Кметовете по райони тръгват! Питат: Искате ли "зелена зона"?

След два месеца ще стане ясно къде ще има платено паркиране
5 фев 2016 09:00,
84
Кметовете по райони тръгват! Питат: Искате ли "зелена зона"?
Снимка: Bulphoto, архив

Искат ли софиянци, живеещи в районите "Триадица", "Лозенец", "Възраждане", "Средец", "Оборище" и "Красно село", "зелена зона" пред блока?

Районните кметове ще търсят отговора в следващите 2 месеца. След като съберат мненията, ще се реши дали, а и по кои улици, в кои квартали и с колко места ще се разшири зелената зона за паркиране.

Още по темата

Това са се договорили на среща в четвъртък председателят на СОС Елен Герджиков и районните кметове.

Идеята е зелената зона да се разшири с поне 8000 места и да обхване квартали като долната част на "Лозенец", "Крива река", целият "Иван Вазов", "Яворов" и други.

"След 2 месеца районните кметове ще внесат предложенията си кои улици да влязат в режим на "зелена зона". Всички заявиха, че има проблем с паркирането, и това е единственият начин да бъде решен", обясни Герджиков пред "24 часа".

Обсъждана е и евентуална промяна на работното време на синята и зелената зона и идеята за 10 минути безплатно паркиране около училища и детски градина.

"След като приключат обсъждания с гражданите, ще възложим на Центъра за градска мобилност да ги обобщи и да подготви експертен доклад. Тогава ще се обмислят и евентуални промени в работното време на зоните", каза Герджиков.

Кметът на район "Красно село" Христо Апостолов ще проведе срещи с граждани, на които ще присъстват и експерти от ЦГМ.

Те ще обясняват аргументите "за" и "против" зоните. Той обмисля да пусне и анкети в данъчната служба на общината, които хората да попълват, докато чакат да си платят данъците. Информация ще има и на сайта на района.

От "Лозенец" проведоха обсъжданията преди 1 г. Там освен долната част на квартала вече имало искания и за бул. "Дж. Баучер" и при мол "Парадайс", каза кметът Любомир Дреков.

 


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Не искам зелена зона, а да паркирам пред дома си, без да ми вдигнат колата, щото общината има нужда да ми свлича кожата, че да си пълнят хазната! Искам и да спре тоя картел между полицията, котяо ми снима колата, докато паяка ми я вдига за да ми вземат парите задето съм си паркирал пред собствената къща и да нямам право на оправдание! Искам като изляза на терасата да си виждам колата и да не идват повече дебели чичковци и да ми я махат, щото си е пред нас! Ей това искам!
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Обективен + 80Пичове, пълния член го нямате за нищо, освен ако не сте един и същ човек :) Писането не е като говоренето.
67
1
 
7
 
! Отговори
Четете законът! преди 7 години
Четете!Закон за движение по пътищатаЧл. 167. (1) Лицата, които стопанисват пътя, го поддържат в изправно състояние, сигнализират незабавно препятствията по него и ги отстраняват във възможно най-кратък срок. ...(2) Служби за контрол, определени от кметовете на общините:1. контролират в населените места изправността и състоянието на път..., както и спазването на правилата за паркиране от водачите на пътни превозни средства,...Някъде тук да виждате, това да се прави само в синя и зелена зона
66
1
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Тук нещата са сгрешени из основи.Има две съвсем различни неща - платеното паркиране и създаването на ред при паркирането. Щом мафията в общината иска да ни граби, поне да граби наред - паркирането да стане платено в цяла София, на една и съща цена. За редът в паркирането трябва да се намеси прокуратурата, защото Фандъкова години наред нарушава законът в това отношение.Ред в паркирането трябва да има навсякъде, а не да ни манипулират, че ред има само там където е платено паркирането, като в зони
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметовете по райони тръгват! Питат: Искате ли "зелена зона"?Ега ти измамата, ега ти манипулацията...Значи, питат ги - Искате ли зелена зона до Пловдив и до Перник?Защото не знаят, че хората искат само зелени зони и затова искат да разберат, та да направят зелени зони до Враца, Перник, Ботевград и Пловдив.А ако ГЕРБ остане на власт, може някой ден да направят зелена зона до Русе...
64
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До 74 РосиНапълно съм съгласен с теб за това. Само дето ние някак си подминаваме, че тези "определени за паркиране места" непрекъснато намаляват, а в същото време се разрешава ново строителство и на мястото на 1-2 етажни къщи с двор, никнат високи блокове с определено много малко на брой паркоместа към тях. Намалението на паркоместата води до разните цветни зони, а с тях проблемът само се задълбочава.
63
0
 
8
 
! Отговори
Роси преди 7 години
До ФактНормално е да паркираш на определено за това места, а не по тротоари, на уличното платно, тротоара и на всякаде където си поискаш!
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че не трябва да има ограничения в броя на колите, а само по-високи данъци - за втора кола двоен данък, за трета четворен и т.н., иначе няма оправия.
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли да напишете нещо за това как младите българи в Лондон на срещата с Тиквата го нарекоха ЛЪЖЕЦ. Как го направиха на мат и маскара . .....И,, къдравата Сю,,ЗАЩО Е ТОВА МЪЛЧАНИЕ. Или ,,Страх лозе пази ,,
60
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Искането за ограничението за броя на колите, които можело да има едно семейство ни връща десетки години назад в рвзвитието. Нормалното е едно семейство да има няколко коли, ненормалното е да има само една или да няма кола.
59
0
 
16
 
! Отговори
Д0 67 и 68 преди 7 години
Кажете си го направо какво искате - ако човекът е от ГЕРБ, да има право на колкото си коли иска, ако не е от ГЕРБ, да няма право да паркира на улиците в София.
58
0
 
7
 
! Отговори
До 67 преди 7 години
Нещо ... как да ти го кажа по-меко?Искаш да няма безконтролно паркиране, хубаво, но кажи какво е безконтролно паркиране и какво значи да няма безконтролно паркиране!Май искаш на всеки 10 човека да има само по една кола, т.е. ако някой иска да си купи кола, то трябва да мине според теб през някакъв контрол, който да му разреши да има кола и т.н. всякакви други безмислици. Не контролирано паркиране трябва, а да се спазва закона при паркирането, а сега законът не се спазва, а в зоните се спазва м
57
5
 
4
 
! Отговори
bez ime преди 7 години
Едно апартаментче една количка.2колички от едно апартаментче не може.Няма управия иначе другари и другарки в демократична България.
56
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
правилно е да има зона , не може безконтролно паркиране, съседа ми например има 7 коли и ги паркира около блока ,аз 1 няма къде да спра, това е пълна простотия
55
1
 
8
 
! Отговори
Pimp C преди 7 години
Във въпросните региони няма проблем с паркирането защото са конструирани по онова време и пространство има.Защо не идат в Манастирски ливади?Пълно е със селяни и е ад с паркирането , аа ми защото нямат жителство и ще скочат на протест....
54
0
 
11
 
! Отговори
Pimp C преди 7 години
Щели да обикалят и да питат филанкешията и накрая - ИСКАТ. Нека има интернет допитване така както беше с паветата на Руски паметник и паметника 1300 България.....
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До живеещите в центъра потомствени *** - това, че имаш апартамент в центъра, не значи, че притежаваш парче от улицата, или тротоара, където да паркираш.
52
0
 
11
 
! Отговори
Боев преди 7 години
До Анонимен 61Приятелю, аз не се притеснявам толкова з амоята кола, защото тя не ми пречи, а по-скоро за твоята като дойдеш на разходка :)Колкото до гаражите, сградите с гаражи в синята зона около Витошка се броят на пръсти(аз поне мога да ги изброя, за разлика от теб), както и се броят на пръсти гаражите, пред които такива като теб не са паркирали "без да разберат" и "за малко" :)
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БоевБоев, ти като плащаш за някаква услуга свикнал ли си да получаваш нещо насреща или ти харесва да те прекарват и "стрижат"?
50
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боев 60Ако си беше купил гараж тогава нямаше да те интересува кой къде е паркирал но понеже си *** ........