРБ направи БСП никога не може да го направи . Другарите имат генетично обременен морал . Те са свикнали да крадат и нищо друго . Просто тази партия трябва да се разпусне и на нейно място да се създаде нова лява партия с хора до 35 години .
23
3
 
22
 
! Отговори
бах ти преди 8 години
Ейй сцепихте се да ги плюете как изглеждат метростанциите, само, че и аз като много други съм бил навън и съм ги ги видял и ползвал метростанциите и в Чикаго и в Лондон, и само ще ви кажа, че нашите са в ПЪТИ по-комфортни и уютни от ония катакомби! Капиш!?
22
3
 
7
 
! Отговори
факт преди 8 години
Кротко бе, дечица, разбирам, че сте озлобени, защото получавате ниски доходи и нямате качества да успеете, както ви се иска, но България е бедна, изостанала и само с магическа пръчка може да се превърне в това, което всички желаем - но никой в България няма тази магическа пръчка.
21
6
 
19
 
! Отговори
психолог преди 8 години
Ще ви кажа нещо , но не се радвам . Вижте т.н. крепости на БСП градовете Видин , Монтана , Лом, Мизия , Враца и др. каква мизерия е и каква простотия . Кметовете на БСП денонощно мислят как и от къде да крадат . И стигнаха до там , че да асфалтират тротоарите и дърветата за да изсъхнат и да ги продадат после. В тези градове мизерията ще продължава докато реват за миналото , а не гледат настоящето .
20
4
 
11
 
! Отговори
до 29 преди 8 години
Да бе .. като Кремиковци например. Мащабен проект генериращ мегаломанска простотия.-И който донесе милиарди лева загуба за българската икономика. И сега продължаваме да губим милиарди от него, тъй като се изплащат пенсии на хиляди хора, които са работили на тая дупка за загробване на България.
19
6
 
10
 
! Отговори
wtf преди 8 години
пълни глупости трафика щял да намалее с 20% хахаха ще намалеят хората по автобусите половината от тях ще се преорентират към метрото
18
2
 
10
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Да, то сигурно Боко е виновен, че няма вече СИВ и СССР... Да ви развиват чудната "икономика".По бай тошково време, освен, че цъфтехме и връзвахме, също така не ни пукаше за чернобил и рупахме марулите без да ги мием, а от прозорците в някой градчета се виждаха сини арсенови езера.
17
7
 
9
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 8 години
Отрицателните коментари на другарите са за това , че рухна мита за бай Тошо строителя на социализЪма . Оказа се , че Борисов и ГЕРБ за 10 години изградиха една нова София и вече съперничи по красота с столиците на Европа . За съжаление селските спални като Люлин , Обеля, Младост и др. които построи гения бай Тошо остават гета за неговите хора със софийско жителство , които той доведе от селата . Г-жа Фандъкова още един мандат ти е сигурен от благодарните и истински Софиянци .
16
1
 
5
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
При този висок рейтинг на Фандъкова ако се кандитатира-със сигурност.