Обичайна гледка: Куче без каишка, акащо на воля!

500 стопани са проверени в София, 200 са хванати в нарушения
9 юли 2015 17:52,
54
Обичайна гледка: Куче без каишка, акащо на воля!
Снимка: архив, Булфото

Повече от 1500 проверки на собственици на домашни кучета са  направени от началото на годината в столицата, съставени са над 200 констативни протоколи за нарушения, съобщи днес пред журналисти в Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя информира, че сред най-честите нарушения са липса на регистрация на домашните кучета, неспазване на хигиенните норми при разходка, извеждане на животните без каишка, както изисква законът.

Тя изрази съжаление, че тези норми не се спазват и се стига до случаи като този преди дни, когато дете пострада от домашно куче в двора на столично училище.

Фандъкова посочи, че директорите на общинските училища стопанисват дворовете и правят всичко възможно за осигуряване на реда чрез видеонаблюдение, охрана и дори поставяне на бележки за спазване на реда.

Според кметът обаче от решаващо значение е отговорността на стопаните на домашните кучета, чиито деца също играят в училищните дворове.

Фандъкова посочи, че мерките, които Столичната община изпълнява през последните три години, са довели да намаляване на броя на бездомните кучета.

Кметът припомни, че през тази година е разширен приютът от отворен тип на територията на общината, а скоро предстои безстопанствените кучета да бъдат преброени.

Столичният кмет изрази удовлетворение, че вчера на заседанието на Министерския съвет е приет докладът на министъра на земеделието за промени в закона, за да може най-сетне да бъде изготвена Национална програма за бездомните кучета, която да ни доближи до трайно решаване на проблема.

"Налице е ясната политическа воля това да стане", коментира Йорданка Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът е, че всичко е пак кампания. След някоя и друга проверка ще заспим пак сладък сън, докато пак някое куче не ни ухапе. Създайте зоополиция, за да име перманентен контрол и наблюдение, възпитавайте децата на отговорност, налагайте много жестоки санкции за изхвърлено куче, за ухапване, за разходки без намордник...Масови проверки по селата и на дворните кучета-там е майка плаче...Харчите огромни пари, а защо не се кастрират и дворните кучета? С ти милиони ще построите 10 приюта из страната
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се дадът провомощия на някой като види куче без каишка и дирекнто да го убива така много бързо ще се реши проблема.
12
3
 
11
 
! Отговори
x преди 8 години
Фъндъкова кратуно проста...1500 проверки от началото на годината...какво прави това...8 на ден?8 на ден!!! Тотална смешка! Никакъв контрол няма...никой не проверява.Я кажи правят ли се проверки сутрин или вечер? А през почивните дни? Не защото тогава не било работното време!Направете нещо бе ***...с едни *** кучкари не може да се оправите!
11
0
 
3
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Фън-дък-о-ва ли да оправи нещата!Тя още обещания от Боци-Моци завод за *** не може да пусне!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На социалния работник ръцете да не са му заврени в г*за, че не може да си избърше праха от бюрото?
9
1
 
12
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Кучетата в БГ доживяха комунизма!
8
6
 
38
 
! Отговори
lio преди 8 години
Когато направя забележка на собствениците, че кучето не е вързано, стават агресивни иналитат на бой. При собственици простацинищо не може да се направи.
7
0
 
11
 
! Отговори
ктг5н преди 8 години
тази снимка е от центъра на добрич не от софия
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бронирано Ауди на Бойко струва над 350 000 евро, твърдят автомобилни експерти. Немската машина е с всички възможни екстри снабдена е с 16 въздушни възглавници, антиблокираща спирачна система ABS, система за предупреждение за загуба на налягането в гумите, камери за задно виждане, 4 телевизора, интернет.
5
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко Борисов "се почерпи" с ново бронирано Ауди за 700 бона! Не го лови ни Магнум, ни Калашников! честито другари пардон господа овци!!!!
4
3
 
27
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
А тези с каруците,дето мъкнат по една сурия бълхарници ,когато ровят из сметта,не се глобяват или?Пак ли дискриминация ,към хората ,които дори имат паспорти на кучетата си?БХК веднага да се самосезира!!!
3
0
 
34
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Войната но Софииска община с кучетата като тази на запада с ИДИЛ, също толкова успешна само че по-дълга!
2
1
 
36
 
! Отговори
мит преди 8 години
Елате в София кв Левски двора на 106 соу двадесет серящи кучета всеки ден без каишки
1
0
 
59
 
! Отговори
някой преди 8 години
Много ми е интересно защо в белите държави не може външно лице да влезе в училищен двор ? А в нашата мила родина безпроблемно влизат наркопласьори , педофили и кучета убийци ? ... аааа верно забравих тия които трябва да следят за това на тумби пребиват жени или рекетират шофьори за пари ...