Убийството в Борисовата градина – в задънена улица

Столичните криминалисти забуксуваха, няма заподозрян
Обновена: 13 юли 2015 09:45 | 7 юли 2015 14:07, Камелия Цветанова
64
Убийството в Борисовата градина – в задънена улица
Пейката, на която е седял Георги. Снимка: Булфото, архив

16-годишният Георги Игнатов беше убит посред бял ден в Борисовата градина в София преди повече от месец, но разследващите още нямат нито заподозрян, нито задържан.

Още по темата

Към момента няма нова информация по този случай. Така лаконично ни отговориха от пресцентъра на СДВР на въпроса дали има напредък в разследването на убийството и дали чуждите служби са разбрали нещо за младежа, заснет от видеокамери в Борисовата градина на 2 юни около часа на убийството на Георги Игнатов.

Ученикът от 9 клас в Националната търговско-банкова гимназия беше намерен мъртъв от приятелката си на пейка в парка на около 50 метра от паркинга на БНР.

Убийството стана недалеч от мястото, на което преди 4 години смъртта си намери и Яна Кръстева. Местопрестъплението обаче не попада в обсега на охранителните камери в Борисовата градина.

Минута и половина преди да се обади на приятелката си, за да й каже, че е ранен, Георги е написал SMS на момичето, че я чака.

Вероятно точно в този времеви отрязък е нападнат от убиеца, който още е на свобода.

Приятелката му е подала сигнала към 112 и веднага е тръгнала към Борисовата градина, но когато е пристигнала на място, го е открила починал на пейката.

Няколко дни след убийството, МВР разпространи видео, на което се вижда младеж, преминавал в близост до местопрестъплението. Столичната полиция още търси съдействие за установяване на самоличността на свидетеля на убийството, но до момента продължава да няма яснота за неговата самоличност.

Преди два дни главният секретар на МВР комисар Георги Костов обяви, че всички сигнали на граждани са проверени, но до момента няма резултат.

"Има определени насоки относно евентуален извършител на престъплението. С цел установяването и локализирането му са привлечени множество пратньорски служби от Европа и други континенти", заяви главният секретар на МВР.

Той поясни: "Това предполага използването на технически способи, с които ние не разполагаме и които не е редно да стават публично достояние".

Според комисар Костов всички версии за жестокото убийство на 16-годишния Георги Игнатов са вероятни.

"Но от фактите и обстоятелствата, които са събрани до момента, а и моето вътрешно убеждение е, че убийството не е било планирано", допълни главният секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинският проблем е, че няма умни и честни(едновременно) следователи в МВР.Просто там се назначават хора с IQ не повече от 80. В ДАНС също. Затова Костов търси помощ от чужбина. Задайте си въпрос има ли поне 1/един/ служител или ръководител на МВР или ДАНС, член на МЕНСА ? Какви резултати очакваме тогава, да не говорим за ширещата се корупция, наглост и арогантност в системата
31
8
 
44
 
! Отговори
Геша преди 8 години
"Има определени насоки относно евентуален извършител на престъплението. С цел установяването и локализирането му са привлечени множество пратньорски служби от Европа и други континенти", заяви главният секретар на МВР.За какво става въпрос въобще.. нямаме капацитет да разрешим едно обикновено убийство, че търсим помощта на служби от ,,други контитенти''. Жалко за момчето
30
9
 
50
 
! Отговори
масло преди 8 години
Полицайте са неграмотни, *** и мързеливи. В тая държава се става полицай, за да ти датат униформа и пистолет с които да изнудваш за пари, да прикриваш престъпления, да те черпят или да удряш по два шамара на някой тийнейджър. Не разбирам за какво протестират? Каква точно работа са свършили? Условия на труд били лоши, което означва, че някой ги е накарал да свършат малко работа, която вероятно е ежедневие за мнозина. Цялото МВР трябва да бъде закрито, каква файда от тях?
29
10
 
48
 
! Отговори
75 преди 8 години
Румито не я бива.Много по оправни бяха Цецо и Вучков. Винаги намираха някой клошар или някоя ***, дето не знае къде се намира в такива случаи.За ден-два имаше виновник и /почти/всички бяха доволни.Е, близките мрънкаха,че не се връзват нещата,ама кой го е еня. Анорексичките от БТВ и Нова,припадаха колко велик Бойко,отчетите в МВР вървяха и всичко си беше наред.
28
9
 
50
 
! Отговори
Х преди 8 години
Абе те убиеца от магистралата макар,че го знаеха кой е и повярваха на адвоката му,че ще се предаде и спряха да го търсят.Не виждаме гл.секретар ще търси помощ от колеги от други континенти.
27
9
 
45
 
! Отговори
сателитни снимки преди 8 години
търсете. И проверете всички засечени клетъчни телефони в района по това време. И поне тогава сетихте ли се да вземете едно куче и да видите в каква посока ще ви заведе?Гледащ CSI Miami
26
11
 
36
 
! Отговори
daniela преди 8 години
ot takova nedorazymenie kato Bachvarova za ministar,takiva tartei deto vse protestirat,.......kakvo da ochakvame!Samo ministara na MON e po zle!Tova prilicha na edno vreme kato naznachenoto nedorazymenie na energetikata geografa Sevlievski.....Vajnoto e che geiovete ne sa ozeneni!????Moje bi za otkachalki????
25
8
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тая работа не е като да шамариш момичета по улиците посреднощ...
24
9
 
63
 
! Отговори
i'm преди 8 години
Спрете да назначавате откровено глупави следователо-милиционери и ще започнат да се разкриват престъпленията. Но според мен всичко е целенасочено. Някой иска родната милиция да е пълна преди всичко с кухи ***.
23
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мвр е блато
22
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен е малък бюджета на милиционеро-полицаите.Ако беше поне 3-4 милиарда щеше поне да имаме вече заподозрян!
21
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бедните българи са виновни че са живи
20
9
 
77
 
! Отговори
психолог от МВР преди 8 години
В момента в МВР над 80 % от полицаите и ръководителите са с протекции от техните родители , дядовци и кумове и сватове до девето коляно . Ще повярвам , че има конкурсно начало в МВР , когато има обява в някой вестник и се приемат молби на всякакви хора . Сега даже и молба да искаш да подадеш на портала те гледат като извънземен. Къв си ти бе , че подаваш молба , а кой те праща а .......
19
9
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурен съм, че ако дадат случая на 5,6 интелигентни българи, които не са криминалисти ще го доведат до успешен край!
18
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че е било планирано, а що се касае до отдел"убийства" да земат да се пенсионирват вече, че цокането им изпило мозъка явно та не могат да му хванат аверчето....
17
13
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб си отива завинаги
16
8
 
66
 
! Отговори
st.anger преди 8 години
ами, да не е някой 'отпускар' с две-три убийства зад гърба си , който е пуснат малко така , на свобода? но, най-вероятно просто не им остава време от други спешни задачи. като бой и тормоз над беззащитни момичета например.
15
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не им е за пръв път. Пенсионирайте ги още след като се дипломират!
14
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оставка на социоложката и онбашията
13
9
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе те не можаха да намерят е оня дето беше в Гърция , забравих му името, добре че жена му го намери! Хем снимки и видео имаха и свидетели им казаха по кое време е минал и с каква кола :)))