Учениците в София ще учат от понеделник

Фандъкова получила стотици молби за по-дълга ваканция, но...
Обновена: 7 яну 2017 17:01 | 7 яну 2017 15:58, Веселина Йорданова
80
Учениците в София ще учат от понеделник
Снимка: архив, БулФото

Учениците в София ще бъдат на училище в понеделник. Ваканцията в столицата няма да бъде удължена, пише "24 часа".

Още по темата
Още в петък столичният кмет Йорданка Фандъкова е разговаряла с шефката на Регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева.

Оттам са уверили Фандъкова, че няма обективна необходимост ваканцията в столицата да бъде удължена.

Столичният кмет е настояла директорите на всички училища да започнат да затоплят сградите и да пуснат още през уикенда парното в тях, за да не стоят на студено децата в понеделник.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова написа в профила си във Facebook, че от вчера следобед до днес е получила няколкостотин лични съобщения от ученици, които искат ваканцията за софийските училища да бъде удължена до 11 януари.

"Миналата сряда по мое настояване Инспекторатът по образование на София удължи ваканцията до 9 януари. Вчера всички директори получиха инструкции от Инспектората да пуснат отоплението, така че през събота и неделя учебните стаи да се стоплят. Ако все пак някъде има проблем с отоплението, директорите могат да обявят и неприсъствен ден", посочва тя.

По отношение на минусовите температури навън - те са неоспорим факт. Затова в последните дни полагаме големи усилия да почистваме от сняг и лед основните улици. Така въпреки усложнената зимна обстановка в София, всички линии на градския транспорт се движат и до всяко училище може да се стигне, допълва Фандъкова.

По думите й поради тези причини повторното удължаване на ваканцията се отлага засега.

"Разбира се, следим обстановката и сме готови да реагираме при промяна на ситуацията в София", уверява тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е тези умници в МОН да вземат решение учебната година да започва примерно от 01.09 , а януари да има по-дълга ваканция.
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дизенфектанти -извинявам се за грешката.
42
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сажалявам ,г-жо Фандъкова, но в понеделник НЯМА да пусна детето си на у-ще .
41
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да,прави сте,че ще има ученици по молове и кафета,но това не са всички деца,има деца,които живеят около София и те не са малко,как ще се придвижат в тоя студ до училище,как ще висят по спирки,не всички имат удобно метро.Да не говорим за повечето училища ,където никой не чисти с дизефиктанти,чистачките метат при затворени прозорци,проветряване никакво,контрол никакъв,защото на селянките директори и учители това дори не прави впечатление.Къде е ХЕИ,къде е здравното министерство?
40
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова НЕ ЛЪЖИ.Когато във вторник се обадих в общината секретарката каза ,че вие не решавате въпроса с ваканциите.КунЕва не знам как се смили над децата в София.ти не си вземала никакво решение.сега е момента като кмет,бивш учител,родител,баба да вземеш правилното решение.в София ще е най-студено и затова децата в къщи.във всички други места ще е по-топло а не са на училище.откакто ти си кмет нашите деца никога не са ползвали грипна ваканция
39
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде гласувайте пак за *** на следващите избори. И после се жалвайте.А тя да не е кметица само на децата?Нали трябва да помисли и за търговците. Вчера бях в една аптека. В 11 часа бях вторият клиент!Като пуснат децата на училище и във вторник ще направят бум! Няма да смогват да зареждат.Преди две години аз и детето се разболяхме от грип. Тежко го изкарахме. И всяко ходене до аптеката ни струваше по около 100 лв. Тогава ми отидоха към 300 лв.
38
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, брей, брей... На 26 години съм, не е минало кой знае колко много време откакто свърших училище ама явно нещата са доста променени. Много изнежени тази софиянци бе. Ми ние, хората от провинцията как сме ходили пеша по 1-2 км до училище на -20 градуса и сме живи!? Явно наистина с напредване на времето хората стават все по-мързеливи и изнежени.
37
6
 
42
 
! Отговори
Николова преди 7 години
В понеделник и вторник прогнозата е за снеговалеж. Всички знаем, какво се случва с градския транспорт, дори и при лек такъв. Този разкош ще се сбъдне на -15 до -17 (поне дават вятърът да поутихне, което не е сигурно) и неотшумяла грипна епидемия... Аз, че няма да си пусна детето да мръзне по спирките, няма... Но въпросът е принципен. Кой *** реши, че още 2 дена пропуснати учебни занятия са толкова по-важни от здравето на децата ни? И придвижвал ли се е скоро с ГТ??! Едва ли...
36
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
До pontiВсе едно аз съм го написала!
35
5
 
45
 
! Отговори
Петрова преди 7 години
В София е толкова студено че дори асансьора във входа спря В неделя е обявен оранжев код за лошо време а Фандъкова не удължи ваканцията на учениците СРАМОТА В понеделник сутринта в 6 часа при минусови температури децата ще висят по спирките а не в топлата кола като Вас уважаема госпожо Българчетата са топло облечени с китайски якенца и обувки които са идеални за -15 градуса поне Оставете децата на топло у дома а Вие се разходете ПЕША в понеделник в 6 часа сутринта из кварталните улички
34
3
 
37
 
! Отговори
Теди преди 7 години
По добре да ги отработват няколко съботи тези дни ,отколкото да измръзнат сега в най-големият студ .Особено тези първа смяна . Не виждат ли ,че е много студено рано сутрин как ще се придвижват тези деца .
33
4
 
34
 
! Отговори
вишист ама за чий ? преди 7 години
няма да си пусна детето в този студ и при наличието на грипна епидемия та ако ще света да се обърне
32
3
 
25
 
! Отговори
Аман отДъртиКомунета преди 7 години
До Анонимен 25Не знам *** ли си или обикновен човеконенавистник, но ще ти напомня, че в държавите, които си изброил, училищният автобус спира пред дома на всяко едно от децата /освен ако родителите им не ги карат с личните си автомобили/, по време на грипна епидемия имат принудителни ваканции, а училищата са така отоплени, както нашите не са!
31
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами просто не си пускайте децата на училище, докато трае зверският студ!Ако повечето родители имат решителността и куража да постъпят така, кой ще посмее да им излезе насреща?
30
1
 
35
 
! Отговори
ива преди 7 години
Явно учениците ще долетят до училище и няма да усетят, че е студено. Грипната епидемия ще застигне и София, и тогава иска или не, пак ще има ваканция. Защо трябва да се причинява това учениците при тези темперетури ?!53926
29
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оная дебелата вика - не излизайте, не пътувайте.Другата кльощавата - излизайте, на училище се.Ся требва да се намеси оня, с дебелата кратуна, и да се изкаже - щом хората не искат, няма!
28
3
 
19
 
! Отговори
смислен преди 7 години
Откъдя на къдя бе?
27
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко мрънкате ве?В Финландия как учат при минус ..Всички на училище и родителите тоже.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКак не ви е срам това е пълна дискриминация спрямо децата чиито родители работят в шкода. СРАМОТА!!!
25
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова, в понеделник се очаква да е -20 градуса. Как не те е срам да пускаш учениците да замръзват докато чакат рейса 30 минути. От 30 години толкова студена зима не еимало. Трябва да се въведе закон като паднат температурите -10 градуса учениците да не учат.