Паметникът на Съветската армия пак осъмна надраскан

Появиха се надписи "Лустрация" и "Съдебна реформа сега"
13 дек 2015 16:57, Красимир Ангелов
381

Снимка: Булфото

Паметникът на Съветската армия в центъра на София отново осъмна с надписи, видя репортер на Булфото.

През нощта неизвестни лица са оставили послания с черен спрей на предната страна на паметника и под страничните балерефи.  Отпред пише "Лустрация", "Правосъдие" и "Съдебна реформа сега", а отстрани има надписи "Борисов на съд“ и "Съдебна реформа".

Това е поредният случай, в който граждани пишат послания по различни политически теми и рисуват по паметника.

Тенденцията започна през 2011, когато неизвестни издраскаха с цветни спрейове войниците на страничните балерефи като герои от американски комикси.

Четирима са задържани тази нощ в столичното Първо РПУ като потенциални извършители на вандалския акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ijoy Винаги сте искали да контролирате проливите. Тази война е била по скоро заради това. Не се прави на света вода ненапита. Сега и затова рипнахте против Черна гора, че влиза в НАТО щото на средиземно море ви остана само една база и тя е в Сирия и никакъв шанс за база някъде другаде. Затова и подкрепяхте Сърбия преди. Тук за братушките никога не ви е дремело даже за народ и държава ни нямате затова си и позволявате да пишете тук на Руски.
151
0
 
1
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
До Враг на народаНе се опитвам да защитавам действията на СССР. Само да ви напомня за история на въпроса. Ненавист срещу нас е ирационална и необоснована. Не знам дали това е резултат от промиване на мозъци или от лошото образование.
150
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долна комунистическа язва-да се премахне.
149
3
 
4
 
! Отговори
Враг на народа преди 8 години
Моля долупишещия на руски да не смесва руската култура и интелигенция със съветската комисарщина и презрение към всички народи в СССР. Долу СССР! И паметта за него!
148
4
 
4
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
Рано или късно Руските окупатори и наглеци ще бъдат изгонени от България и ще бъдат наказани.----------Ти откъде черпиш тези глупости? В своята история ние никой не сме опитвали да завоюваме, всъщност сме се защитавали. Имаме достатъчно свои проблеми, за да мислим още и за други, например как да вземем България )))))
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лидер сега е времето да се огъзиш на руснаците тук браво
146
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано или късно Руските окупатори и наглеци ще бъдат изгонени от България и ще бъдат наказани.
145
2
 
0
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
Ijoy. Пиши си. Само щото имаш наглоста да ми пишеш тук на Руски съм за да го бутнат паметника на окопационата армия. Подскачай колкото си искаш. Но ще го бутнем рано или късно.----------------Не очаквах нещо друго, аз просто знам, че рано или късно времето ще сложи всичко на мястото си и всички, които участват в унищожаването на паметници, на историята - ще бъдат наказани.
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ijoy. Пиши си. Само щото имаш наглоста да ми пишеш тук на Руски съм за да го бутнат паметника на окопационата армия. Подскачай колкото си искаш. Но ще го бутнем рано или късно.
143
5
 
0
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
Так что, дорогие господа товарищи, в следующий раз, когда решите говорить про нас какие-то гадости, загляните, пожалуйста, в историю и подумайте еще раз: как после всего этого мы можем выстраивать доверительные отношения. Я просто на 100 процентов уверен, что даже если мы, русские, бы воскресили Христа, нас все-равно бы ненавидели просто потому что мы существуем. И сейчас, как и всегда, от нас отвернулись все и нам приходится отвечать на разного рода угрозы.
142
2
 
0
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
И в същност за 2 предателства всичко което ние сме направили - продаваме ви скъп газ. Смятате ли, че ние билo приятно след като Скобелев е освободил България от турско робство да получим ние такъв подарък? В следващите две войни, вие обърнахте против нас.
141
3
 
2
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
Вие казвате, че съветските окупатори се взели вашата земя, РАЗБИРА СЕ, ако вземем предвид изграждането на инфраструктура и фабрики - ще се смята за окупация. Или може би сте забравили как на Първата световна война са били против нас? А след това като губеща страна заедно със Германия сте загубили част от черноморското крайбрежие? Това също е наша вина?
140
2
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Напишете в заглавието, че под тази тема са допустими само обиди по адрес на Русия и руската армия... Да оставим козяците, трансджендърите и османците да си вихрят отдолу без да им разваляме рахатя!
139
3
 
0
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
И въпреки това ние нямаме никаква ненавист срещу турците,германците,британците с които винаги сме се борили.
138
3
 
4
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
Русия е минала през толкова войни и не си е загубила ни една пръст земя, докато Бъглария постоянно си поставя *** под турците, германците и другите, и в крайна сметка остана без земя, без държава и без самочувствие. Но ние, както се оказва, сме най големият враг на българския народ. В същото време вие не разбирате едно нещо - ние сме оцелели като нация само защото винаги сме действали по съвест.
137
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лидер да съберем пари за теб и баб ти Гицка и да идете на психиатър. Мен лочно ми писна братушките по братски да ни чукат и после да им строим и паметници.
136
8
 
5
 
! Отговори
Враг на народа преди 8 години
Именно окупацията ни от Съветската армия е първопричината за създаването на правосъдие в стил Вишински - което по един изключително перверзен начин присъства и в момента обслужвайки пак една шайка предатели на народа.
135
4
 
9
 
! Отговори
Враг на народ преди 8 години
За всички незнаещи и особено за тези с къса памет - *** е Монумент на Освободителната Червена Армия - и така е известен сред народа - като паметник на съветската армия. Няма почти нищо общо с руска армия тъй като СССР не се състои само от руснаци а от *** в преобладаващата част. На въпроса какво паметникът има общо с лустрация и правосъдие. Именно Съветската армия е първопричината за липса на лустрация купища години след окупацията на Царство България.
134
9
 
8
 
! Отговори
nerusofil преди 8 години
Срам и позор е паметници на окупатори да грозят българската земя.Но щом ги има и ги търпим-направете паметници и на турските освободители-ще е справедливо.Освободили са ни от болярския гнет.
133
2
 
10
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
През 2007-*** имах неблагоразумието да си купя един апартамент на морето в един елитен комплекс на едни известни братя за една прилична сума. След година разбрах грозната си грешка. А тя е, че забравих да попитам инвеститорите кои са ми комшиите. 90% руснаци. На толкова простотия и селения съм се нагледал, че ви е бедна фантазията. Опитах се да го продам/а апартамента е супер!/. ТЦ!! Вечно мой е. Руснаци за комшии никой не иска. Та ако някой *** руски иска-да заповяда, голяма отстъпка ще има:))