От днес: 70 нови китайски автобуси возят софиянци

От септември тръгват и нови трамваи по линия №1
Обновена: 31 авг 2016 16:35 | 31 авг 2016 15:07, Анисия Иванова
64
От днес: 70 нови китайски автобуси возят софиянци
Снимка: БТА

От днес тръгват 70 нови автобуси на градския транспорт. Те са изцяло климатизирани, нископодови и разполагат с видеонаблюдение, мобилен интернет и удобства за хора с двигателни увреждания.

Автобусите бяха представени пред зала "Арена Армеец" от кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на транспорта Ивайло Московски и от посланика на Китай у нас Джан Хайджоу.

Новите автобуси отговарят на най-високия клас в момента - Евро 6. До момента в София са 70 от всички 110 автобуси, а останалите 40 вече са пристигнали на пристанище Бургас и ще бъдат до дни в столицата.

Новите автобуси ще се движат по линиите 60, 64, 77, 82, 604, 309, 72, 84, 404. Автобусите, които влизат в движение от днес, ще обслужват линиите 604, 64 и 309.

Двигателите на автобусите са произведени във Великобритания, скоростната кутия - в Германия, отоплителното и охладително тяло също е германско. Шасито и купето са изцяло произведени от китайската компания Yutong.

"Подменяме автобуси, които са на възраст над 30 години, каза пред журналисти кметът Фандъкова", цитирана от БТА.

Тя съобщи, че Столичната община продължава Програмата за модернизация на автобусите.

"Само за 3 години успяхме да подменим над 50 на сто от автобусите", похвали се тя.

Фандъкова припомни, че са нови 90 на сто от тролейбусите. Пристигат и новите трамваи, които ще бъдат пуснати в движение през септември по линия 1. Столичният кмет обяви, че ще бъде обявен и нов конкурс за още 30 автобуса.

Програмата на Столичната община предполага цялостна модернизация за автобусния транспорт до 2019 г., така че средната възраст на автобусите да бъде под 7 години. Това е нормалният европейски стандарт.

"В тази програма сме заложили и въвеждането на между 20 и 50 електробуса", каза Фандъкова.

Тя съобщи, че китайската компания ще предостави на Столичната община безвъзмездно тестов електробус за срок от шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Крум преди 7 години
До AnonimenПишеш за качеството на китайските изделия, но бил ли си в Китай? Возил ли си се на високоскоростните им влакове? Изкачвал ли си се до 90ти етаж (и по-високо) в строените от тях сгради? Возил ли си се по перфектните им автомагистрали? Или просто си "хейтваш"?
47
0
 
0
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
Добре де ....тук са най-многото роми от цялата страна ....
46
0
 
2
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
Честито на Софиянци ! Все пак идват избори , а те се печелят от София ... Тук са и най многото *** гласоподаватели , които не знаят за какво служи перфораторът , но за сметка на това останалите плащат по 1.60 за билетче ! Пак честито !
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 1,60 лв. китайски билети.
44
4
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 7 години
ЗА ЛИЛЕТО ПАВЛОВА 3-МИЛИОНА ДАВАМ ---САМО ДА Я ПРИТЕЖАВАМ ТАЯ РАБОТЛИВА ХУБАВИЦА!НА НЕЯ ДЪЛЖИМЕ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ПЪТНИ УСПЕХИ---НЕ НА ***-20!
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предизборно харчене като за последно.Не остават назад и министерствата.След скандала с 2-та милона за реклама на М-во на образованието,сега лъсна нов скандал с м-во на регионалното развитие където Лилето Павлова пръсналка 500 000 лв за хвърчила.Тия ни се подиграват най-нагло,а вие им се радвате.Ужас.Какво е нивото на "мат'ряла".
42
6
 
3
 
! Отговори
БРАВО ДИДИ! преди 7 години
СТРАШЕН КМЕТ СИ , КАКЕ....!АМАН ОТ ТИЯ СОЦ-КОФЧЕЗИ ПО УЛИЦИТЕ.....!МАХАЙ ГИ ....!
41
1
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
Как няма да купува Фъндъкова,нали освен,че е кмет,а тя е кмет защото с Боцко са семейни приятели и защото са от една партия,та поради тези две основни причини в общината се наливат средства от държавния бюджет за предизборна реклама на партията и лично на двете персони.Такова шетане,пазаруване на кило,ремонти и после ремонт на ремонтите само и само драгият зрител да бъде зарадван и да му се внуши колко много държавата мисли за него,колко е грижовен бащицата и колко е добре да гласувате за тях.
40
3
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Ако са толкова нови,колкото нови са и трамваите,които докараха от къде не знам,но са май 3-та употреба.Боядисали ги,пластмасовите странични кутии/не знам как точно се наричат/,но бяха спукани и си личи,че трамваите са много стари.А за автобусите,може и да са нови,но китайски.И като знаем китайските стоки колко са качествени и трайни,правете си сметка.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде ще ги ремонтират когато се наложи? При такива мащабни поръчки последващите ремонти са доста важни, както и цената им.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До европаЧехия, а не Полша. Все пак автобусите и тролейбусите са SKODA SOLARIUS!
37
0
 
8
 
! Отговори
Крум преди 7 години
До Льо *** още нещо: би ли ми изпратил линк към страницата откъдето черпиш информация за цените на "чистак новите" автобуси Мерцедес. Ще бъде много интересно и за другите форумци.
36
3
 
5
 
! Отговори
eN-Vy преди 7 години
Каква радост е това за вандалите....какво чупене и рушене ще има от агитките особено след мач като Левски - ЦСКА
35
3
 
4
 
! Отговори
В реда на нещата преди 7 години
До тарикатиАко не щете старите софийски, си карайте тогава древните провинциални автобуси. Разбира се ако можете да си позволите, купете си нови. Дай боже да можете.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ген полк ГадорянГусин генерал-полковник, донасям до Ваше знание, че в София шопи нема . сички са я от Пседерци, Тънкосерци, Горно и Долно ***, Ямбол, Ту-тулбухин, , Сюлиево, Миндя, Заножене, Краводер и откъде ли не. но шопи няма! Има и ерменци!
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметицата пак е изкарала някой лев, а след два месеца ще се окаже, че тези автобуси за нищо нестават. Всичко се прави за лични изгоди и вдигане на шум.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да и ядете сливата опикана на фандъкова
31
1
 
6
 
! Отговори
да , амЪ? преди 7 години
До Мадуро от ВенецуелаПопитай цар Симон-две, СъселЪ , и Местан/Доган/.
30
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, защо във всички градове няма кметове като Фандъкова...?София става все по-красива и модерна!Браво на кметицата!
29
8
 
8
 
! Отговори
Мадуро от Венецуела преди 7 години
"Подменяме автобуси, които са на възраст над 30 години, каза пред журналисти кметът Фандъкова", цитирана от БТА. И сега къде е Другарят прокурор да попита Другарката "кмет" къде са амортизацийте след като материалната част се износва за 9-13 години....Май здраво се Краде......И като прибавим Ет_ниче_ското напрежение в транспорта, фъндъкова ще се моли да лежи в Български затвор.