Бащата на падналото от лифт дете: Ще ме осъдят!

"Трябва да се извинят, а казват че аз съм счупил лифта"
26 яну 2016 11:52,
69
Бащата на падналото от лифт дете: Ще ме осъдят!
Снимка: Нова тв

Ще предприема срещу тези хора каквото мога. Те най-малкото трябва да се извинят. А те обясняват че моят сноуборд им е счупил лифта. Ще ме осъдят, че съм им счупил лифта, обяви планинарят Любомир Станков, чието дете полетя от Симеоновския лифт преди няколко дни.

"Не знам как не ги е срам тези хора. Аз се качвам на този лифт сигурно за 400-ен път. Единственият ми проблем в тази ситуация е, че аз съм се доверил, че това съоръжение е изправно. Седи детето ми срещу мен, минаваме покрай 13-и стълб, и когато става да погледне през прозореца, видях детето ми да полита през вратата. Късмет беше, че имаше сняг", спомня си отново Любомир ужасяващия момент.

Още по темата

При проверка на кабинка №111 от въжена линия "Симеоново" инспекторите установиха частична възможност за непълно заключване на затварящия се механизъм. Това се казва в становище на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Заради конструктивни особености на кабинката контакт "затворени врати" не е отчел напълно затворената врата на съоръжението.

Вероятните причини за частичното заключване на механизма ще са ясни, след като бъде предоставена допълнително изисканата документация на съоръжението от завода-производител в Австрия и след като приключи назначената техническа експертиза.

Инспекторите от Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" провериха 100 от общо 220 кабини.

Съоръжението работи от днес само с проверените. Всички останали кабини ще бъдат пуснати в експлоатация, след като им бъде извършен извънреден технически преглед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"А какво ще кажеш за градските автобуси и трамваи? Нали там също има надписи да не се облягат на вратите. Но колко човека са паднали от тях? Нито един, а се пълнят че не може да се затварят вратите."По принцип си прав. Но като цяло аз съм на близо 40 години, а за пръв път чувам някой да е паднал от лифт. Пък предполагам, че в същата тази кабинка през последните няколко дни са се возили поне още 500 човека, пък никой от тях не е паднал.
34
7
 
14
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Едва ли има скиор, който да харесва Витоша ски. Тези *** съсипаха ските на Витоша, защото не искат да инвестират 1лв, а само искат да лапат. 10лв лифт в едната посока през лятото - безобразие.Но в случая с падналото дете Витоша ски не са виновни. Детето е стояло право, което е 100% забранено. За виждам с какво са виновни Витоша ски, че детето и бащата не са спазили правилата за безопасност.
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Последния случай на паднал асансьор беше в Бургас, когато две жени пропаднаха, като едната загина. Асансьора е бил за 6 души. Издиша ти тезата за претоварване на асансьора. Освен това при претоварване те не тръгват, светва надпис."Ами очевидно този, който поддържа асансьорите, е виновен.Но при случая с лифта положението е различно. Докато се водиш в лифта нямаш право да стоиш прав, да скачаш или да люлееш кабинката. Ако детето си беше седяло мирно, нямаше да полети надолу.
32
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
леле, сега ми се изясни- лифтът на Цеко Минев ли е? Ако е така, ясно е защо на всеки 2 нормални коментара има 20, в които се оплюва бащата. Но се питам, другарю Минев, не е ли по-добре да дадете пари да оправите лифта, вместо да плащате на разни хора тук да пишат колко е безопасен лифта и колко е безотговорен бащата?
31
9
 
12
 
! Отговори
Бранимир преди 8 години
"Хайде бе! Още малко ще изкарате и хората които паднаха с асансьорите, че те са виновни! Всяко подобно съоръжение, трябва да е безопасно! Ами ако задуха вятър и заклати кабинките, няма ли възможност, човек да полети към вратата."10 човека се качваш в асансьор с капацитет 4 човека. Започват да скачат вътре и да блъскат вратите. Асансьора пада. Кой е виновен - собственика на асансьора ли?В случая 100% става дума за изключителна небрежност и неспазване на никакви правила за безопасност.
30
3
 
13
 
! Отговори
-- преди 8 години
Версия от 24.01.2016 г. "Според бащата, синът му Влади бил застанал прав в кабинката, докато той му оправял екипировката."Версия от 25.01.2016 г. "Бащата сложил сноуборд, който стои по средата между двете деца, като масичка, за да закусят."Версия от 26.01.2016 г. "минаваме покрай 13-и стълб, и когато става да погледне през прозореца"
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne e istina...nyama takava dolna mafiya bez nikakva chest...
28
12
 
9
 
! Отговори
Поправка комент 26 преди 8 години
Ами ако си вземеш кола под наем, детето ти си играе с врата, успее да я отвори и полети навън, дали ще успееш да осъдиш този, от който си наел колата?
27
15
 
15
 
! Отговори
Bass Orchestra преди 8 години
Тоя нищо ли не работи, че има време, всеки работен ден, да кисне по сутршните блогове и да изнася рецитали?
26
4
 
16
 
! Отговори
Свидетел преди 8 години
Голяма част от служителите бяха принудени да пишат коментари по новинарските сайтове и фейсбук. Дори дадоха задачата на отделен човек да ги контролира. Бих казал кой е той и какво знам, но ми е мил живота. Тук говорим за хора с много дебели вратове и много голям гръб! А на бащата ще кажа - стой си на Д-то, че не знаеш с кого се захващаш, човеко. Гледай си семейството и забрави за този случай.
25
6
 
20
 
! Отговори
кокоspa преди 8 години
И понеже става разговор за фирма на великана цеко Минев (руския)-естествено че бащата е виновен!!някой да очаква нещо друго??Впечатлени праи колко много защитници на Миневия има тука!
24
9
 
7
 
! Отговори
Безопасност? преди 8 години
Ами ако докато се возиш в колата, детето ти си играе с врата на колата и детето падне, дали ще успееш да осъдиш този, които ти е продал колата?
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9Ти си гледай твоите, а и майка си и баща си, че да не чуеш скоро "здравословни" вести за тях в бюлетините за произшествия.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато работата е *** винаги има лъжа кат историята и бита им
21
0
 
20
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Както обикновенно, всички проверки и инспекции стават, когато някой се пребие.
20
6
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Ако няма вина няма от какво да се притеснява.. Явно обаче и той послъгва. Още веднъж ще кажа, че тези кабинки въобще не са пригодени да возят сноуборд, а вратата въобще не трябва да се докосва,пък вие ако щете си удряйте г*за в тавана.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
специално за троловете дето никога не са се возили на лифт - дали ви е ясно колко ще се разклати всчико ако деца бушуват в кабинката а?
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Хайде стига!*** ти си гений, бе! И на улицата ли пазиш децата си с протегнати крака, за да не ги сгази някой пиян или ненормалник с колата си? А когато те няма за да им осигуряваш крачна защита? Ей, злобни хора! Обаче, как бързо истинските виновници организират форум-защитниците си - срещу едно гратисс возене на лифта, а! Съвсем като случая във Враца!
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БижутерАко и бижутата, които продаваш са толкова истински, колкото тъ.пите ти приказки, издаващи злобни комплекси от човешкото презрение към теб, то напълно си заслужаваш презрението.Да ли може да се промъкне в тинясалия ти мозък, че ВРАТИТЕ НА КАБИНКАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ТАКА НАДЕЖДНО ЗАТВОРЕНИ, ЧЕ НИЩО ДА НЕ МОЖЕ ДА ГИ ОТВОЖРИ, КАМО ЛИ ЕДНО ИГРИВО ДЕТСКО ДВИЖЕНИЕ. Друто ще пееш, ако подът на трамвая пропадне подът под теб - от тежестта на подкупената ти съвест.
16
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той да се радва ако не го лишат от родителски права! Че е счупил лифта е ясно на всички.