Цяла България плащала евтиното парно в София

Цената на топлото не бива да пада, смята Васил Велев
28 мар 2016 09:07,
78
Цяла България плащала евтиното парно в София
Снимка: flickr

Цената на парното не трябва да се намалява с поевтинавянето на природния газ, защото в момента всички потребители на ел. енергия плащат за евтиното парно в София, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев пред bTV.

Още по темата

"Когато цената на природния газ се увеличи двойно, цената на парното скочи само с 20%, то е субсидирано в момента", обясни експертът.

По думите му от "Топлофикация-София" ток се изкупува на два пъти по-висока от пазарната цена.

Бизнесът се обяви против свалянето на цените на парното заради поевтиняването на природния газ с близо 25%.

От КЕВР пък предлагат лек спад в цените и на парното, и на тока. С това предложение се плаща данък популизъм, смята Велев.

Бившият член на КЕВР Еленко Божков е съгласен с предложението на бизнеса и предлага да се намали таксата "задължение към обществото", която товари много фирмите.

Според Стоян Грозданов, протестиращ срещу монополите, проблемът е в липсата на индивидуални договори между потребителите и топлофикациите. Той смята, че в момента топлофикациите "играят с количествата" и надписват сметките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
8
 
! Отговори
добавяне преди 8 години
До читателЖИТЕЛСТВО! РЕГИСТРИРАНЕ!
11
13
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ЦЯЛА БЬЛГАРИЯ ПЛАЩА ЗА ЖИВОТА НА СОФИЯНЦИ А ТЕ С ПРЕЗРЕНИЕ ТЕ ГЛЕДАТ КАТО НЕВИДЕЛИ ИСТИНСКИ ХОРА НАНЕ И ВУТЕ---ТЕ СА УПРАВНИЦИТЕ НИ В МОМЕНТА ИРЕЗУЛТАТА Е ВИДЕН----КО4ИНА НЕ ДЬРЖАВА
10
7
 
15
 
! Отговори
читател преди 8 години
Не ви ли омръзна да настройвате хората от цяла България един среще друг. Гадове долни. И адски много е прав коментара на 5552. Да, тук са. Не плащат нищо в София и ползват всичките ни парко места и ТРОТОАРИ за да им е удобно, а данъците си ги плащаме ние. Също така си плащаме за чистенето, а периодично си чистим и ние - градинките и малкото останали зелени площи.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно, Баце свърши парите и и по стар комунистическ обичай започва насъскване на отделни крупи от населението! Сега и сестра галева да се изходи по въпроса?
8
2
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Топлофикация е бездънна яма и трябва да бъде закрита! Топлофикация подари на КТБ 80млн.лв. дпеозит, при положение, че имаше дългове за над 500млн. лв.... Това е мафиотска вендуза и трябва да бъде разсечена!
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човека за съжаление е много прав!
6
1
 
9
 
! Отговори
траш сте голям преди 8 години
Мале мале каква медия, какво чудо сте вие.Дай пак да ги изпокараме на местни и придошли та да не видят какви ги твори ръководството....
5
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 5552Хей Видин ШОП, има много хора, които даже и не желаят да стъпват в тъпата и отвранителна София, която с пари от данъците на всички българи се развива!!!Построихте си магистрали до Бургас и Турция, строите си и последните участъци до Гърция, а Хумус кога бе Шопе???Тунела под Шипка, КОГА???Русе- В. Търнов КОГА???Моите данъци за троето парно на полусаборената ти панелка отиват!!!,Засрамете се бе щопи!!!!
4
4
 
21
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Ееееехе хе!!! "Евтиното парно в София"....3-стайна панелка Сметка Декември-256 леваСметка Януари -285 леваСметка Февруари - 276 леваЕВТИНИЯДа пукнат в кански мъки!!!!!!!!
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое му е евтиното бе нагли ненаяли се мафиоти!
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A цела България плаща скъпия ток на хамериканските централи и фотоволтаици на другарите!
1
12
 
30
 
! Отговори
5552 преди 8 години
А цяла България идва да работи в София и да живее тук, като всеки си плаща евтините данъци на село нали???