Кръц: Преди гола поляна – сега 13 км Северна тангента

Кабинетът я откри и така спаси 180 млн. лева по европрограми
Обновена: 30 дек 2015 13:45 | 30 дек 2015 13:37,
128

Снимка: МРРБ

Кабинетът направил и невъзможното, за да пусне до края на годината новата отсчека от Северната скоростна тангенгента, обяви строителният министър Леляна Павлова при откриването на участъка. Лентата бе прерязана днес от премиера, кмета на София и  няколко министри.

"Направихме и невъзможното. Преди пет месеца бяхме тук на гола поляна, а сега имаме 13,5 км 8-лентов участък, напълно готов и завършен", каза Павлова. Т

я обясни, че за пускането наистина е трябвало да бъде направено и невъзможното, защото 180 млн. лв. По ОП "Регионално развитие" щели да се изгубят.

Още по темата

Общата дължина на трасето на Северната скоростна тангента е 16,5 км и преминава през шест землища на територията на София – Требич, Илиянци, Бенковски, Малашевци, Орландовци и Враждебна. Началото на участъка е на около 1,1 км след разклона за с. Мрамор. Краят е при пътния възел тип "пълна детелина" на 1,1 км след новото начало на АМ "Хемус".

По дължината на трасето са разположени 7 напречни връзки и 5 пътни възела - "Булевард Рожен"; "Булевард Илиянци"; "Булевард Чепинско шосе"; "Източна тангента" и "Софийски околовръстен път – АМ "Хемус".

Трасето преминава над 3 реки – Какач, Владайска и Перловска река, и 6 канала, пресича 20 електропроводи и газопроводи и 20 водопроводни и канализационни мрежи.

Изграждането на Северната скоростна тангента е от изключително значение за трафика в София. Тя не е част от Трансевропейската транспортна мрежа, но осигурява свързаност между няколко коридора от нея.

Павлова разказа, че пуснатият участък ще съкрати пътя и ще направи движението в тази част на столицата безаварийно. Догодина ще бъдат довършени под 3 км на тангентата.

Според министърката Северната скоростна тангента ще допринесе за развитието на тази част на столицата, защото новите пътища винаги водят бизнес и инвестиции, развитие на икономиката, а това значи повече работни места и прогрес занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е скоро ще им лъснат далалаверите и на този проект. дано поне изкара повече от околовръстния път на Монтана
101
1
 
5
 
! Отговори
MrTau преди 8 години
Ха-ха още я няма отбелязана в Гугъл мапс и бг мапс!!! Браво на строителитеееееее и на администрацията!!!
100
1
 
7
 
! Отговори
Hubav преди 8 години
Bravo - hubavi patista ste napravili!:-) Ami koli imate li?! Bulgarski sa nali?!
99
3
 
9
 
! Отговори
не лъжете хората преди 8 години
До Анонименгерб какви са ? Марсианци? Всички са с родители комунисти ,партизани ,активни борци ,а и самите те са членове на бкп.
98
1
 
13
 
! Отговори
гарантирано от герб преди 8 години
До ГенадиОт 8 милиона .сага 6 ,5 милиона българи.До година 6 милиона .
97
1
 
6
 
! Отговори
До 95 преди 8 години
Минал си и ти покрай Генади, колкото и кака ти е Леляна ("...обяви строителният министър Леляна Павлова при...")!
96
13
 
18
 
! Отговори
1 преди 8 години
Че се краде е ясно и няма какво да се коментира. Че се прави нещо хубаво за всички хора също. " Това е МАТРЯЛА". по добре ГЕРБ отколкото БСП и ДПС - доказани убийци на България. Може малко да се прави но поне нещо се прави. Ако трябва да избера по малкото зло то това ето то "Герб". Че се прави про- Американска, Атлантическа или каквато и да е политика без значение кое е по изгодно също е вярно но или сме със САЩ и ЕС или с Русия и Китай. Средно положения няма. Ако си посредата те "еб.т" яко
95
7
 
7
 
! Отговори
КоМар преди 8 години
До Анонимен Батка, бил ли си у Кубата? Ама не на Вападеро. Глад на фунийки. Няма ***, няма паста за зуби няма тоалетна хартия. Сев. Корея е цвете.
94
7
 
7
 
! Отговори
Марин преди 8 години
До завистливите. Не са 16млрд, 16 трилиона долара са хахахахаха
93
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди поляна сега тангента...! Преди - природа, сега-асфалт...!
92
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не купувайте турски стоки
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tia deto iskat da klaniat pred Borisov - abe vie epilirahte li si analginite, sho toa hush moe s paniscilin da vi izlekuva ot Gerbalanata moza4na nedostata4nost
90
17
 
16
 
! Отговори
Марин преди 8 години
*** сигурно умират от яд.
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
horata sa predlagali da se postroi Yujen potok s nad 400 milina zborove za tranzit na gas do EU.a tuk za 13.5 km nagazanata lila, sterka na guuulemi komunizzzti be, ogazeno menci s voda razliva.tova e GERB, da 13.5km severna skorostna sresti 400miliona Yujnaskorostno GERB otiva v zatvora
88
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, че ти нямаш кола не означава, че другите нямат право да карат по нови пътища. Сигурно смяташ и че " асфалт не се яде"? Аз птк смятам, че пенсии и заплати не се ядат и държавата трябва да инвестира основно в пътища, защото мързелите и търтеите винаги ще са бедни и недоволни.Поклон пред Борисов - това е единственият човек, който прави нещо за нас българите!
87
31
 
21
 
! Отговори
Генади преди 8 години
Магистрали, метростанции, санирани жилища, ръст на БВП, ръст на износа, намалена безработицаВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ - ТОВА Е ГЕРБ
86
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
16 милиарда за 16.5 км. Много евтино почнаха да строят цветарските фирми! Няма и милиард за километър.
85
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е Гея? Къде е Орехофски? Къде е Дебелото Прасе?Комунистите само крадат и нищо не правят, спират им парите от еврофондовете. Бездарието си има име - БКП...
84
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само София получава пари - там се усвояеат без кражби!И в Бургас е същото - пак кмета е от Герб.На вдички се дават пари, другите просто не ги ползват или крадат много.ВРна се промени само за 2 години с новия кмет - от Герб!
83
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куба била с хубав живот... Затова бягат както могат в Америка !Ти си болнав като метилява офца ;)