Протест по вегански: Човешко с гарнитура

Протестиращите поискаха убийството на животно да е подсъдимо
21 юни 2016 21:43,
170

Снимка: БТА


Вегани и вегетарианци се събраха пред Народното събрание на мирна демонстрация-протест срещу убиването на животни. Протестиращите "готвиха" момичета на Витошка, пише "24часа". 
Още по темата

Те искат промяна в законодателството и "да се приравни убийството на всяко едно животно с убийството на хора. Искаме животът на животните да се третира по същия начин, както животът на хората", това коментира Никола - един от организаторите на протеста.

Според него яденето на животни е въпрос на избор, но не и за животните, които умират. "Затова взимаме тяхната страната и искаме да имат фундаментални права като правото на живот". Никола е на мнение, че в момента животните са като роби и срещу тях се извършва геноцид, а те живеят на места, които приличат на концлагери.

Във връзка с това, че веганите и вегетарианците са малцинство сред мнозинството месоядни, а настояват да се променят хранителните навици на мнозинството, Никола заяви, че настоява за това, защото животните плачат и се борят за живота си.

Друга от протестиращите Йоана Карацанева заяви, че протестира срещу яденето на месо, защото всяка хапка месо, преди това е била живот. Според нея, е нецивилизовано да се яде месо, а в XXI век има достатъчно храни, които да заменят месото по всякакъв начин. Като пример тя посочи протеина, който се намира в бобовите растения и в лещата, както и в много зеленолистни растения.

Според Карацанева витамините могат да се открият в растителни източници, с изключение на витамин В12, но пък този витамин може да се приема с хапчета.

Попитана, защо от цялата история на човечеството досега за първи път протести срещу яденето на месо се появяват едва сега, Карацанева каза, че проблемът се появява с индустриализацията, когато животните са натъпкани от полянките в места като концлагери и съществуват с една цел - да бъдат изядени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, болни мозъци, до това води непълноценното хранене.
30
0
 
23
 
! Отговори
NZ преди 7 години
- Мило, защо плачеш?- (режейки лук) Заради лука!- Ей, това вие вганите вече съвсем прекалихте!!!
29
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 7 години
Тия глад не са видяли истински.Да отидат да направят демострация в Африка
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия съвсем изтрещеха
27
0
 
14
 
! Отговори
ууу преди 7 години
Дано да не разберат. Докато ви чета коментарите утрепах един комар. Дали са ме шпионирали веганите?
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е така става като почнеш да говориш на едно дете колко е специално и неповторимо, вместо да му набиеш шамарите докато е време.Почват да се появяват някакви *** които не ядат месо, не се ваксинират, не се къпят със сапуни щот съдържат химикали и само разнасят зарази и бацили.На всичкото отгоре се чувстват длъжни да изразят мнението си пред всички останали, макар и никой да не го интересува.
25
3
 
20
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Аз се боря за правата на тоалетната хартия и дамските превръзки! Да се забрани досега на тези двете до човешките тела! Искам свобода и зачитане на тези крилати вещи! ВЕНСЕРЕМОСТ! ЩЕ ПОБЕДИМ!!!
24
1
 
9
 
! Отговори
гдфдгсдфгхшртхшр ц преди 7 години
Според учените от Института за приложна физика към университета на Бон, Германия, растенията изпускат газове като еквивалент на сълзите при болка. .. Да се криминализира иденето на разстенията. Когато това стане веганите ще ми ядат ...
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради това цуце с белата тениска ставам марсианец, не вегвтарианец! Обаче, от мен знаетв, тая мома с моркови не е изпънала блузката, месце е играло, месце, не марули!!!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протестърите да не го карат само на гъбки?
21
3
 
22
 
! Отговори
Vulpes до веганите преди 7 години
Яжте камъни!!!! Спасете маруля!!!!
20
1
 
20
 
! Отговори
Ханибал преди 7 години
Боже,боже колко мъка има по тоя свят. Кога ще си прибереш вересиите боже,че станаха прекалено много.
19
1
 
27
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 7 години
Протестът е срещу яденето на човешко месо, нали? Аз така го разбирам. Аз също не мога да ям човешко и подкрепям този хуманен и ефектен протест.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веганството е грозна подигравка с милиони години еволюция и с природата на човека.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве я са прегледайде ве откачалки,що не юи ядете оная работаШа си ям квото животно ми е вкусно,я забранете на акулите в океана да хапват хора и риба и ги научете да пасът и рупат рукула..
16
2
 
21
 
! Отговори
s преди 7 години
Цяло чудо, че този протест не се е слял с онзи на нежните мъже и мъжествените жени.
15
2
 
32
 
! Отговори
Месоядеца преди 7 години
Аз искам да се забрани яденото на зеленчуци, защото и те са жив организъм. Всяка една хапка зеленчук убива по един жив организъм. Искам всички хора да са на фотосинтеза.
14
24
 
2
 
! Отговори
без преди 7 години
Подкрепям протеста!
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз не съм веган
12
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как правят френска любов веганите? Лапат само космите!