Паметникът на Съветската армия пак осъмна надраскан

Появиха се надписи "Лустрация" и "Съдебна реформа сега"
13 дек 2015 16:57, Красимир Ангелов
381

Снимка: Булфото

Паметникът на Съветската армия в центъра на София отново осъмна с надписи, видя репортер на Булфото.

През нощта неизвестни лица са оставили послания с черен спрей на предната страна на паметника и под страничните балерефи.  Отпред пише "Лустрация", "Правосъдие" и "Съдебна реформа сега", а отстрани има надписи "Борисов на съд“ и "Съдебна реформа".

Това е поредният случай, в който граждани пишат послания по различни политически теми и рисуват по паметника.

Тенденцията започна през 2011, когато неизвестни издраскаха с цветни спрейове войниците на страничните балерефи като герои от американски комикси.

Четирима са задържани тази нощ в столичното Първо РПУ като потенциални извършители на вандалския акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
6
 
! Отговори
посланик преди 8 години
Новия американски посланик, старата песен на нов глас!
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво им е виновен паметника на тези онанисти, че министърът им не става за ***!!! Темерут, некомпетентен и некадърен, каква съдебна реформа ще направи. Знаем как се получават грантове от фондации за наши хора и да управляваш министерство не е да пишеш фалшиви отчети за дейност ами сериозна екипна работа, която той не свърши. Жалка работа!
90
8
 
4
 
! Отговори
ПОСЕТЕТЕ ... преди 8 години
МАСОВО СОФИЙСКАТА ТОАЛЕТНА-----НАРЕЧЕНА ЗА БЛАГОЗВУЧИЕ .."Паметник на съветската армия"!"ОСВОБОДЕТЕ" СЕ...... СЪС ЗДРАВЕ!!!!
89
1
 
0
 
! Отговори
кубанская столица преди 8 години
До Анонимен 115Наистина! По-добре нищо няма в нища България. Дори голяма территория е твърде голяма за нищеброди! Чакай, скоро ще бъда отбран. Чакай, чакай, детство спри, пеяше Лили Иванова
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кубанска столица научи Български и тогава ни поучавай!
87
12
 
6
 
! Отговори
ДОЛУ СОЦ-БАЗИЛИКИТЕ преди 8 години
ТОВА Е ПАМЕТНИК ---НА СЪВЕТСКАТА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ!НЯМА КАКВО ДА СИ СПОМНЯМЕ ЗА ТЯХ.....ОСВЕН ЗА МАСОВИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ УБИЙСТВА ОТТ.Н. "НАРОДЕН СЪД"!!!!!!ТОВА Е ПАМЕТНИК --НА УБИЙЦИТЕ!!!!
86
6
 
3
 
! Отговори
кубанская столица преди 8 години
До Анонимен 108Този паметник беше съоружен от българския народ, ала не от коммунисти. Можеш ли четеш по-български? Коммунисти уничтожаха прежни паметники, сега т.н. гейропейци уничтожават комунистически. Какво ще остана в нища България? Паметник на вкусни български праскови, кави Россия сполучаше от България и какви всеки беше упакован в отделна бумага. Кой остана в нища България? Нищеброды
85
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази грозотия до кога ще скверни най-хубавия район на София. Тиквуна като толкова голям политик и строител зщо не построи един детски парк там? Н смее защото другаря Зюганов ще му скъса топките.
84
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днеска е паметника на руските войни утре ще са Левски и Ботев ей на това ги възпитават от "Америка срещу България"
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние бълга'раците винаги сме били покорни и долни подмазвачи. Още по времето когато Чехия, Унгария, Полша, Румъния и дори Албания се бунтуваха срещу системата, ние бяхме най-вярното куче на "големия брат". За съжаление в наши дни историята се повтаря и отново подскачаме като пудели, за да се харесаме на новия задокеански "голям брат".
82
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДокогаТрябва да се махне този луксозен писуар в центъра на София - преместете го при съветското посолство!
81
4
 
2
 
! Отговори
пешо преди 8 години
ето затова паметникът не бива да се събаря. идеален е като арт инсталация и платформа за изразяване на политически послания.
80
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 112 значи си имат Руснаците достатачно паметници. А този е построен за втората Световна война, в която не сме воювали с тях. И на паметника пише Съветската армия. Тази държава не съществува вече и армията не е Съветска. Аргументите ти издишат.
79
4
 
8
 
! Отговори
Докога преди 8 години
Питам аз,има ли разлика между тези тук и талибаните в Палмира които рушат исторически паметници?
78
2
 
7
 
! Отговори
Не е верно Другарю. преди 8 години
...от 106......Има умрели от преяждане и препиване в България на руски войници от дизинтерия и бръснарски одеколон ...!Омръзнали им били , американските консерви за ядене...ха,ха,хаааааа..искали домашни .
77
8
 
11
 
! Отговори
соломон преди 8 години
Изринете "паметника" на окупаторите!! Ако сте българи и имате достойнство - изринете го!! Писна ми 70 г. да ми смърди на руски ботуш! Писна ми!!!!!!!
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите са невменяеми
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 107. Пуснала е да, но ти беше на съседното гише където руснаците даваха пари помниш ли?
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е сега вече Радко със Знаме кат г-ъ-з го хванаха на местопрестъплението....тези са негови и на Командира хора
73
7
 
6
 
! Отговори
ijoy преди 8 години
Всички знаем, че Съветската армия не е освободила нищо в България. Само е докарала комунистите на влст. Не мога да разбера за какво ни паметник на Съветската армия при положение, че не е имало бойни действия и от тях не е загинал никой в България.--------------Za posleden put koga si bil vuv Pleven, Lovech, Ruse, Dobrich i mnogo drugi gradove za da vidish kakvo evrosujuza e napravil sus vashite zavodi, postroeni po suvetsko vreme i na suvetski pari? M?Evrosujuza vi napravi zavisimi ot nego - uni4tojeno selsko stupanstvo, promishennost (leka, tejka), po selata vijdam samo tsigani da