Таксиджия изхвърли жена в безсъзнание, бил му съсипан денят!

Жената била пияна, а шофьорът искал да си изчисти колата
16 дек 2016 09:07,
163
Таксиджия изхвърли жена в безсъзнание, бил му съсипан денят!
Снимка: архив, Булфото

Таксиметров шофьор изостави жена в безсъзнание на пътя. Той я извадил от колата и я оставил на тротоара без дори да повика медицинска помощ.

Инцидентът се разиграва в ранните часове на вчерашния ден на централната столична улица "Раковски". Там таксиметровата кола спира и пуска аварийни светлини.

По това време на мястото са и две момчета, които снимат случващото се. "От задната седалка изпадна жена. Започна едно дърпане, не мога да се сетя дали човекът се опитваше да я прибере или да я измъкне. Измъкна я в крайна сметка", разказват те пред БНТ.

След като таксиметровата кола оставя жената, изчаква малко и потегля. Тя остава да седи в несвяст в близост до пътното платно. Тогава момчетата се обаждат на телефон 112, за да повикат помощ.

От превозваческата компания обясняват, че жената е била в нетрезво състояние, а шофьорът на смяна е искал да измие колата си след нея.

"Той и колегата му я изнасят и я оставят встрани. Не са я оставили на платното", казва Красимир Делев, гл. инспектор в таксиметрова фирма.

От фирмата признават, че е било възможно да я блъсне кола, но не възнамеряват да наказват шофьора, защото... "му е съсипан денят".

Компанията също така признава, че жената е могла да бъде сгазана, но не смятат, че някой трябва да носи отговорност, че се е докарала до такова състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
41
 
! Отговори
До Анонимен 109 преди 7 години
Първо, откъде сте сигурни, че е била пияна. Може да е пила малко, но да се е натровила. Може да е била на гости и да са и сервирали ракия менте. Може да е от храна. Шофьорът да не е лекар? Това за пиянството е нагло и нелепо оправдание на една безчовечна постъпка.
97
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доли наистина е била пияна - защо не отговорят на този въпрос. Или про-такът си е намерил оправдание? И коя е фирмата???
96
1
 
16
 
! Отговори
Аман преди 7 години
Наглите шишове са най-организираната мафия.
95
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стряскаща е липсата на всякаква отговорност и съпричастност между хората в нашето общество. Конкретния случай показва само до колко всеки гледа себе си и до каква степен не го интересува дали вреди, пречи или дори застрашава живота на друг човек, с действията или бездействието си. Не искам да знам колко трябва да си оскотял, че чистата кола да е по-важна от проява на човечност, без значение до колко е заслужена или колко ти е съсипан деня. Реалност, в която се възпитава "всеки е сам за себе си".
94
0
 
7
 
! Отговори
.. преди 7 години
солидарни с другите като тях.Неможе да се отнасяме с другите хора по неуважителен начин осъзнайте се!!!!Не оправдавам пиянството и за това трябва да има мерки!!
93
0
 
3
 
! Отговори
Liverpool Street St. преди 7 години
В общоприетата представа за общество се приема че всеки индивид в него ще може да комуникира, взаимодеиства и существува по начин, по който той не би пречил на останалите инфивиди в това общество да упражняват същите тези права и за това обществата имат правила зада може това да се случва безпрепятствено. В България правилата не се спазват няма и общество нямат хората пколо какво да се обединят значи даже е странно как всички се приемат единодушно за Българи при положение че, те нещът да са соли
92
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората си изкарват прехраната с автомобила. Всички знаем, че повръщаното смърди 1 месец след това. Кой човек ще иска да се вози в тази кола после ?!? Нима шофьора няма жена и деца, които да храни. Хората сами носят отговорност за себе си. Няма кой друг да те пази, било пиян, надрусан и прочие.
91
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Инженер Ако се е насрала и повърнала в колата, наистина им е съсипала всичко.Най -отвратителното нещо за мен е пияна , повръщаща жена.
90
1
 
24
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Коя е фирмата??? Защо я криете? След като това е официалната и позиция спрямо клиентите, изкам да знам. Ако някой знае, моля да сподели тук. Никога да не се качвам в тяхно такси!!! Не искам, ако ми стане случайно лошо по пътя и припадна, да ме изхвърлят като *** на улицата, вместо да ме закарат в болница, като всеки нормален човек.
89
3
 
23
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Нямам думи!!! Това са престъпници, *** и изверги! Голяма работа дали е пила или не. На първо място, това е човешко същество в безпомощно състояние, изхвърлено като някакъв *** на улицата. Може да замръзне, може да я нахапят кучета, може да умре. Оправданията са безочливи, нагли и нелепи. Дори и да видиш паднал човек на улицата и да го подминеш е престъпно, камо ли лично да го изхвърлиш. Извергът трябва да бъде съден и да лежи в затвора.
88
2
 
21
 
! Отговори
1 преди 7 години
Няма смисъл изобщо да коментираме постъпката на тва безгръбначно, такива е имало, има и ще има. На първо място ние самите трябва да престанем да ползваме услугите на тия прошляци, само при крайна необходимост евентуално. Като ги оставим гладни, ще видим дали ще се държат така, направо се оядоха тия ***. Повечето всъщност са сводници, дилъри и т.н, таксито е между другото.
87
4
 
25
 
! Отговори
Един имигрант преди 7 години
Дайте да разграничаваме нещата. Вие май, продължавате да се хващате за несъщественото. Нямам представа какъв е закона з а такситата, но Пияна или трезва, той вече я е качил. Може да не е изглеждала толкова пияна и човека да се е объркал. Освен това и пияните са и хора и клиенти. Дискриминация е да делиш хората на трезви и пияни!!! Въпросът тук е, защо не е докладвал и поискал помощ от компетентните органи, а си е позволил да я изхвърли в безсъзнание и беззащитна край пътя.Хубав ден на всички
86
2
 
43
 
! Отговори
ЗзЗ преди 7 години
Значи той седял пред някой нощен клуб с надеждата да качи някой пиян дето не може да прецени колко пари дава на бакшиша, а като му се паднала някаква *** дето му уповръщала, изведнъж се сетил, че не вози пияни хора? Да той не е длъжен да й търпи лиготиите, но пък ние не сме длъжни да му търпим "чалъмите" - кажете името на фирмата и ще му решим проблема с клиентите - няма да има никакви.
85
23
 
5
 
! Отговори
от 82 преди 7 години
Вместо да ми лепите минуси като безмозъчни леминги, ми отговорете на въпроса: къде в БЪЛГАРСКИЯ закон пише, че таксиметров шофьор може да откаже превоз само ПРЕДИ да качи пътник?Как е в англе-то не ме интересува. Там на бакшишите не им се налага да цепят пенита за да живеят достойно. Да, оскотели сме, но това е универсален факт за всички кътчета на света, където тънат в мизерия.
84
1
 
19
 
! Отговори
1234 преди 7 години
До СсИма право да откаже, но не е отказал... Возил е пияната пътничка...пък послеее... размислил! Никой не го е карал насила да я качва, пък "денят му бил съсипан"...
83
2
 
42
 
! Отговори
Ники преди 7 години
А вчера такси от О.К. отказа да качи мой приятел за да го закара до Пирогов ( след контузия ). Защото търсел адрес в друга посока. Така че не ми ги изкарвайте светци.
82
2
 
32
 
! Отговори
Един имигрант до 99 преди 7 години
Да де, ама бакшиша не е отказал предварително, а се е полакомил да я качи за една неколкократна обиколка на София. Ако питате мен, този таксиметров шофьор трябва да бъде лишен от правото на превозвач за вечни времена.
81
0
 
18
 
! Отговори
Един имигрант преди 7 години
Това е абсолютно вярно. Ред, камери, справедливост, а за нещо нередно, брат би издал собственият си брат или сестра. Разликата е, че правилата са за благото на държавата и на обществото, а не за благото на някой диктатор. п.с. По моему на българина му липсват правила, морал и дисциплина. Добро начало би било да се сложат камери за скорост и видеонаблюдение на всеки сто метра, като на Запад. Така по-бързо, ще се научите да спазвате правила и на пътя, а и в живота.
80
6
 
2
 
! Отговори
гошо печения преди 7 години
Аз като се кача у копърка и веднага слизам. Давам му 10 лв за първоначалната да не се разправяме и тва е. Това не е ли същото. Не ти изнася и пътя
79
12
 
4
 
! Отговори
Сс преди 7 години
Водачът на таксиметров автомобил има право да отказва превоз на пътници когато клиента е във видимо нетрезво състояние или е с багаж и дрехи които могат да повредят или изцапат автомобила.