"Нечовешка злоба": Тормоз в частна детска градина!

Лелка хваща дете за косата, вдига я във въздуха и започна да я тръска...
2 дек 2015 09:44,
114
"Нечовешка злоба": Тормоз в частна детска градина!
Снимка: flickrs

Майка алармира във Facebook за насилие над деца в частна детска градина в София. Мая Манчева пише, че е видяла как една от възпитателките нахлула в стаята, в която децата си играели, хванала едно момиченце за косата и започнала "да я тръска агресивно с неописуема нечовешка злоба".

В поста си майката е публикувала част от жалбата, която е подала в Агенцията за закрила на детето. В нея тя обяснява какво точно се е случило.

На 23-ти миналия месец Maя пристига пред частен детски център "Палечка", намиращ се на ул. "Митрополит Кирил Видински" №2 в квартал "Лозенец", за да вземе сина си.

Стоейки пред входната врата и говорейки по телефона, решава да погледне през прозореца какво се случва в стаята, в която играят децата. Тогава вижда Орлин (сина си) да седи в единия ъгъл и да вади играчки от един кош. Другите деца били разпръснати из стаята. Възпитателка нямало.

"Изведнъж в стаята нахлу една от жените, които съм виждала да се занимават с децата, отиде в края на стаята – там където са леглата за спане, хвана едно момиченце за косата, вдигна я във въздуха – за косата, и започна да я тръска агресивно с неописуема нечовешка злоба. След което я хвърли грубо на земята. Изглеждаше сякаш не й е за първи път, защото се държеше доста обиграно, сякаш това й е методът на възпитание. Всички деца бяха вперили поглед в случващото се. Възпитателката явно ме видя и дойде до прозореца, без да ме поглежда, опитвайки се да дръпне някакви други пердета, но не успя", пише Мая Манчева.

Майката е в шок, но звъни на вратата, където й отваря друга възпитателка. Жената се държала припряно, сякаш знаела какво се случва в другата стая. Жената я попитала как се казва въпросната възпитателка, която в момента се грижи за по-малките деца. Името й било Роза. На момента преценява да не казва нищо, защото не вижда собственичката на градината.

На драгия ден обаче Мая и съпругът й Александър отиват в яслата, за да уведомят за случващото се.

"В очите й се виждаше, че не чува тази история за първи път от мен или ако не знае конкретно този случай, най-малкото е запозната с този подход на "възпитание". Съобщих й че не желаем синът ни повече да посещава тази градина и че нямаме доверие на персонала, защото не сме сигурни, че те не са наясно със случващото се. Казах й, че според мен тази жена трябва да бъде уволнена дисциплинарно и повече да не упражнява тази професия. Управителката Ина Шварц не изказа своето мнение и намерения, а само каза, че й трябва време, за да осмисли информацията", пише Мая.

Няколко пъти родителите й казват, че държат да бъдат уведомени родителите на малтретираното дете, но не остават убедени, че това ще се случи. Тогава Мая излиза пред градината и започва да разговаря с родителите. Ина Шварц се появява отново и започва да я напада.

"След като видя, че не се отказвам и продължавам да стоя отпред ми каза, че щом дойдели родителите на момиченцето София щяла да им разкаже за случилото се и щяла да ми се обади и да ми даде техните координати, след като държа да говоря с тях", пише още майката.

Действително след час Мая получава данните на родителите на детето: "Обадих се на майката. Ина обаче не беше разказала истинската история, че това не е просто раздрусване, а сериозно разтрисане на момиченцето, което виси на косата си. Майката каза, че ще уведоми бащата и ще обсъдят какво да правят. Също така собственичката била казала на майката, че Роза от тук нататък щяла да внимава повече!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
35
 
! Отговори
Hohoho преди 8 години
Ясни са ми практиките още от някога на леличките в градините - храната за децата си я носеха вкъщи, а на децата крещяха като на диви ***. Нищо не се е променило.
66
4
 
3
 
! Отговори
Татко преди 8 години
Да светна тези, които не са гледали предаването на М. Цветков. Адвокатът на родителите на детето като представител на семейството не подкрепя тезата за Мая. Изводът и решението на родителите да оставят детето си в градината идва след като са взели всички мерки да изяснят случая с помощта на специалисти.
65
1
 
8
 
! Отговори
Татко преди 8 години
... и още нещо. От репортажа по Нова Тв разговорът е много добре балансиран/поделен между Мая и адвокатът на семейството на детето - предполагаемата жертва на насилие. Обаче в медиите (почти всички хибридни медии като ПИК и др.) разговорът е отразен много едностранчиво и очернящо - абсолютно тенденциозно отразяване. Абсолютно едностранчиво и целево.
64
36
 
18
 
! Отговори
val преди 8 години
Ми да си гледат децата вкъщи тогава кифлите. И да си ги възпитават сами. Майка ми е детска учителка и с очите съм си виждала как 4 годишно дете нарича помощник възпитателката 'овца дебела' и показва среден пръст. Няма да го ударя лииии! Има отвратителни деца, но вината е на некадърните родители.
63
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали герберас.тите си гласуваха частните учебни заведения да бъдат финансирани от държавата, сега им дреме....Жалко, но факт - така ни дерат базсрамните и безкрупулни днешни псевдодържавници!
62
14
 
17
 
! Отговори
Венета преди 8 години
Предполагам е СИЛНО ПРЕУВЕЛИЧЕНА историята. И двете ми деца израснаха там, дори дъщеря ми още е там за предучилищна. Познавам всички и съм абсолютно убедена, че не е така. Децата ми винаги са ходили там с желание, познавам и доста други родители и никога никое дете не се е оплаквала. Не вярвам на Мая!
61
7
 
15
 
! Отговори
злоупотреби преди 8 години
В детските градини изобилства от порочни практики. Пращаме децата там да се социализират, да учат в тяхна среда, да общуват със себеподобни. И повярвайте, деца се гледат много лесно, и колкото повече токова по-лесно става. На тях им трябва стриктен режим, внимание и занимание. Но проблема е в педагозите, които вместо да усвояват и прилагат добри и прости начини на възпитание изопачават, преиначават добрите методи с цел лична изгода. Малко са тези които наистина са добри учители.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 63Аз съм, бре, таман си точа триончето, за да кръцна палченце...
59
1
 
9
 
! Отговори
печалба преди 8 години
Когато целта е само печалба без непрекъснато обучение и наблюдение над персонала резултата е здравето - психическо и физическо на децата ни. Заради една такава безхаберна госпожа детето ми получи комоцио и счупен зъб след посещение в детската градина. Беше нападнато от друго дете - хиперактивно , което госпожата закриляше защото беше финансово стимулирана от родителите му. След скенери и т.н. обикаляне по доктори за щастие ни се размина, но до днес живея с онзи ужас и болката на детето ми.
58
6
 
8
 
! Отговори
Татко преди 8 години
... дете на взимане в края на деня. Много пъти съм надничал през същия прозорец и децата дори не забелязват, защото много хубаво си играят. По случая веднага са уведомени всички родители и в отговор на този скандал ще поставят камери като всеки родител ще може дистанционно да гледа как върви животът в детската градина. Много, ама много подозрително (и това е основното пропукване на историята на Мая) е, че в стаята не е имало никой. Няма как да го повярвам това.
57
1
 
2
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До BURZUMИдиот е всеки, който нарича другите "***" !!! Защо пишеш в български сайт ??? Загубена работа !!!
56
7
 
11
 
! Отговори
Татко преди 8 години
Детето ми е в тази детска градина и със сигурност е било в стаята, когато това се е случило. Смея да твърдя, че това или е измислица с определена цел или е преекспонация (чудовищна и неадекватна). Детето ми много ахреса градината още от втория ден след постъпването си. Досега по различни неформални и формални поводи сме се виждали с много от родителите на децата. Някои от тях вече не са в детската градина, но много от тях все още са там. Няма как да повярвам на това. Не съм видял недоволно ...
55
0
 
12
 
! Отговори
до 60 преди 8 години
Роза, ти ли си?
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа режат ги с ножове, бодат ги и пр. Аз до V група влизах с рев в групата, въпреки че майка ми работеше там.Просто не можех да понасям реда, исках да си правя квото аз реша. Сега синът ми ходи с голямо желание, групата е много задружна и в детската е уютно и приятно.
53
4
 
6
 
! Отговори
Бау преди 8 години
До 60Нали им се плаща бе психо. Да не го правят от добро сърце. Що за глупост.
52
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, като са толкова гадни детските градини и като са толко прости госпожите що със зъби и нокти драпате келешчетата ви да са там? Ако всички цвъркачи си отпишат децата ще останат достатъчно места и персоналът ще може да си върши работата по-спокойно... ама не ви стиска, а?
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако детето ви не желае да посещава детска градина, след като е преминал адаптационният период, то може да сте сигурни че там се случва нещо.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица имаше статия за въоръжен грабеж в магазин.Заплашвал жената с нож,има го заснет на камера.После го пуснали защото обещал да не "прави повече така".
49
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майката е "видяла" насилие над дете,то и кучето на спецчастите подушило взривно устройство,ама нали.....видяхме резултата!Доказателства госпожа,доказателства!Откъде да знаем дали някоя конкурентна градина не ви плаща за черния пиар.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Задължителен психо тест за всички възпитателки през една година. Стресиращо е да се работи с много деца.