Не студентска стая, а гробница – общежитие на УНСС

Мухъл, изпочупени мебели, легла без дюшек...
Обновена: 18 сеп 2015 10:54 | 18 сеп 2015 09:11,
164

Снимка: Кадър Нова Телевизия

Майка на второкурсник от УНСС е възмутена от потресаващите условия в студентското общежитие.

Жената разказа пред Нова тв как семейството и синът й били щастливи и доволни от приема в елитния ВУЗ, знаейки колко много студенти има и колко чакат да бъдат приети.

"Но радостта ни беше попарена, след като видяхме "гробницата", в която трябва да спи моят син - мухъл, изпочупени мебели, изтърбушени столове без облегалка, счупени бюра, легла /3 броя в невероятно малко място/ без дюшеци", разказва жената.

"Бих искала да зная дали преди настаняването на студентите минава някаква комисия, която да провери и удостовери годността на стаята за нормален, защото някои студенти отиват там да учат, а не само да пребивават за по една нощ! Възмутена съм...", допълва още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: общежитиеусловияунсс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
5
 
! Отговори
До 92 преди 8 години
До до 81 МенПич при тебе и матрак ли е имало!? :) Значи требе да се почне от там, че така наречения студентски град първо не е вече студенски град а е по-скоро един мнооого голям бардак! И втово така наречения студенски град ама въобще не става за учене! Всеки който го е разбрал вече е напуснал БГ и учи в държави където студенските градчета са наистина пригодени само и единствено за тия които искат да учат! Моя съвет за тия които все още се натискат да учат тук е наемете си квартира! Това е!
72
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за петната от стените от напикано ли друг им е виновен. Спорт в студентски град-да пикаят по тапетите, за да мерят, кой колко високо ще вдигне струята. А на другия ден пищят-що са напикани стените?
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моето легло-в собственото ми жилище а на 40г, и е от същия тип, като в стаята. Но не е издраскано, не скачам отгоре. Мебел може да се ползва десетки години-ако пазиш.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЪрлИ какво от това. Заплатите са различни, но разходите-еднакви. Стол в Холандия и стол в България струват еднакви цени-всичко в България е внос.
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И моите мебели са над 30 годишни, но не са в такова състояние! Да не говорим, че простичкото талашитено легло (каквито слагат в ремонтираните общежития) се разпадна за няма и година, така че дори да искаш да купиш нещо ново - 99% ще е ***. Всичко е до отношение и контрол, които очевидно липсват.
68
0
 
12
 
! Отговори
софиянец преди 8 години
До МенСтолът и бюрото ми в моята стая са били на баща ми-и са на около 40 г. Здрави, чудесни дървени мебели които си ги пазя. Не скачам върху стола, не си гася цигарите в бюрото, не сядам на бюрото си, не хващам стола да удрям по стените. И друго- В Анлгия хората ползват мебелите си по 400 години, 30 години за мебел е нищо. Общежитията в Англия за богаташи са с викторианско обзавеждане на 140 години!
67
1
 
11
 
! Отговори
до 82 преди 8 години
До МенЛъжа. Над половината стаи са ремонтирани, тази е очевидно от неремонтираните. ремонтираните стаи-с нови мебели, ново оборудване за баня бяха изпотрошени в първите месеци на ползване. Скачаха върху матраците и леглаата, чупеха столове, пикаха върху новите тапети, изкъртиха душовете, изпочупиха новата дограма, изкъртиха новия паркет-още на втория месец, след настаняването си. Диваци сте.
66
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Холандия стаите са без обзавеждане, наемът е 200 евро. За 20 евро наем, пък и претенции-е нагло!
65
0
 
18
 
! Отговори
Знае се кой преди 8 години
Виновни са домакините, които отговарят за тях. За всяко предоставяне или освобождаване на стая трябва да се изготвя протокол - в какво състояние е. След като е приета в лошо състояние от предишните обитатели и не им е потърсена финансова отговорност, да плаща за възстановяването домакинът. Като платят ремонта на две стаи, ще се научат да си вършат работата.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне има дограма. Преди 10 години беше още по-мизерно.
63
0
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Пари за ремонт на стаите несъмнено са дадени и взети ОТ КОГОТО ТРЯБВА. Вони на корупция!!! Помощник-ректорът на УНСС сигурно има какво да каже по въпроса.
62
0
 
6
 
! Отговори
До анонимен преди 8 години
Точно тези специалности в СУ изобщо не пречат на никого, просто никой не иска да ги учи, а който все пак се записва има някаква идея. Много по-вредни са всякакви мениджмънти, управление, философии, на които заблудените студенти се лепят като мухи на мед, а от университетите си прибират парите и отчитат дейност.
61
0
 
15
 
! Отговори
t-t преди 8 години
Е това изглежда силно потресаващо за общежитие... Разбирам че стува евтино, но това не значи че предните наематели могат да го оставят да изглежда така.. Взима се депозит, примерно 500 лева / колкото да може да платиш за смяна на мебелите ако са счупени / и ако са счупени няма връщане на депозит... доста лесно... Но изисква внимание... и желание от всички..
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УНСС е днешното , АОУНСУ за който не знае АОНСУ бе университета на БКП.. УНСС е на *** и ЦРУ
59
0
 
3
 
! Отговори
70809 преди 8 години
Точно така, не ремонтираш една стая - на следващата те слагат в друга. И тогава ко прайме?
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
40-50 лева, но останалото се покрива от университета (нашите данъци). Не е въпроса колко се плаща, а как се изразходват тези пари. Два пъти правих ремонт на две отделни стаи в 24 блок, защото положението беше подобно. Ако ХЕИ минат и проверят условията със сигурност подобна стая няма да покрие критериите.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм много доволен от Родината , уча в ТУ София , общежитието ми е луксозно отдолу пода е с ламинат , мебелите са нови и всичко за 60-70лв. с консумативите топла вода и отопление.. Сега отивам на Еразмус в Германия - платих 560 депозит гаранция и общежитието е 280 евро , сам в стая но е 12 кв,м.. няма и половината на тези стаи в БГ.. два кинефа и банята е обща на 5-6 човека , има 2-*** кинефа не е чистен с години
56
2
 
6
 
! Отговори
sante_dog до 65 преди 8 години
Защото субсидията е на калпак! Докато държавата дава пари за всички специалности ще се появяват все повече безсмислени и ненужни специалности. Не е само УНСС. "Елитния" СУ има толкова интересни специалности като "медицинска физика", "химия и информатика". За УНСС няма значение колко безработни ще излязат. За тях е важно колко ще запишат семестъра за да приберат държавната субсидия. Проблема е че не е само УНСС...
55
1
 
10
 
! Отговори
ОНЗИ преди 8 години
Хахахаха - 26 блок - когато аз се нанесох беше същия бърдак + ***, имам и снимки за доказателство, доже беше и по-зле. Но един бърз ремонт и стана като ново :D
54
0
 
19
 
! Отговори
коментиращ преди 8 години
Явно всички мислят че е задължение на студентите да си ремонтират със собствени средства не собствените общежития, а парите, предивдени за това да се усвояват от хората, отговорни за това :D :D