Чистачката с метлата за Борисов: Не съм виновна!

На летището не е като да чистиш мол, категорични са хигиенистките
22 фев 2016 13:30,
63
Чистачката с метлата за Борисов: Не съм виновна!
Снимка: bgonair.bg

Не обслужваме никакви интереси и няма никакви PR кампании, категорични са хигиенистките от Летище "София", които потърсиха премиера Бойко Борисов и той спря обществената поръчка за почистването на аеропорта от външна фирма.

Скандалът с конкурса за почистване на летището се разрази в началото на февруари. Тогава десетки чистачки от летището излязоха на протест заради това, че могат да останат без работа.

Още по темата

"Когато през 2013 г. се спря тази поръчка, беше едно правителство, а сега е друго. Нормално е когато една институция ти обърне внимание, да благодариш", обясни пред Bulgaria ON AIR Ваня Игнатова, една от хигиенистките.

"Нашата битка е да няма корупционни схеми, за да си останем на работа, защото реално погледнато не се знае новата фирма по какъв начин е спечелила", допълни още тя.

Теодора Костадинова пък допълни, че обществената поръчка е от 2012 г. и вече тя веднъж е била компрометирана - имало дела във ВАС преди да се подпише този "злополучен договор".

Хигиенистките са категорични, че да се чисти летището не е лесно.

"Не е като да чиситш вход или мол, работата е различна. Ние като чистачки минаваме курсове през известно време, следим за много неща относно сигурността", разказа Ваня Игнатова.

По думите на Евелина Петрова летището сега не е по-чисто, а дори е по-опасно от гледна точка на сигурността. Тя разказа, че на 16 февруари е имало кражба от кутия за дарения, което до момента не се е случвало.

Хигиенистките са обидени и от реакцията на хората, след като те емоционално благодариха на премиера. Изнесени били и неверни данни за заплатите, които получават.

"Не желая да се чувствам виновна, че благодаря от цялото си сърце, емоциално. И защо трябва да е толкова парадоксално, че една чистачка може да е грамотна и да пише вярно? И премиерът го каза - дали е чистачка или съдийка, няма значение. Ние сме хора", заяви Евелина Петрова.

Чуйте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
10
 
! Отговори
www преди 8 години
Како всяка публична организация и тази на летище София предлага огромни пари и привилегии на работещите, които не отговарят на техните умения, работа и т.н. Ако имаме концесионер на една или повече от тези дейности, ще имаме две възможности - корупционна практика или оптимизация на персонала, с цел намаляване на разходите. От последното се боят чистачките и лъскат имиджа на Борисов.Едно време някои реваха заради приватизацията, но и до днес приватизираните фирми са финансовият гръбнак на РБ!!!
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.... докато Бойко Борисов спира обществени поръчки и се снима с хигиенистките на летището - и това става ярка новина в централните емисии, тече паралелно бетониране на номенклатурния щит на съдебната власт заедно с връщането на Цветан Цветанов на сцената, което ще я опази от промени - и това не се превръща в медиен и обществен фокус.....
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отговаряли били и за сигурността!?Ай стига бе...:))))
27
6
 
28
 
! Отговори
Тимо преди 8 години
Бил съм на поне 50 летища в различни краища на света. По-*** дупка от това в София не съм срещал, дори и в ЧАД!!
26
16
 
9
 
! Отговори
хахах преди 8 години
Зимали 1700 лв заплата... ЧУДО ГОЛЯМО!!! знам за място където за същото нещо взимат и повече (пак е в БГ) изкарват си парите работят. бачкайте и Вие :)
25
4
 
32
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Че взимат големи заплати то е ясно. Ама поне да си вършеха работата съвестно. А то най-мръсните тоалетни на летище които съм виждал. Иначе са прави - не е като да чистиш мола- там ако не е почистено и те махат, а тука смрад братче и никой не може да ги махне...
24
1
 
21
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Ама *** и даскаличките със сигурност и те са гласували за Боко Тиквата. Така че да си траят. Като чета форумите се чудя кой го избира въбоще. Всички плачете, а на всички избори - смазваща победа за Борисов. Нещо не се връзват нещата.
23
5
 
39
 
! Отговори
Хах преди 8 години
Майка ми е медицинска сестра с 30 годишен стаж и получава 500 лв заплата. Даскалите и те са с по-толкова. Не ,че чистенето не е труд , ама хората с инвестирали в образование не е нормално да взимат по-малко !
22
5
 
32
 
! Отговори
Жалка история преди 8 години
Летище София е едно от най-мръсните в Европа. Тези веднага трябва да бъдат уволнени. Ама нали са с братя по интелект с бай Тиква, а и става добър ПР... ще ги държим и летището ще е ***.
21
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трите грации ,особено тази с руския акцент може да ги назначат за съветници на премиера по хигиената,за да е всичко наред.
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
според мен , ако е вярно изнесеното за заплатите на тези чистачки, то фирмата собственик е напълно права да пусне търг и да си намери специализирана фирма за почистване, вероятно за много-по-малка сума от изхарчената за заплати на тези връзкарки. Нека заедно с метлата-подарък за Борисов, тази лелка да изнесе справка колко държавни пари се харчи общо за частички в летището, за да си направят сметка хората, които ползват смърдящите тоалетни там за какво става дума
19
4
 
18
 
! Отговори
Мда преди 8 години
Поне новия прякор е в сила - Боко парцала... и пряко и преносно :)
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо най-накрая не се разкрият всички заплати във всички държавни учреждения, фирми, институции и т.н.? Стига с тези тайни и спекулации. Нека да видим как чистачки взимат 1500 лв., как роднини на политици работят за по 5000 лв. на разни удобни места, докато на учителите и лекарите винаги казват, че няма пари. Изобщо тайната върху заплатите и банковата тайна трябва да се премахне, особено в корумпирана държава като България.
17
2
 
21
 
! Отговори
factotum преди 8 години
Проблема не е колко зима тази жена, а че заплатите в България са ниски! А че ББ си прави пошъл ПР няма спор!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е сключил договора персонално,да плаща неустойките.Ако трябва и в затвора да отиде,ако договора не е изгоден за държавата.Само така ще се научат.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже в по-големите фирми няма ръчно управление, а Боко се е засилил да взема решения вместо всички!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От ПР-каскада, става ПР-катастрофа При вече подписан договор, няма да могат да разтрогнат търга без неустойки за фирмите изпълнители. Каките прибързаха да подаряват метлата.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чистачките ще гласуват за Бойко - това е най-важното, а истината, целесъобразността и законността са неща далеч от Бойко
12
1
 
5
 
! Отговори
Добри преди 8 години
Дали това са най-интересните събития, с които трябва да се занимават медиите.
11
1
 
23
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Абсолютно потвърждавам това, което сте написал - само ще добавя, че към заплатата от 1 400 лева, така наречените "чистачки" получават и ваучери за храна в размер на 380 лв за месец.Всеки би желал да е чистачка с 1 780 лева заплата си мисля.