Сутрин, София, маршрутка №5... момиче крещи: Аллах Акбар!

Пътниците замръзнали от страх, помислили, че ще се взриви
15 мар 2016 10:07,
211
Сутрин, София, маршрутка №5... момиче крещи: Аллах Акбар!
Снимка: Facebook

"Аллах Акбар!", внезапно започва да крещи момиче в столична маршрутка. Пътниците замръзват на място от страх. "Това е само началото! Всички ще опознаете страданието, а моите братя ще ви въведат в правата вяра!", продължава да вика момичето. На възрастна жена й прилошава.

Това не е сцена от екшън филм за борба с тероризма, а реална случка от центъра на София. Действието се развива посред бял ден. Часът е малко преди 9 сутринта в петък, 11 март. Мястото - маршрутка №5, чиято линия започва от Студентски град и приключва в района на Централна жп и автогара.

"В петък тръгнах за Тетевен. Хванах маршрутката от Студентски град за гарата около 08:30 сутринта. Имаше трафик, имаше и доста пътници в бусчето. По едно време се чу момичешки глас да нарежда, че всички ще измрем. Обърнах се плахо и видях съвсем нормална на външен вид млада жена да говори по телефона. Говореше за "братството", както и че началото на голямата война тепърва предстои. След няколко минути превключи на арабски, чу се високо: "Аллах Акбар!", а аз видях живота си на филмова лента. За части от мига просто помислих, че тя ще се взриви. Един мъж събра смелост и се обади на 112".

Това разказва студентка от Тетевен пред "България днес", която става очевидец и пряк участник в разигралите се петъчни събития. След като един от пътниците звъни на 112, жената, която викала: "Аллах акбар!", решава да слезе в района на Паметника "Левски", малко преди светофара на бул. "Дондуков".

Шофьорът старателно изчаква девойката да слезе, след което продължава по пътя си. След няколко минути в района на Сточна гара и бул. "Сливница" полицейски патрулки със сирени спират маршрутката заради подадения сигнал. Полицаите взимат описанието на момичето от пътниците и се връщат малко по-нагоре по посока "Дондуков", за да намерят дамата, заплашвала с взривяване.

"Полицаите реагираха повече от светкавично. Мен ме разпита жена в униформа, която беше много мила и се опитваше да ни успокои въпреки страха, който вече беше посят в пътуващите", казва една от пътничките в злополучната маршрутка.

"Да, има такъв случай", призна Светла Костова, говорител на СДВР. Тя уточни, че полицаите са действали моментално, а само няколко минути по-късно въпросната девойка, която изкара акъла на десетки граждани, е била заловена.

"Младата жена е употребила алкохол", посочи още Костова. Засега не е ясно дали момичето е отправяло заплахи заради нетрезвото си състояние, или наистина е член на терористични клетки у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
5
 
! Отговори
сдс преди 8 години
и после се появи отнякъде аштън кътчър и рече "you have just been punk`d"
14
0
 
15
 
! Отговори
Един там преди 8 години
Както казва баба ми - "Божеее, Боже... сами ще се унищожим..." .. от глупост и тъпотия.
13
6
 
20
 
! Отговори
abe преди 8 години
Това, ако бе в САЩ- това момиче моментално излиташе. Ама тук - не вярвам при нашите меки китки, те са твърди само със способната конкуренция. Само на свестните българи изпращат мутри и хулигани да ги крадат и пребиват от бой. Сбърканяци.
12
1
 
23
 
! Отговори
11 преди 8 години
Ай да уточним сеа кво е - момиче, жена, девойка или дама е тва, че нищо не се разбира.
11
3
 
15
 
! Отговори
Уркото преди 8 години
До Анонимен - Мислех си за юнашки шамари, но в такъв случай се оказвам от грешната страна на милиционера. Някак си не е ок, 112 е изхода в такива ситуации.
10
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко преди 9 сутринта била пияна....тез от колко се почват бе?
9
9
 
57
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Мъдрият български народ е казал: "Когато мечката играе у комшиите, ще дойде и у дома"Мислите ли, че на нас ще ни се разминат тези работи ?Все пак похвално е, че полицията е действала толкова бързо в този случай.Ако тази джихадистка се беше самовзривила обаче, на органите на реда нямаше да им остане нищо друго освен ... да броят жертвите.Ислямът е заразно зло !То трябва да бъде изкоренявано с огън и жупел, и да бъде държано в определени граници извън Европа и белия свят.
8
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако ганджата беше легална, тая "дама" щеше да си седи кротко в маршрутката и щеше да мърмори кротко и усмихнато "Пиис хора".Но, легален е алкохола :)
7
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заклевам се, ако бях в тая маршрутка, щях да й избия зъбите, мишки са се возили в тва превозно средство! Толко ли нямаше един да й набие един юнашки балкански тупаник?!? Тука хомоаллахски истории не вървят!
6
42
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на комунизма при Тодор Живков и риската окупация почти във всяка маршрутка фанатични джихадисти заплашваха да се взривят и викаха "Аллах акбар", но комунистическата власт криеше това от народа.
5
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са Динковците с АТВ-тата?Ми шоцииииииииииииииииии, само знаете да лаете по-форумите!!!
4
1
 
75
 
! Отговори
Уркото преди 8 години
Аз звъннах на 112. Случката се разигра в маршрутка номер 5, разговора явно е продължавал преди това, но аз чух какво точно се говори до кръговото на Арена Армеец. Всички мишкуваха, никой не повдигаше глас срещу тези думи на пътничката. На никакви възрастни жени не им е прилошавало, дори като хванах телефона и започнах да звъня на 112, тия възрастни дами възразиха да не съм ги занимавал с глупости, че щели да закъснеят за работа. Ченгетата реагираха супер професионално и бързо, евала.
3
18
 
16
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 8 години
Неква овца се напила и надрусала в Студ Град и говорила глупости и цяла новина затова има даже.
2
7
 
54
 
! Отговори
аман от идиоти преди 8 години
"Мирната религия" ислям води или до тотална изостаналост или до лудост! И как няма да е така като автора и Моамед е психясъл прелюбодеец! Въпроса е-до кога ще ги търпим тия диванета? Време е да се приеме закон,че който по какъвто и да е начин натрапва дивашкия си ислям да бъде пребиван на место! След което-застрелван!
1
3
 
48
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Евроатлантическа България през 2016-та година ....Без коментар !