На добър час в живота, млади хора! Но дали сте хора?

Или как един клас не намери място в колите си за Кристиян
25 май 2016 10:52,
404

 Снимка: Весна Видева / Facebook

Абитуриентските балове са в своя разгар. Градовете са огласени от пискливо броене до 12, по булевардите са търкалят изпуснати от лъскави коли балони. И докато всеки от абитуриентите ще помни доживот своята история от бала, една друга, не толкова бляскава, впечатли хиляди хора във Facebook.

Историята е разказана от Весна Видева, която става свидетел на абитуриентските страсти на някой от многото класове, завършили тази година. Съседка на жената е класен ръководител на абитуриенти.

На 24 май пред блока й се изсипва цял клас абитуриенти с луксозни коли - джипове, лимузини, коя от коя по-скъпа. След празничното броене до 12 и забавлението на младите хора завалял дъжд. Скрили се под козирката на входа. След това влезли в апартамента на класната.

Тогава се появило и момчето със сивия костюм. Пристигнало пеша. Весна и съседите й отворили вратата за момчето, посочили къде е апартаментът на учителката. То благодарило и като че ли всичко приключило.

Станало обаче време класът да тръгва за ресторанта. Всички излези, качили се по колите и тръгнали. Отново обаче се появило момчето със сивия костюм. Тръгнало надолу по улицата. Пеша. Весна попитала съседа си дали е паркирало далеч и тук тя чула отговор, който я стъписал: "Ами не, той е пеша, отива към метрото".

Весна Видева се качила в личния си автомобил и догонила момчето. Качила го, попитала къде е хотелът и тръгнали в посока "Черни връх". Попитала защо никой не го е взел.

"Ами питах ги, всички ми отказаха. В едната кола били само момичета, в другата класната, а другите ми казаха: Бегай от тука бе, разкарай се", разказало момчето.

Възмутена, Весна попитала как така няма място в цяла голяма лимузина, а отговорът я стъписал: "Ами не можем да ги съдим, такива са, каквито са си!"

Момчето благодарило на жената. А тя се почувствала щастлива, че го зарадвала. И завършва: "Спасихте от дъжда вашите скъпи дрехи, прически, грим и обувки, но оставихте момчето да ходи пеша към метрото, валейки го дъжд, ходейки с наведена глава в един от уж най-щастливите му дни, неговия бал. Поздравявам те, Кристияне, че не свали усмивката от лицето си... Нито веднъж. :) Честито завършване и успех! :)"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквито родителите - такива децата.Ип реди някой да е казал, че днешното общество няма "ценности", имайтеп редвид, че родителите на днешните абитуриенти са хора родени, израстнали и възпитани по време на соца...
13
4
 
72
 
! Отговори
Ех преди 8 години
колеги,тези прогнози как индивидите с джиповете ще се редят пред офиса му,може да се случат в друга държава!Тук който е имал късмет майка и татко да са баровци,така и си продължава!
12
0
 
46
 
! Отговори
dk преди 8 години
такава им е ценностната система за съжалениемоделите им са *** ,арогантни,груби с шкембета и бради,гологлави и успели да се докопат до богатство и пари,с празни кратуниима все пак по няколко деца от клас и възпитани,образовани и добре че те крепят все пак обществото
11
2
 
48
 
! Отговори
Без преди 8 години
За съжаление такива ... възпитаме. Руско-Америкамски мутренски преход. В Европа сме само на карта. Тъжно.
10
43
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен лично не ме трогна особено тази история, повече изглежда като опит на жената да се изтъкне, особено по начина, по който е написано. Най - вероятно е от тези лелки, за които наистина това е върха на живота, но за момчето сигурно е безразлично. Но е явно, че е добре възпитано- родителите му можеха да затънат в кредити или, ако са по- нахални да изнудят някой познат да го закара. Това е ценното в историята, а че масата завършващи са *** не е нищо ново.
9
43
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Про руска *** имаща нужда от наркомани и диваци
8
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези младежи,от Марс ли са паднали ? Не. Това са българи,част от обществото ни.Такива каквито са и пишещите тук/вкл. и аз/. Освен това-децата винаги подражават на родителите си.Това е грозната истина,независимо дали ви харесва или не.
7
3
 
93
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 8 години
Момченца с направени веждички,момиченца на 19 с вид на стари моми вече.........А едните и другите не могат да си избършат сами дупетата като се изakат сутрин.Не могат да чукат,еректилната дисфункция е все по-срещано явление сред тийн ''мачовците'' на съвремена България.Във всеки фитнес редом с добавките под масата се продава и камагра за да може съвремените гъзари с айфони да вдигат прилично самолета.Всичко това пак резултат от инфантилизацията на уж зрели вече мъже и жени.
6
55
 
34
 
! Отговори
ВТФ???? преди 8 години
Защо не разкажете за децата, които се отказаха от луксозните дрехи и дариха парите за благотворителност, а тиражирате някаква жалка историйка тип "една жена разказа"?
5
4
 
141
 
! Отговори
Симеон преди 8 години
Едва ли може да се коментира. За пореден път се уверявам, че за съжаление по-големи ЖИВОТНИ от хората няма. Най вероятно точно това момче е най-умното в класа и със знанията и уменията дразни другите "УСПЕЛИТЕ". На добър път момче, вярвам, че такива като теб успяват.
4
5
 
145
 
! Отговори
Нищо... преди 8 години
*** бол - то всичко се връща. Сигурен съм момчето ще се смее последен, докато "съучениците" му сервират поръчката в Макдоналдс след 10на години..
3
6
 
184
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко, след 5-6 години тези с джиповете ще се редят със CVта пред неговия офис ...
2
4
 
155
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе цялата тази работа покрай баловете така се е изродила, че нямам думи! От празник по случай на завършването се е превърнала в ромска сватба, че и по-зле. Да не говорим, че винаги съм се чудила на какво чак пък толкова се радват? На това, че половината ще са безработни или ще работят за 500 лева, а другата половина ще мият чинии в чужбина за да могат да се плащат следването? Голям повод за радост, наистина!
1
8
 
65
 
! Отговори
SA преди 8 години
Такава е днешната младеж,за жалост-за това ги меря с памперси о 9-я етаж,че да свикват!!