Цяла България плащала евтиното парно в София

Цената на топлото не бива да пада, смята Васил Велев
28 мар 2016 09:07,
78
Цяла България плащала евтиното парно в София
Снимка: flickr

Цената на парното не трябва да се намалява с поевтинавянето на природния газ, защото в момента всички потребители на ел. енергия плащат за евтиното парно в София, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев пред bTV.

Още по темата

"Когато цената на природния газ се увеличи двойно, цената на парното скочи само с 20%, то е субсидирано в момента", обясни експертът.

По думите му от "Топлофикация-София" ток се изкупува на два пъти по-висока от пазарната цена.

Бизнесът се обяви против свалянето на цените на парното заради поевтиняването на природния газ с близо 25%.

От КЕВР пък предлагат лек спад в цените и на парното, и на тока. С това предложение се плаща данък популизъм, смята Велев.

Бившият член на КЕВР Еленко Божков е съгласен с предложението на бизнеса и предлага да се намали таксата "задължение към обществото", която товари много фирмите.

Според Стоян Грозданов, протестиращ срещу монополите, проблемът е в липсата на индивидуални договори между потребителите и топлофикациите. Той смята, че в момента топлофикациите "играят с количествата" и надписват сметките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
9
 
! Отговори
boby преди 8 години
Крайно време е да се газифицират потребителите и да се закрият топлофикациите. Ама наистина крайно време!
31
2
 
18
 
! Отговори
стоп преди 8 години
Не се подавайте на такива евтини провокации България срещу София,те искат това за да прикрият кражбите ....
30
4
 
8
 
! Отговори
fan преди 8 години
от 2 милиона близо, 150 000 са Софиянци, всичко друго е представителна извадка на комплексираният ***,по-скоро неговите наследници, които стоят 5 години в София, *** майката на всичко и отиват да мият чинии/ това в общият случай, не всички са така, разбира се/ .Мразят София, защото ги плаши, тя е голяма и има много неща в нея, хората са анонимни, защото са много.*** не обича да се запознава с хората, той е толкова ***, че не знае какво да им каже. /да не се бърка със селянин/
29
5
 
3
 
! Отговори
софияне. преди 8 години
до 25 - смешно е да се говори за гени---.След толкова много омешваници толкова мно изнасилени баби при турското робство няма нито един чист славяни толкова салвянски преспали с прабългари,а преди това - с траки,при толкова гермаци, руснаци нормани и всякакив други завоеватели няма да намериш нито един чист "славянин" или "прабългарин".Личон аз си признавам че по ДНС изследване съм 8 процента иранец, 8 процента грък, 6 процента италиенц....и т.н.
28
2
 
4
 
! Отговори
! преди 8 години
Тока от топлофикациите се изкупува на 280 лева за мвтч, а на пазара средната цена е под 70, значи е не 2 пъти по-скъп, а над 4!
27
3
 
6
 
! Отговори
xax преди 8 години
Двустаен в София с два радиатора (ако хол и кухня се брои за двустаен) 200 лв. на месец плюс 650 лв. изравнителна сметка. Освен ако парното не ми е на макс с отворени прозорци, не знам как става тва. Нашите с изолации и човек, който по цял ден стои навлечен и регулира парното, така че да идва най-евтино, а не топло, успяват да не плащат поне изравнителни.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хора се толпят на ток и са си изключили парното и твърдят че им е по евтино. Разибра се и тук нещата са строог специфични, тока също е решение - особено ако целия блок е на климатици.
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 15 Читател 1Как говорим не е проблем. Етническият прозход на тези 10 000 в калното и мръсно село е мелезарски.Генът ви е повреден, нямате славянски черти.Кореняците софиянци са мурга/ви.Затова ни управлява 34 години правешкия ци/га/нин... , който говореше, че "социализъма" бил едно недоносче.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лично аз съм изключил половината парно и топля тристаен апартамент плюс малка кухня и две бани /едната си е жив килер/ за около 350 лева.Първите две стаи са около 15 квадрата, трета е около два пъти го-голяма ие абссолютно неотоплема, а е единственото място където може да се посрещат гости.
23
11
 
7
 
! Отговори
fan преди 8 години
Цяла София плаща евтиният бензин на България, нещо да кажете... ???
22
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До Анонимен 5Не идвайте, никой не Ви е канил. Вземи си един правописен речник.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се закрият всички топлофикации. Да видим търтеите как ще смучат от народа тогава. Народа ще намери начин да се топли, ама тези ще увиснат като прани ***.
20
5
 
9
 
! Отговори
софияленц преди 8 години
до 5 - смешни за тези твърдения "Построихте си магистрали". Кой ги строи магистралите, да не ги строи градоначалникът на София? Строи ги правителството избрано от целия народ. АЗ личон не съм гласувал за герб никой от познатите ми не е гласувал за него.. Това каква е политиката на правителството не значи че такава е политиката на София - правителствоот е на цялата държава, също като президента. А като е ситуирано няма значение Първото правителство през 1878 е във Велико търново.
19
11
 
13
 
! Отговори
пепе преди 8 години
На който му е скъпо да пробва другата зима да си купи 10кубика дърва и 5 кубика *** (струват повече от годишната ви сметка за парно). Да разтоварва, да цепи дървата, да ги мъкне от мазе до печка, да разпалва, да чисти пепел, да освежава жилището (заради саждите) на 2-3 години.Аман вече от евтин популизъм. Топля тристайният си апартамент за около 100 и няколко лв на месец. Колко по-евтино да е това??? Парното е най-евтиният и най-екологичен метод за отопление?? Андрешковци!!!!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова е ефтендос, че повечето се се отказали да го палзваме и понеже е касика и дружество с добро заплащане се чудят как да извъртят нещата за да може да ни стрижат още. Българинът е търпелив, но не си мислете, че е ***! " ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ГНЕВЪТ НА ТЪРПЕЛИВИТЕ"
17
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже провинцията е много богата, плаща на бедната София парното! Срамота!!!Който иска да живее в София да си плаща парното, тока и данъците. Те и парите за пристанище Лом отидоха за метрото в София.
16
4
 
14
 
! Отговори
жоро преди 8 години
егати наглостта. АКо в София е евтино, нямам представа къде е скъпо?
15
7
 
7
 
! Отговори
читател 1 преди 8 години
хей анонимен, такъв ще си останеш. мястото ти е на село. Софиянци плащат за да си веете селските байраци и да мякате и мъцате. Дори не говорите както трябва, откъде толкова претенции в празните ви глави.
14
3
 
4
 
! Отговори
требва да се гледа преди 8 години
требва да се гледа положително: само 10 човека са се подвели да коментират под популиското заглавие на днес.бг :)
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой направи това кално и мръсно село с 10 000 жители преди Освобождението столица на България ? Там е заровено кучето.