Бежанец възпя сбъднатата в София мечта

Бамба от Мали твърди, че България е страната на възможностите
5 юли 2015 10:39,
156
Бежанец възпя сбъднатата в София мечта
Снимка: YouTube

За бежанеца Бамба Малинке София се оказва сбъдната мечта. Той бяга от Мали преди две години и половина. След като завършва училище там, започва да се занимава с музика и пише песен за свободата на религиите. Това обаче води до убийството на родителите му.

"Когато тръгнах, беше много рисковано и много опасно, единственото нещо, което исках да направя всъщност беше да напусна Мали и пътуването ми до тук беше подложено на всякакви рискове. Трябваше да бягам от стрелба, от убийства и е чист въпрос на късмет и благодарение на бога успях да достигна до тук, до България жив и здрав”, разказва той.

Мали е държава, в която 95% от населението е мюсюлманско. А да си християнин е въпрос на оцеляване. Там баща му решава да смени религията си, а Бамба следва неговия пример. Днес твърди, че между религиите няма разлики.

Когато пристигнал в София, бил много развълнуван, че може да се разхожда свободно по улиците. "Мислех си, че това е като една сбъдната мечта и оттам написах песента, че София е моята сбъдната мечта”, обяснява още Бамба.

За целта му помага македонеца Филип. Той продуцира парчето, заедно намират и интересно място за снимките. Руините на стара сграда в София.

Сега в София Бамба работи в сферата на маркетинга и живее добре. Казва, че се чувства щастлив и свободен за разлика от родината си.

"Най-важното за мен в София беше да намеря безопасност и затова знаех, че като чужденец трябва да полагам двойно повече усилия и да се старая двойно повече да бъда добър пример.”

Бамба се надява някой ден да срещне отново малката си сестричка, за да живеят заедно тук в България. Страната, която сбъдва мечти.

Чуйте и песента:
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е по-българин, от тия дето викат на държавата ни "***"...
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До какво прочетохМежду религиите няма разлика може да го каже само човек който. Мусулманин и евреин такова нещо никоа няма дори да помислят
27
0
 
2
 
! Отговори
Дебора преди 8 години
До ВасилевВасилев, май ще излезнеш прав.
26
4
 
13
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Радвайте му се,радвайте му се.Тези от вас,които по една или друга причина (идеологична,финансова и т.н. ) му се радват и са съпричастни със съдбата му ще го ядат ,а също и на всички други бамбовци,които ежедневно налазват българските граници.Жалкото е,че заради *** като вас всички ще го отнесат,а вие най-много,защото сте им симпатизирали.Пък вие си ме наричайте какъвто иначе иската.*** народ...
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
свободна разходка по улиците на софия. да се чете - няма змии, лъвове, носорози, ислямисти (спорно е). банани не растат, но пак е колония (американо-руска), с корумпирани политици, мнозинство бедни, хубава природа, без училища и болници, нула правосъдие, а африкански заплати (че и по-ниски). какво да се оплаква Бамбито?
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софийската мечта - да живееш в стара разбита панелка :)
23
0
 
11
 
! Отговори
какво прочетох преди 8 години
'между религиите няма разлика'..казва го човек, който познава и двете, а в мали наистина, за разлика от босна или българия, са практикуващи мюсюлмани и християни. макар че съм категорично против нелегалните емигранти, които идват тук с 4-те си жени и изпълнени с омраза към белите заради робството, си струва да се замислиш. подобна реплика чух от палестинец, който имаше адв. кантора с евреин в софия - ако 'вярващ' смята да убие другия заради Бога си, стреляй го и го копай'. точен цитат
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименTV7 е най-мусулманската за сега в България
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да редиш щайги в Про Маркет, работа в "маркетинга" ли се води вече?!
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре де!Ами" ако сичкото" тарамбука се вдигне от Африка и се домъкне тука.Подобни на този герой жаден за свобода не трябва ли да е в родината си и да се бори за правата си.Ние ли да отидем там и да му свършим работата?Като ги приютяваме,а не депортираме обратно участваме в съсипването на държавите им.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е християнска държава и трябва да събира своите хора независимо от техния цвят на кожата, а не да дава земята ни на араби мусулмани. Това момче по неговия разказ е християнин, освен ако не лъже, но има 5 начина по които може да се провери
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв продавач и на какво е? Защото можеш да бъдеш "в сферата на маркетинга" и като дилър, и като сводник...
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път се убеждавам, че от "турско/американската" телевизия БТВ са тежко увредени болни мозъци, изпитващи неистова омраза към българите.
16
1
 
3
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
До Анонимен 21 Няма такава опасност за мен,но като гледам ти с какво широко сърце и тясна халка си ,ще те изпапкат ***.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оп-аааа, тук става дума за човек с християнски корени. По ринуда баща му е приел мюсулманството. Още едно доказателство, че по принуда име и религия не се дават. Човек е такъв какъвто е роден, какъвто е неговия корен. Пожелавам здраве и успех на момчето и дано да разбере че човечеството съзнание не е достатачно дорасло за да разбере че няма разлика между религиите. За сега тази разлика е факт и взема най много
14
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът се е спасил от мизерията, бачка си и се кефи на България.Такива хора, които не ми вредят, а се трудят, добре са дошли.Без значение цвят на кожата.Колко българи обичат България като този човек,а ?
13
3
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Защо ли само разни бамби оценяват тоя 'рай'..
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 17 Gneven Balgarin!Ot kade idva taq omraza? Da nebi da te e uvajil nqkoq chernilka i date e napusnal?!?
11
1
 
8
 
! Отговори
odessa преди 8 години
choveka svesten iavno, no zachsto ne otide v paris, znae frenski granicite sa otvoreni. da dokaral v i sestrichkata si v sofia. dobre, no posle idvat 2000 maimuni koito ne sa kato tiah.
10
3
 
10
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Толкова "сърцераздирателно" и "истинско",че чак пророних една сълза,но не наистина....