Сутрин, София, маршрутка №5... момиче крещи: Аллах Акбар!

Пътниците замръзнали от страх, помислили, че ще се взриви
15 мар 2016 10:07,
211
Сутрин, София, маршрутка №5... момиче крещи: Аллах Акбар!
Снимка: Facebook

"Аллах Акбар!", внезапно започва да крещи момиче в столична маршрутка. Пътниците замръзват на място от страх. "Това е само началото! Всички ще опознаете страданието, а моите братя ще ви въведат в правата вяра!", продължава да вика момичето. На възрастна жена й прилошава.

Това не е сцена от екшън филм за борба с тероризма, а реална случка от центъра на София. Действието се развива посред бял ден. Часът е малко преди 9 сутринта в петък, 11 март. Мястото - маршрутка №5, чиято линия започва от Студентски град и приключва в района на Централна жп и автогара.

"В петък тръгнах за Тетевен. Хванах маршрутката от Студентски град за гарата около 08:30 сутринта. Имаше трафик, имаше и доста пътници в бусчето. По едно време се чу момичешки глас да нарежда, че всички ще измрем. Обърнах се плахо и видях съвсем нормална на външен вид млада жена да говори по телефона. Говореше за "братството", както и че началото на голямата война тепърва предстои. След няколко минути превключи на арабски, чу се високо: "Аллах Акбар!", а аз видях живота си на филмова лента. За части от мига просто помислих, че тя ще се взриви. Един мъж събра смелост и се обади на 112".

Това разказва студентка от Тетевен пред "България днес", която става очевидец и пряк участник в разигралите се петъчни събития. След като един от пътниците звъни на 112, жената, която викала: "Аллах акбар!", решава да слезе в района на Паметника "Левски", малко преди светофара на бул. "Дондуков".

Шофьорът старателно изчаква девойката да слезе, след което продължава по пътя си. След няколко минути в района на Сточна гара и бул. "Сливница" полицейски патрулки със сирени спират маршрутката заради подадения сигнал. Полицаите взимат описанието на момичето от пътниците и се връщат малко по-нагоре по посока "Дондуков", за да намерят дамата, заплашвала с взривяване.

"Полицаите реагираха повече от светкавично. Мен ме разпита жена в униформа, която беше много мила и се опитваше да ни успокои въпреки страха, който вече беше посят в пътуващите", казва една от пътничките в злополучната маршрутка.

"Да, има такъв случай", призна Светла Костова, говорител на СДВР. Тя уточни, че полицаите са действали моментално, а само няколко минути по-късно въпросната девойка, която изкара акъла на десетки граждани, е била заловена.

"Младата жена е употребила алкохол", посочи още Костова. Засега не е ясно дали момичето е отправяло заплахи заради нетрезвото си състояние, или наистина е член на терористични клетки у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
17
 
! Отговори
ОПРАСКВАНЕ БРЪЖЕ преди 8 години
Семкаджийте от маршрутката ЗАЩО НЕ СА Я ХВАНАЛИ аБАЧВАРОВА защо КРИЕ
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всякаква *** се навъди
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да е отишла да вика пред парламента
32
1
 
25
 
! Отговори
Я-я преди 8 години
Промяна в закона и затвор за подобни неща!
31
0
 
33
 
! Отговори
Макс преди 8 години
В щатите за такова нещо те пребиват, арестуват и разследват до девето колян
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как ще живеем в този ненормален свят
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В 9 СУТРИНТА ДА Е ПИЯНА ? ТЕ ОТ ТАЗИ РЕЛИГИЯ МАЙ НЕ ПИЯТ....ПРОСТО СИГУРНО Е П.СИХИЧНО БО.ЛНА...ИЛИ СА Я ПУСНАЛИ НАРОЧНО ДА ВСЯВА ПАНИКА...
28
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали трябва да има равенство между религиите. То това, което го е казала преведено на Български означава "Господ е Велик!".
27
0
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Интересно чувство за хумор е имала младата дама;-))))Да ошашавиш така хорицата си е малко брутално.
26
1
 
7
 
! Отговори
Джекилников преди 8 години
Много внимателно за ръчичиките, без да докосва земята, с едричка свинска опачка за първия знак.После с остро ножленце от междукрачието до гушката.След това припадам.
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо пътниците и шофьора не са реагирали и да я задържат до пристигане на МВР, а са я оставили да слезе?!? Страхливи овце! Толкова ли не се намери някой да я хване тази пиянка за ръка? Напълнили са гащите от страх. Ето затова държавата е на този хал. Никой него е еня за нищо.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В случай, че не може да се докаце, дали принадлежи към такава клетка, трябва да има закон такива да се депортират откъдето са се пръкнали. Да ходи да си крещи там на воля.
23
1
 
6
 
! Отговори
**** преди 8 години
В този случай ислямат не е виновен,виновни са всички които го изповядват,а знаем,че виновните ги наказват,за това ЕС да внимава кого иска да пусне да шета из европа,и Путин да връща самолетите и да кара наред.
22
0
 
10
 
! Отговори
do Urko преди 8 години
Набиваш и тапия в главата и слизаш от маршрутката!
21
0
 
31
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
Много сурова глоба, поне 5 000 лв. да гладува 1 година като куче, за да ги плати! Следващият път затвор!Интересно, когато бях в Либия преди години... униформени спецчасти, там, ми иззеха фотоапарата, че съм снимал градинка, в която имаше статуия, зад която пък имало улица, а от другата страна на улицата имало сграда, дето се помещавало, вече забравих какво... Ако бях почнал да рева като нерез ИСА АКБАР, какво ли щеше да е.... Майка ви толерастка, герберастка!
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук по-итересна е реакцията на шофьора и пътниците.Всички са се изплашили и вместо светкавично да я хванат и задържат до идването на полицията,те търпеливо са изчакали тя да слезе.И после-какво?Въздъхнали с облекчение.Ами ако е била омотана с взрив?Докато стоят замръзнали от ужас,можело е да бъдат взривени.Същото може да се случи и след слизането и от маршрутката и да загинат много хора.Този път се разминахме с най-лошото.Дали си поравят репетиция и ни проверяват?Не знам.Но не сме подготвени.
19
2
 
8
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
До Анонимен 24: Може да крещи, каквото си иска и колкото иска, но не в населено място и не в обществен транспорт !
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахахаха, лелките в маршрутката са се *** яко.Ама така е, нека продължават да гледат и да се зомбират от тъпите новини които са се превърнали на криминална хроника.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На това му се вика масова психоза.
16
1
 
10
 
! Отговори
куатрото преди 8 години
Ненормална всеки луд с номера си ..... видяла по новините и хайде .... само заплашват хората да я вкарат в затвора мамицата и