Бащата на падналото от лифт дете: Ще ме осъдят!

"Трябва да се извинят, а казват че аз съм счупил лифта"
26 яну 2016 11:52,
69
Бащата на падналото от лифт дете: Ще ме осъдят!
Снимка: Нова тв

Ще предприема срещу тези хора каквото мога. Те най-малкото трябва да се извинят. А те обясняват че моят сноуборд им е счупил лифта. Ще ме осъдят, че съм им счупил лифта, обяви планинарят Любомир Станков, чието дете полетя от Симеоновския лифт преди няколко дни.

"Не знам как не ги е срам тези хора. Аз се качвам на този лифт сигурно за 400-ен път. Единственият ми проблем в тази ситуация е, че аз съм се доверил, че това съоръжение е изправно. Седи детето ми срещу мен, минаваме покрай 13-и стълб, и когато става да погледне през прозореца, видях детето ми да полита през вратата. Късмет беше, че имаше сняг", спомня си отново Любомир ужасяващия момент.

Още по темата

При проверка на кабинка №111 от въжена линия "Симеоново" инспекторите установиха частична възможност за непълно заключване на затварящия се механизъм. Това се казва в становище на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Заради конструктивни особености на кабинката контакт "затворени врати" не е отчел напълно затворената врата на съоръжението.

Вероятните причини за частичното заключване на механизма ще са ясни, след като бъде предоставена допълнително изисканата документация на съоръжението от завода-производител в Австрия и след като приключи назначената техническа експертиза.

Инспекторите от Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" провериха 100 от общо 220 кабини.

Съоръжението работи от днес само с проверените. Всички останали кабини ще бъдат пуснати в експлоатация, след като им бъде извършен извънреден технически преглед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само в тая скапана територия може да се случи такова нещо и да има изобщо съмнение че клиента е виновен, а платените тролчета дето го хранят кво да ги коментирам - то си личи от половин километър че няма как нормален човек да пише такива простотии
14
14
 
9
 
! Отговори
Инспектор преди 8 години
Този баща, дали вози децата си в детски столчета, в личния си автомобил, или ги оставя да се возят прави и надвесени между облегалките на предните седалки "защото на децата, така им харесва"? Също така, дали личния автомобил на този баща е технически изправен или е минал ГТП само по документи, защото "те са дребни повредите, нищо й няма на колата"?
13
4
 
5
 
! Отговори
Аз не съм виновен преди 8 години
До Гецата"Не препоръчвам на бащата да качва детето си на открит лифт, че не ми се мисли тогава какво ще стане.":D :D Дааа, кой ли ще е виновен, ако паднеш от открит лифт, който няма врати за блъскане и чупене.
12
0
 
7
 
! Отговори
Иридий преди 8 години
Проверете и нелегалните скрапове на Мачирски! Или ще чакаме тези бънджита да откъснат главата на някой мишморок?
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се тръшкай, човече! разбира се, че ще те обвиняват, най-малкото е, че си им счупил съоръжението! Наглостта на "любимите фирми", а и на не съвсем любимите, е безгранична. Те искат само да печелят огромни суми, а не да се грижат за качеството на стоките/ услугите, които продават. Могат да припишат невероятни мръсотии, за да се оправдаят. Добре, че детенцето е оцеляло. И на мен ми приписаха, че съм си изгризал кабел на новозакупен компютър. И ми стъкмиха нов - срещу 50 лева! БГ "бизнес"!
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще те осъдят Я, защо си допуснал детето ти да седи близо до вратата на лифта
9
14
 
17
 
! Отговори
Бижутер преди 8 години
Различните версии на бащата, както следва:Версия от 24.01.2016 г. "Според бащата, синът му Влади бил застанал прав в кабинката, докато той му оправял екипировката."Версия от 26.01.2016 г. "минаваме покрай 13-и стълб, и когато става да погледне през прозореца"ВИНАГИ, когато има промяна на версиите, става въпрос за лъжа. А тоя лъже, за да прикрие собствената си безотговорност и факта, че не може да озапти собствените си деца и да ги накара да спазват елементарни правила за безопасност.
8
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да ми реве от телевизионния ефир втора поредна сутрин, да си гледа и да си възпитава децата както трябва. Кой знае какво са правили вътре, сега олеле.
7
11
 
17
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Уф, много спорен казус.Бащата и детето със сигурност са виновни. Кагато се возиш с лифт, задължително трябва да си седнал. Просто няма как да паднеш, ако седиш спокойно вътре. Не препоръчвам на бащата да качва детето си на открит лифт, че не ми се мисли тогава какво ще стане.От друга страна не знам дали собствениците на лифта не носят отговорност, ако вратата случайно се отвори и някой падне. Макар че за да падне някой от кабинката, той със сигурност е нарушил правилата за безопасност.
6
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100% вината е поделена. И вратата е била неизправна и хлапето е блъскало, докато бащата си е бъркал в ... носа.
5
22
 
5
 
! Отговори
антильольо преди 8 години
бати льольоото
4
0
 
29
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
"Съоръжението работи от днес само с проверените. Всички останали кабини ще бъдат пуснати в експлоатация, след като им бъде извършен извънреден технически преглед."============Нали си има периоди през които се извършват периодични технически прегледи, или и лифтовете като асансьорите ?
3
3
 
10
 
! Отговори
тате, тате... преди 8 години
А ти бруте, защо гласува за Фандъчката? Здрав, прав, млат, хинтилигент ,пръф бе на митингите "Кой-чо коев и пр". Га яде кифтетата и грантовете, не плака.По-*** от соифиянеца нема нигде!!!Камунзиммъ си утивъ, спете спокойно деца!"
2
20
 
9
 
! Отговори
oofff преди 8 години
da be to taka se otvarq taq vrata ot samo sebe si i deteto vidish li ti shtqlo da gleda prez prozoreca i padnalo. toq tupak koi znae kakvo e pravil v taq kabinka i si 4isto negov problem 4e ne e naglejdal deteto si. i idiote takuv samo da ti kaja 4e vitosha ski imat ogromen interes da razviqt turizma v planinata no drugi hora im pre4at. nqma da se o4udq sam da si e metnal deteto
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цеко Минев, капууут грозееен! Шейба и наглеците корумпирани!