Разширяване на Зелена зона заради проблема с паркирането

Жителите на кварталите близо до центъра няма къде да оставят колите си
Обновена: 18 авг 2016 21:33 | 18 авг 2016 20:55,
50
Разширяване на Зелена зона заради проблема с паркирането
Снимка: bgonair.bg

Столичната община обмисля да увеличи обхвата на зоната за платено паркиране. Това каза в първото си телевизионно интервю новият заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев.

Той поясни пред Bulgaria ON AIR, че до тази мярка се стига след редица жалби на жители на кварталите "Лозенец" и "Оборище". Не е изключено обачe и други райони на столицата да попаднат в новия обхват на платената зона.

Друг голям проблем в тези квартали е масовото спиране по тротоарите.

Ако зоната за платено паркиране се разшири, то вероятно жителите на тези квартали ще получат стикери за безплатно спиране. Така, както и живеещите в центъра.

Според Никола Пенчев от pravatami.bg решение за разширяване на платената зона трябва да се вземе след широко обсъджане. Той обаче е на мнение, че общината има да работи много по изграждане на велоалеи и тротоари.

Общината обмисля и съвсем нова система за плащане в градския транспорт.
Предвижда се билетът да е за изминато разстояние или брой спирки, а не както е сега - за всяко превозно средство. Така с един билет ще може да се използва метро в комбинация с тролейбус, автобус или трамвай.

Заместник-кметът на Варна Тодор Иванов обяснява как е решен проблемът с паркирането в морската столица.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
17
 
! Отговори
sharani преди 7 години
Твърдо и абсолютно не! Кой въобще може да иска да плаща за паркиране!?
35
0
 
17
 
! Отговори
манастирски ливади преди 7 години
В квартал в който всичко е частно и ВСЕКИ паркира където завари,няма как улиците да не са еднопосочни.Дори и където има подземни гаражи - от една страна Не всички са собственици(т.е наематели,но гаражите се наемат отделно),освен това винаги има 10-има с газови уредби,които не могат да паркират под земята.Та така и тротоари няма.За велосипедни алеи въобще не може да се говори.Аз лично се дразня на велосипедистите минаващи покрай Кауфланд-Тодор Каблешков и Фантастико-Братя Бъкстон.
34
0
 
18
 
! Отговори
гадове преди 7 години
до кога общината ще инвестира в боя и зелени жилетки, вместо да почнват да строят подземни и надземни паркинги. това не решава проблема с паркирането а само скубе допълнително хората. идеята на синята зона когато я въведоха преди години беше със събраните пари да се строят паркинги - да ама не. вместо да се зстроява всяка квартална градинка може да се направят общински паркинги под двора на всяко училище, варианти има но е най-лесно да се разширява зоната и да се събират едни пари
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво де, само центъра ли ще гледаме. А в Младост като не може да си паркира човек колата от разни притежатели на автомобили които работят в разни кол_центрове.
32
0
 
17
 
! Отговори
39 преди 7 години
В Холандия има влак до всеки град, който се движи със скорост 160 км в час. Въпреки това много от хората имат автомобили по простата причина, че искат да са мобилни.
31
4
 
17
 
! Отговори
До "29 смешник& преди 7 години
До "работещия" със старата трошка, купи си електромобил бе "смешнико" - извън София си пътувай с бензин, хем сте бедни и болни, хем сте мързеливи и дебели, имате добре уредени метро и трамваен транспорт. Да не си нещо повече от холандския президент, или министър председател, които ходят на работа с колело, та не можеш да ползваш съвременни технологии.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 29:Направи си една барака на Витоша по високото,там въздуха е чист.
29
1
 
24
 
! Отговори
Бъдещ емигрант преди 7 години
Цюрих,Лондон,Манхатън?Това ли намерихте да цитирате в БГонеър?Колко ви плаща самоковската *** за това предаване?Вие имате ли представа къде точно се нарежда София спрямо тези градове и квартали? Апартамент в Манхатън е 12 милиона долара средно.Само, че на Уолстрийт хората ги правят за година тия пари.В София дори да искаш няма къде да си оставиш колата на платен паркинг на закрито!Всеки иска, но няма.Има само черти с боя и една крадлива самоковска сврака,която краде от въздуха.
28
0
 
21
 
! Отговори
Помним преди 7 години
Радо Тошев - измамник, дете на гадното ченге Тошо Тошев. Дегенерирал мръсни к по рождение. Човекът изнудвал дори Росен Плевнелиев за бизнес парка. Помним добре. ДА-той все още е общински съветник.ДА - същите тези хора искат да крадат от последния град останал - София! Вън ***. На стадиона, на колене и край! Борете се за децата си, както те се борят техните да карат яхти в Монако!
27
2
 
19
 
! Отговори
Неграмотни крадци преди 7 години
К.радци, ослади ви се с паячето да взимате по 60 кинта от къде ли не.Мафиотска шайка.Смениха единия бушон зам.-кмет с още по-голям бушон. Ще му дадат на този едно паркингче да си направи в някой от кварталите, след новата зелена зона, ще го нахранят, а той ще храния картофената *** с милиони.
26
1
 
20
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 7 години
Такааа, и още и още докато стигне до Кремиковци! Някой помни ли копелдака Р Тошев, звае ли някой къде е?А компирицата няма да се накраде, няма!
25
0
 
18
 
! Отговори
Картофка преди 7 години
Покажи сигналите бе т.ъпунгер герберски. Вижте го, че дори не може да обоснове едно-едничко нещо. Колко сигнала като брой, на колко жители на квартала???Казвай бе Картоф? Я вижте коментарите тук, колко са съгласни с тия глупости?
24
0
 
20
 
! Отговори
Тоя преди 7 години
Зам. кмета на 27 г. кога учи, какво завърши като образование, кога се запозна с проблемите по паркирането? Нещо се прави на много вещ?
23
0
 
20
 
! Отговори
Да преди 7 години
Жителство,жителствооооо.....ех,Жельо!...
22
3
 
21
 
! Отговори
29 смешник преди 7 години
Ей, ***, къде сравни Япония с България бе. Я погледни Уикипедия каква е територия на Япония, колко жители са, колко жители е Токио, с каква скорост се движат влаковете из страната. Аман от и.диоти, които се чудят къде да си карат колелата и са безработни. За да има бизнес и пари трябва хората да са мобилни - транспортът, придвижването и автомобилите са основна част от това да имаш истински бизнес. Ако си някое АйТи-карай си колелото и се самоубивай колкото искаш. Аз искам да работя!
21
1
 
29
 
! Отговори
xXx преди 7 години
До АнонименБананова държава, бананов народ, бананова столица - толкова. Между другото София мяза на бананова столица не от 100, а от 25 години, ама ти откъде да знаеш! Преди това имаше гражданство и ти не си идвал.
20
12
 
23
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Правете "Синя зона" от бул. "Славейков" до "Гешов". Разрешавайте безплатно паркиране само на ел. автомобили и колелета. Заради старите трошки разбиха тротоарите, а аз плащам високите данъци на общината, пешеходците няма къде да ходят. В цял свят паркирането е ПРИВИЛЕГИЯ, а не ПРАВО. Само че как да сравниш мързеливия българин с японеца, който за да си купи кола, трябва да докаже, че има къде да я паркира. Жестоки данъци за стари трошки,мръсният въздух ни убива.
19
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати тука половината говорят за София все едно е Виена. Стига глупости бе тоя град мяза на запустял кенеf от поне 100 години и е по скоро столица на бананова република отколкото на държава в Европа.
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направиха двупосочните улици на еднопосочни заради тъпите им зелени пембени зони. Трябва да се правят многоетажни паркинги а не половината пътно платно да става паркинг.
17
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направете паркинги, стига рекетирахате бедния българин! Къде да си остави колата, на луната може би? В нормалните държави има огромни сгради за целта, тук?