Пускат колите през парка на Медицинска академия

Движението по двулентовия път ще продължи година и половина
2
Пускат колите през парка на Медицинска академия
Снимка: Булфото, архив

Двулентов обходен път, който ще минава през парка на Медицинска академия, ще улеснява трафика при строителството на третия метродиаметър.

Това стана ясно по време на заседание на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет, съобщи "Фокус".

Още по темата

Третата линия на метрото, етап 1 започва от Малък градски театър "Зад канала", минава през "Орлов мост", "Патриарх Евтимии" и "Граф Игнатиев", "Патриарх Евтимии" и бул. "Витоша" и ще стига до бул. "България" и бул. "Акад. Иван Гешов" и Красно село.  Срокът за изграждане на новото трасе е четири години, а кметът Йорданка Фандъкова вече призна, че трасето е тежко и ще предизвика затруднения в трафика.

Проектът за двулентовия път през парка е съгласуван с Министерство на здравеопазването, съобщи инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД.

Експлоатацията на временното съоръжение ще продължи година и половина, след което паркът ще бъде напълно благоустроен, ще бъде изградена алейна мрежа и засадена нова растителност, обеща той.

Временният път ще се ползва от градския и автомобилен транспорт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
13
 
! Отговори
чао преди 8 години
Вземете си сбогом с парка една апетитна хапка която няма да бъде пропусната от алчните общинари.
1
3
 
11
 
! Отговори
Момо преди 8 години
И отде?Ми през парка, за по-лесно.Тц... тц... Българска работа, ей!