Бежанец възпя сбъднатата в София мечта

Бамба от Мали твърди, че България е страната на възможностите
5 юли 2015 10:39,
156
Бежанец възпя сбъднатата в София мечта
Снимка: YouTube

За бежанеца Бамба Малинке София се оказва сбъдната мечта. Той бяга от Мали преди две години и половина. След като завършва училище там, започва да се занимава с музика и пише песен за свободата на религиите. Това обаче води до убийството на родителите му.

"Когато тръгнах, беше много рисковано и много опасно, единственото нещо, което исках да направя всъщност беше да напусна Мали и пътуването ми до тук беше подложено на всякакви рискове. Трябваше да бягам от стрелба, от убийства и е чист въпрос на късмет и благодарение на бога успях да достигна до тук, до България жив и здрав”, разказва той.

Мали е държава, в която 95% от населението е мюсюлманско. А да си християнин е въпрос на оцеляване. Там баща му решава да смени религията си, а Бамба следва неговия пример. Днес твърди, че между религиите няма разлики.

Когато пристигнал в София, бил много развълнуван, че може да се разхожда свободно по улиците. "Мислех си, че това е като една сбъдната мечта и оттам написах песента, че София е моята сбъдната мечта”, обяснява още Бамба.

За целта му помага македонеца Филип. Той продуцира парчето, заедно намират и интересно място за снимките. Руините на стара сграда в София.

Сега в София Бамба работи в сферата на маркетинга и живее добре. Казва, че се чувства щастлив и свободен за разлика от родината си.

"Най-важното за мен в София беше да намеря безопасност и затова знаех, че като чужденец трябва да полагам двойно повече усилия и да се старая двойно повече да бъда добър пример.”

Бамба се надява някой ден да срещне отново малката си сестричка, за да живеят заедно тук в България. Страната, която сбъдва мечти.

Чуйте и песента:
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Te понеже българите в чужбина веднага са научили езика нали. Отиди в Лондон да видиш, че поне 50% от българите там все още говорят на бантустански в магазините."Не ме интересуват българит в чужбина. В България работя с чужденци дошли тук и за около година проговарят малко за две със сигурност говорят на развален български, но свободно. Така че не измествай темата, за българи в чубина. Бомба се бил интегрирал, аре сега да отворим паспортното и за други и после да ги храним с данъци и осигуровки
48
1
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
Браво бе $идни :)Скоро и аз съм при вас. В момента ми тече процедурата...Поздрави и си гледай повече кефа отколкото да висиш тук.
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 73Te понеже българите в чужбина веднага са научили езика нали. Отиди в Лондон да видиш, че поне 50% от българите там все още говорят на бантустански в магазините.
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До PinНевероятен мозък си. Мали е френска колония и е логично да пее на френски тъй като му е майчен език. Други конспирации имаш ли :)
45
4
 
8
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
"Браво, поне показва респект и любов към Майка България за разлика от много антибългари, вечно недоволни и мразещи.."Какъв респект бе ***?!?!?! Ако утре му предложат гражданство взима паспорта и беж да го няма в Зададна Европа, респект проявявал.. за две години можеше да научи поне езика, като толкова обича България. Този си е поредният инкономически емигранта тръгнал за кинти, а особено щом си е сменил и религията не ми го хвали, ако има далавера утре и евреин и грузинец ще се самоосъзнае
44
5
 
23
 
! Отговори
!!!!!!! преди 8 години
От кога Б-я граничи с Мали та тоя се води бежанец !
43
14
 
12
 
! Отговори
Pin преди 8 години
Възпя ама ... на френски. Очевидно не свободата в София му е била целта. Истината е, че кюмюра е написал песента още в Мали ама не за София ами за Париж. Объркал е границата и сега ни се "мазни". :)
42
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем нормално момче и много по-интелигентен от смешните безработни футболни наркомани с бръснатите крака и кецовете от Илиенци които си мислят за "националисти". Напиваш се като ***, татуираш си една свастика на крачето и трошиш на стадиона - великият български национализъм. Смях. Това момче вече е направил повече за България от всичките тия комплексари.
41
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, поне показва респект и любов към Майка България за разлика от много антибългари, вечно недоволни и мразещи...
40
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не пише в коя фирма точно работи,за да се види,че е ***. Бг не наемате, трябва да бягат от бГ, но този вчера дойде,и вече бачка на хубава работа. Сороска реклама. Това и по еврейската БВ го гледах сутринта. сега и в еврейския сайт днес бг.
39
3
 
23
 
! Отговори
Бургазлия преди 8 години
Изглежда Бамба добре се е интегрирал, за разлика от местните роми. Моите поздравления и пожелания за здраве и добър живот. ПОВЕЧЕ ПОДОБНИ ПРИМЕРИ ни трябват !
38
4
 
10
 
! Отговори
до 63 преди 8 години
До "България в Европа" - България не е в Европа, а е по-скоро в Южна Америка. Така както и София не е цяла България. Нали знаеш защо хората не работят - защото работодателите се гаврят с тях. И ако не си кон с капаци ще знеш, че извън София масово се работи за около 400-600лв.
37
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бегай си обратно в джунглава
36
6
 
20
 
! Отговори
България е Европа преди 8 години
Не знам за каква бананова България говорите. В София всеки човек, който не е ***, иска да работи и знае езици взима поне 1К евро на месец. С тези пари се живее достойно. За бедняците ще кажа.. Замислете се, защо един *** от скапана държава живее по-добре от вас в родината ви. Може би проблемът е във вашия телевизор?! Неграмотници. Пише "незнам" слято, после държавата му е виновна, че кара такси за 700 лева..
35
3
 
7
 
! Отговори
bros преди 8 години
Браво, харесва ми парчето. Издържано в стила на SMOD.Иначе, айде храчете... Драги сънародници!!!
34
3
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Сега е момента кандидатите за Кмет на столицата да включат в програмите си устройствен план за бананови плантации , така че по - лесно да се привиква към новите условия за живот в бъдеща бананова територия !
33
2
 
24
 
! Отговори
Сив Кардинал преди 8 години
Много ограничени парчета има тук. Избили са семейството на човека заради религиозни причини, бяга напълно сам. В момента работи за БВП на България, написал е песен за София и казва, че е щастлив. Очевадно уважава родината ни. Добре са дошли такива като него... Без значение от пол, етнос и религия!
32
8
 
10
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Като чета какви оркски и расистки коментари има тука, ми е напълно ясно защо има толкова зле живеещи хора в България. Кухи ***...
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съмнява ме тоя докато си е бил в Мале някога да е чувал за България. Най вероятно е тръгнал когато са го подпукали мюсюлманите и някъде по пътя някой му е подшушнал; че има страна в Европейския съюз, където всичко е пародия, може да си чужденец и свободно да се мотаеш по улиците без никой нищо да ти каже и за нула време да направиш пачки в определени кръгове.
30
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гневен българинНай-точния коментар от всички глупости. Не знам кой *** може да му се радва на негърските бръщолевици. Толкова талантливи музиканти има и то българи ,ама не ги отразявате изобщо. А този вече велик навлек ще го гледаме ,както и събратята му. Радвайте се и си варете жито ,щото българската семка ще изчезне..