И Общинска полиция патрулира в "Овча купел"

Фандъкова: Притесненията на хората са разбираеми!
10
И Общинска полиция патрулира в "Овча купел"
Снимка: Неда Дойчинова

Патрули на Общинска полиция са изпратени в столичния квартал "Овча купел", за да патрулират около центъра за настаняване на бежанци. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на редовното заседание на СОС.

Още по темата

"Като кмет съм предприела редица мерки в това отношение с периодично информиране за това, което се предприема", заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Според нея са напълно разбираеми притесненията на хората, живеещи в близост.

Те заплашиха с протест и се оплакаха от поведението на чужденците, като алармираха, че бежанците вдигат шум, уринират пред блока, замерят с камъни и се бият.

"Имам ежедневна информация какво се случва", уточни още Фандъкова. По думите й през последните 2 дни екипите на Общинска полиция са имали и конкретни резултати от работата им на място.

"В същото време за пореден път имахме официална среща с директора на СДВР, на която обсъдихме и мерките, които се предприемат от СДВР", съобщи тя.

Фандъкова каза, че има уверението, че Районното полицейско управление е обърнало специално внимание на тази зона.

"Когато говорим за зоната в "Овча купел", винаги добавяме и другата рискова зона - около Женския пазар, бул. "Мария Луиза" и Лъвов мост. И там също има постоянно полицейско присъствие, в центъра има и патрул на жандармерията по мое настояване. Освен тези мерки съм възложила на районите кметове на "Овча купел" и на "Възраждане" да се ангажират с постоянни разговори и проверки на място за нещата, които са ангажимент на общината като осветление и почистване - въпроси, които хората поставят", обясни столичният кмет.

Фандъкова припомни, че при откриването на новите центрове за настаняване на бежанци преди 3 години, е изразила позиция, че в столицата не е добре да се съсредоточават такива центрове. "Представителите на агенцията увериха, че в новите центрове се намалява постоянно присъствието и капацитетът", добави още тя.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
ех преди 2 години
Данче ,натискат ли от Брюксел, натискат ли?
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99.99% от българите не желаем никакви "бежанци".1% са застъпниците и то от смесени бракове, заселили се преди много години араби и НПОта който трябва да се забранят защото са антибългарски.Всички мигранти трябва да се депортират.Бежанските центрове да станат домове за възрастни хора.Политиците да гледат интереса и да се грижат за българите защото живеят от нашите данъци а не да раболепничат пред брюкселските търтеи които гледат само собствения си портфейл.
4
1
 
3
 
! Отговори
дзвер преди 2 години
подарявам калашник с достатъчно налични консумативи
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметицата трябва да отговаря за изчезналото пред НБУ момиче. Много е лесно да те сложат за кмет само с 200000 хиляди гласа при 2000000 софиянци, но пришълците си имат тяхни закони и религия. Да се готви следващата жертва. Поведението на днешните управляващи е престъпно и за това се носи наказателна отговорност.
2
0
 
10
 
! Отговори
alabala преди 2 години
Защо трябва медиите да се намесят за да има резултат?
1
0
 
20
 
! Отговори
Men преди 2 години
Значи преди месеци когато същите хора се оплакваха ги наричахте расисти, възмущавахте се как не искали да помагат на горките бежанци, а сега след събитията в Германия изведнъж били разбираеми притесненията. Айде довиждане....