Да ни е честита! "Витошка", неофициално!

Протестиращите поседнаха на незаконно присвоените пейки
24 юли 2015 13:42,
31

Снимка: Булфото

Сдружение "Спаси София" символично откри обновения столичен булевард "Витоша". Пред малкото събрали се граждани, младежите официално срязаха лентата с искане за оставка на главния архитект Петър Диков. Демонстрантите отвориха и бутилка шампанско в знак на приключилите некачествени ремонти по булеварда.

Причината за протеста им е ползването на публична собственост от страна на заведенията, които са разположени в района на пешеходната зона. Кафенетата и ресторантите са завзели площи, като обществените пейки са обградени от масите на заведенията. Сдружението също така отправи обвинения към общината заради некачествения ремонт на емблематичната улица.

Още по темата

Още вчера главният архитект на София Петър Диков обяви, че е разпоредил незабавна проверка на столичния булевард "Витоша" за ползването на публична собственост от страна на заведенията, които са разположени в района на пешеходната зона.

Според Диков проблемът идва от факта, че собствениците на кафенета са разширили територията, която им е дадена. Той обаче отказа да посочи какви ще са глобите за нахалните бизнесмени, защото това било работа на Столичния инспекторат.

Затова пък протестиращите избраха да се възползват от гражданските си права и поседнаха на пейките, току до главите на седящите в заведенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
17
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-точната метафора на ГЕРБавото управление е Цариградско шосе/море - похарчени милиони от Б.Б., кошмарни задръствания с месеци, в резултат - 20 см коловози до Орлов мост. "Направена" бул. Витоша - похарчени милиони, месеци блокирано преминаване, резултат - кич, вадещи се плочки и мръсотия. "Направена" от ГЕРБ Южна дъга - похарчени милиони, години задръствани и нерви, резутат - отново километрични задръствания от Младост 4 до Лозен, тонове вредни емисии, нерви на хората. "Направена" ул. Солунска - милиони отново, резултат - тротоар на дупки, с мрежа за комари. Улиците в кварталите - дупки, мр
3
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставането на лелчето като кмет означава поръчките да продължават да бъдат давани изклчително на обръчите фирми на Доган. Очевадно е, че тиквата е продължение на Доган още от времето когат ого направиха секретар на МВР в правителството на Сакса. Фирмата Трейс ( на Доган чрез поставени лица) и турски фирми са на всяка поръчка в София.
2
6
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисовата градина пракингВитошка заета от кафенетаГл.архитект търкаля стола по пода
1
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toq Dikov kolko e maaaaaaaaazen