И още ваканция – поне до 11-и в редица общини

Кунева наредила да не се рискува здравето на децата
6 яну 2017 19:10, Мария Захариева
4
И още ваканция – поне до 11-и в редица общини
Снимка: Булфото, архив

По заповед на кметовете на общини ваканцията заради лоши метеорологични условия се удължава на много места в страната. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката (МОН).

По-рано днес министърът на образованието и науката в оставка Меглена Кунева апелира кметовете да обявяват неучебни дни, за да не се рискува здравето на учениците.

От 9 до 11 януари няма да има учебния занятия в областите Кюстендил, Габрово, Пазарджик, Силистра, Монтана и София-област, както и общините Благоевград, Димитровград, Хасково, Тополов град, Луковит, Стражица и Стамболово, Марица, Садово и Стамболийски. Заради грипна епидемия в цялата Ямболска област също има тридневна ваканция до 11 януари включително.

В Русенско от 9 до 11 януари няма да се учи в общините Борово, Бяла и Ветово, в Сливо поле – само на 9 януари. В община Ценово неучебни са 9 и 10 януари.

Във варненската община Суворово са затворени за два дни двете училища и детската градина, както и в селата Чернево и Николаевка. На 9 и 10 януари няма да се учи и в област Стара Загора, общините Велико Търново, Враца, Мездра, Роман, Криводол, Борован, Хайредин, Тетевен и Угърчин. Два дни няма да отварят училищата и в хасковските общини Минерални бани и Свиленград. Кметовете на всички общини от област Перник също разпоредиха ваканция до 10 януари включително.

Два дни е допълнителната ваканция в пловдивските общини Карлово, Лъки и Асеновград. В община Добрич няма да ходят на училище от 9 до 11 януари включително, а в Тервел – на 9 и 10. В общините Сливен, Троян, Симеоновград, Дългопол, Нова Загора, Твърдица и Котел неучебен засега ще бъде само 9 януари (понеделник). За София-град все още няма информация от Столична община.

По Закона за предучилищното и училищното образование, ваканциите се удължават със заповед на кмета на съответната община.

В неделя следобед ще предоставим справка за удължаването на ваканцията. Някои от кметовете предпочитат да изчакат до неделя, за да преценят дали да обявят допълнителни неучебни дни. 


4
Още по темата: ваканцияКуневаМОНзима
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
София преди 4 години
Редно е да отпуснат още 3 дни заради ниските температури и вятъра. Уличките в кварталите са ужас, в рейсовете студ.
3
1
 
9
 
! Отговори
родител 07025 преди 4 години
Защо още не се удължава ваканцията и за софийските ученици?! Да не би те да се радват на пролетни температури?
2
18
 
5
 
! Отговори
майка преди 4 години
Дано в София не я удължат! По-добре в училище, отколкото да ги мъкнем по градски транспорт с нас на работа. Хем да съберат вирусите в автобуса и в офиса, хем да мръзнат по пътя!
1
2
 
23
 
! Отговори
нико преди 4 години
Само София още не са решили дали да се удължи ваканцията на учениците.Здравето е по-важно от каквото и да е.