Главният архитект срещу спирането на строежите в Младост

Така не могат да се правят детски градини, твърди той
27 ное 2016 14:39,
54
Главният архитект срещу спирането на строежите в Младост
Снимка: Булфото, архив

Подходът да се спре строителството в район "Младост" е много неправилен. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков пред БНТ.

По думите му се разглежда всеки един конкретен случай, като се търси възможност за решение на проблема. "Защото има достатъчно свободни общински терени, където би могло да се разработи подробен устройствен план на терени, които са общинска собственост и да се намери възможност тези проблемни имоти да бъдат обезщетени с общински терен", обясни Здравков.

Той изрази категорично позицията си, че е против замразяването на каквато и да е строителна дейност в този район, защото така не може да се направи една детска градина или дори улично осветление. Това не означава, че инвестициите, които трябва да направи общината в този район и тя ги прави, ще бъдат замразени. Спекулирането с думата "мораториум" е изключително опасно, допълни главният архитект на София.

Трябва да се потърси формата на диалога, каза още Здравков. Формата, под която хората искат да строят да дадат своето място в градската среда - да построят детска площадка, барбекю или някакво спортно съоръжение и затова подхождаме по единично към всеки случай.

"Аз получавам сигнали ежедневно - миналата седмица например, дойде сигнал, че се строи върху тръби на "Топлофикация". Направихме проверка и установихме, че тръбите не работят. Аз реагирам за всеки един случай изключително бързо и не съм оставил случай, който да не е проверен", каза още Здравко Здравков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
арх. Иванов от София преди 2 месеца
Главният архитект е едно от най-корумпираните лица в държавата. Това недоразумение от снимката буквално досъсипа София, която вече е по зле от Анадола.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Здравков спира строежи в Мусагеница на 4-5 етажни сгради на 30 метра разстояние от други сгради и на частни терени, а милее небостъргачите в Младост?
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тези глупави доводи, че не можело една детска градина да се построи. Никой не е тръгнал да строй такова нещо. Досега не съм видял някои да протестира против строеж на детска градина или улично застроение. Строят се само жилищни сгради без никакво обезпечение откъм паркинги и трафик.
48
0
 
1
 
! Отговори
Човек преди 7 години
Концепцията, с която става главен архитект, е "София - зелен град". Както правилно запита една девойка в едно предаване, за какво "зелено" иде реч?Проблемът не е само на Младост, и не е само на София, а на цяла БЪЛГАРИЯ. ОБЕДИНЕНИЕ МУ Е МАЙКАТА!!! Иначе ще продължават да се гаврят нагло с хората.А ние просто искаме ВЪЗДУХ, не БЕТОН!
47
4
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Я да видим коипротестират? Преди 50 _тина години заграбиха земите на хората/по 10 тогавашни стотинки метъра !?!/,настроиха и новодомци се настаниха. Харесваше им на чуждото, тогава НЕ протестираха! Сега,когато хора си купуват терени на пазарни цени _ те непозволяват_тези същите в/у имоти за по 10 стотинки.Няма начин това да нее провокирано от комунисти,за тях нашето си е наше,чуждото общо.
46
0
 
5
 
! Отговори
Парица-царица преди 7 години
Бях на гости при моя позната в Младост. Пред тях голяма детска градина занемарена. Учуден попитах защо? Внучето ми кандидатства три пъти за детска градина, накрая плащаме за частна - в апаратамент с решетки на стените.Била продадена и щели да правят дом за възрастни пенсионери от Израел!Само Народен съд.
45
2
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Закона бил такъв. Абе селянче долно, бегай си у Червен Брег, да строиш обори. Как може селянин от ОНЯ град, да ми е главен архитект на София.Ти сега не стой да защитаваш закона. Виждаш че хората скачат срещу закона, ако си мъж на място помогни на тези хора да се промени този закон. Утре и Бай Пешо ще стане нар. представител, и ще изкара закон с който задължава всеки да му лиже онази работа.Не разбрахте ли че 20 години законите се пишеха и преписваха за да работят за наши хора.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето от местата на които се строи ИЗ младост от години се косят от общината и това май означава, че са изразходвали публични средства за подръжка на частни терени.
43
1
 
12
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Е,как така ще му спирате строежите на човека !?! Ами на него нали от там са му парите от разрешенията за тия строежи ! Що не спряхте строежите на предишния архитект ?!?
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това брато е - Здравко от Марс.
41
4
 
34
 
! Отговори
Ало Здравков преди 7 години
София не ти е селото Червен бряг, където си се изявявал като главен архитект. Ако си некадърен отивай си и ти като герб
40
4
 
31
 
! Отговори
34301 преди 7 години
Този гламав ли е или се прави на такъв? Искането е съвсем ясно - цялостен градоустроствен план итогава да се решава къде може и къде не трябва да се строи. Като за последно са зейнали да унищожат всичко. Боко седнал да бръщолеви, че преди него София била едно село. Унищожи Лозенец, унищожи южните села - там сега въздухът е по-мръсен от Сточна гара, халените булеварди и шосета всъщност са най-обиковени алеи, дори пълноценни улици не са, защото не може да се изпреварва от свръхнатрупани коли.
39
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въобще не съм изненадан, че новото *** *** Боко и Фандъкова е дал разрешение на мутрите от ГЕРБ да застроят цяла София.
38
3
 
32
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
"Строи се върху тръби на топлофикация ама не работели" Ами да ги отрежем , после е резнем и канализацията и водопровода. И така най накрая ще се върнем в пещерите. Ако тръбите не работят днес утре като се наложи да заработят ще похарчите пари за да ги прокарате наново, естествено е се плати на правилната фирма
37
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравков, ти искаш живущите в кв. Младост да се съберат пред столична голяма община и да ти поискат оставката. Направи още едно такова лобистко изказване и си OFF.
36
3
 
36
 
! Отговори
Дааа преди 7 години
Този *** крадец е лично назначение на цецка и будата. Този крадец разбира само от велоалеи и най вече кражбата от тях. Зам кмета ня софия по транспорта по образование е велосипедист и ще строи само велоалеи.
35
3
 
36
 
! Отговори
име преди 7 години
този е ИСТИНСКИ наследник на Петър Диков! далавера без край!? иииииииииииии мафия!
34
33
 
10
 
! Отговори
Димо преди 7 години
Колкото и да не ни се иска, но тук е прав. Собствениците на имоти имат право да строят, защото са си платили данъците и таксите на общината. Ако ние имаме имоти в Младост, дали няма да поискаме да ги оползотворим по някакъв начин, щото не вярвам някой от нас да плаща данъци за пустееща земя. Общината има достатъчно общински терени, за да направи градинки и детски площадки. Само че, не Общината ги прави, а пак инвеститорите, срещу които толкова ритаме.
33
4
 
32
 
! Отговори
хъмхъм.. преди 7 години
Разбирайте за какво става дума: партер с детска градина и нагоре 10 етажа жилища, за децата де, ама като цяло иде реч за детска градина.
32
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и тоя е гербаво мекередокато не ги изчистим всичките няма оправянекомунистите ряпа да ядът - тия са ненадминати- продажните комунисти - гербериот лошото най -лошото