Просто решение от Москов: Биеш лекар, лежиш 5 г.

Министърът иска адекватни наказания за агресията срещу медици
Обновена: 13 сеп 2016 15:43 | 13 сеп 2016 15:14, Веселина Йорданова
114
Просто решение от Москов: Биеш лекар, лежиш 5 г.
Снимка: архив, Bulphoto

Здравният министър Петър Москов смята, че проблемът с битите медици ще се реши с адекватни наказания.

Повод за коментара му е последният случай на агресия срещу медици от "Пирогов", които бяха нападнати от пиян, за когото се погрижили.

По думите му на 100% са непредотвратими случаи на подобни нападения и тяхна жертва може да е "журналист, полицай или съдия".

Още по темата

"Мерки за сигурност трябва да има, но след това въпросът е институциите могат ли да реагират с достатъчна твърдост и бързина, за да стане ясно за цялото общество, че ако пиеш и биеш, след това лежиш 5 години в затвора", коментира Москов, който изрази надежда за наказание според постъпката.

Министърът съобщи, че вчера е имало среща между оперативното ръководство на МВР и ръководството на "Пирогов" във връзка с охраната.

Москов каза, че има уверението и на двете страни, че е направено всичко, което е нужно за гарантиране на сигурността и на пациенти, и на работещи в здравното заведение.

Той коментира, че не е експерт по тази тема, но ако съвместното решение е сигурността да се гарантира с паник бутон, каквито идеи има, нека да е така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: ПироговПетър Москов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, добре де, а не може ли обратно - за лекар да се лежи по-малко?Путам само, щото лично аз на Москов отдавна съм му поставил диагноза агресивна психопатия.
50
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
A др. москов,колко трябва да лежи,заради геноцида,който извършва ,над здравноосигурените граждани на РБ БЪЛГАРИЯ.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със задна дата от 90 та година щот от тогава почнаха нещата дотогаз дали е имало такъв сигурно не защото докторите бяха на средна заплата и допълнителни регламентирани чясове и тук таме на хонорар в някой институт или за извънреден труд към някой екип или за обслужване на допълнителни и отдалечени райони на велосипед кат растояние до 20 км,почти нямаше таквиз случай,дори пияни с коси,брадви,мотики и друг инвентар кат видят доктора притихват кат от хипноза,а другите бяха контингент за издирване.
48
2
 
8
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Не зная дали 5г.,но за насилие трябва да се ',,лежи"и не само за насилие над лекари. Симпатизирам на настоящия министър и очаквам от него да постави остро въпроса за т.н.лекарски грешки. Някой набил лекар 'на пост,'_затвор_правилно: а лекар убил пациент/макар неволно/_него какво да правим?
47
1
 
8
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Тоя ми ти Москов нещо употребява ми се струва все болни идеи,нервен поти се и постоянно търка нослето.Защо ли?
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пръв път съгласен с Москов от много време.Предлагам нещо даже още по-простичко:Биеш лекар-лежиш толкова, колкото ако набиеш магистрат!
45
1
 
4
 
! Отговори
до71 преди 7 години
за наказание при някой здав арабин мисля че този отговор ти е достатъчен
44
7
 
17
 
! Отговори
нема такава държава преди 7 години
а колко ще лежи лекаря за некомпетентност???..искане на подкуп? ... отказ от лечение?...мисля че тези нещша трябва да залегнат в новите закони/разпоредби
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гн. Москов! Съгласен съм за мерките срещу посегателството върху лекарите и който и да е гражданин на една цивилизована държава каквато се води България! А за рушветите, кражбите и неспазването на Хипократовата клетва от страна на някои меркантилни лекари и медицински служители какво ще предприемем???Не можем да налагаме мерки за едно и да си затваряме очите за друго!!!
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що бе, Менгеле? Нали си имате система за отпечатъци за милиони. Нали това беше идеята да ви се решат всички проблеми. Отпечатъците нали бяха по-наложителни от заплатите на лекарите и сестрите, които получават по-малко от сервитьорка в полу-вървежно заведение...
41
4
 
13
 
! Отговори
bg преди 7 години
полицаи лекари са най наглите и корумпирани в тази държава за тях трябва за тях да се приеме специален наказателен закон който да ги води под отговорност и тогава държавата щесе оправи нали така бедни ми народе първо трябва да има ред при държавните органи а не да се правят на мутри под закрилата на държавата
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Биеш лекар, лежиш 5 години, а за чия сметка? От бюджета на болниците ли ще се издържат биячите 5 години в затвора или моите данъци?
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно в Пирогов за едно изследване разговорът беше "Ти работиш в частния сектор, за това изследване какво ще ми платиш?" На отговорът, че съм здравноосигурен ми се отговори "На мен к'во ми пука, като в моя джоб няма нищо!" Да- точно това беше в Пирогов!!!!
38
2
 
7
 
! Отговори
Тя преди 7 години
Няма проблем. Само дето не разбирам, защо само лекарите да не са бити. Не може ли - биеш майка - 5 г. Или биеш дете - пак така. Ай ся кат съм инж., да ме пречукат и да получат награда... Или се борим срещу дребното хулиганство въобще или всички в държавата знаят, че през ден ги бият - така е справедливо.
37
4
 
4
 
! Отговори
От 50 преди 7 години
До До 50Прав си, но у нас станаха твърде много онези, които нехаят за законите.Тези, които налитат да бият лекари, учители, репортери и полицаи в момент на изпълнение на служебните им задължения, са от категорията на хората, възпитавани само с шамари и ритници. Те от друго не разбират.
36
1
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 7 години
Проблемът е, че е въпрос на време подобна "група" да почне да "превъзпитава" всеки, който на нея не й харесва - противник от вражеския футболен отбор и прочие. Няма нищо по-добро от здравия законов ред. Проблемът е, че няма респект към Законността дори от самите органите на реда и самите законотворци.
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ги обичам мутрите, ама като наритат некое докторче ми е много кеф.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за съзнателно осакатяване на пациент от страна на медицинско лице колко? За корупция и пари под масата за нещо, което влиза в лекарските.и морални задължения, колко години зад решетките? Нещо паник бутони?... Или това се опрощава. И май не мога да приема че ей така просто един пациент ще се нахвърли да бие човек който идва да му помогне, освен ако не е луд. Явно има нещо в поведението на лекаря,за което се премълчава
33
2
 
8
 
! Отговори
до москов преди 7 години
питам москов а мисли ли кой как ги предизвиква тези агресоро всеки който е ходил по лекари знае че тези същества си мислят че са над закона и над всичко и унижават пациентите с държанието и отношението си и за медиците трябва да има закон по който да си носят отговорност
32
7
 
10
 
! Отговори
Дони преди 7 години
До всички, които са гласували против моя пост.Нямате си на идея, как един лекар загубил пациент реагира и се чувства. С годините тези хора претръпват, но те все още са хора и ги боли, когато загубята пациент. Виждал съм го и го виждам постоянно. Това е най - трудната професия...Аз се радвам, че не съм лекар, а глупав инженер...Уважавайте хората, които се грижат за вашето здраве...лекари, мед сестри и санитарки ....