Агресивният третокласник - свръхинтелигентен

Усвоявал много бързо и му било скучно в час
Обновена: 3 фев 2017 22:45 | 3 фев 2017 22:42, Веселина Йорданова
186
Агресивният третокласник - свръхинтелигентен
Снимка: flickr

Третокласникът от 19-то столично училище, заради когото родители и учители излязоха на протест, е свръхинтелигентен и му е било скучно в училище.

Това заяви пред БНР председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

Още по темата

"Става дума за дете, което има много по-високи очаквания от образователният процес. То не получава нужните образователни стимули, които очаква да получи, това поражда в него едно усещане на скука, дори можем да го наречем", каза тя и допълни, че скуката е прераснала и в агресия.

По думите й ученикът се справял с учебния материал с лекота за много кратки срокове - вместо за един учебен час, за пет- десет минути с много по-високо качество на усвояването.

"Останалите 20, 30 минути просто то не е ангажирано с никакви други дейности", допълни тя.

Втория учебен срок, който започва следващата седмица, ученикът ще посрещне за пореден път в ново училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: 19-то училище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в най-дивите държави малки деца седят по 30-40 мин. без да мръднат, въртят...образованието в тази възраст трябва е под формата на игра, забавление. Преди 100 г. чиновете са били подредени по начина, като в БГ училищата. Навсякъде са в полукръг за да можеш да видиш лицата на всички. Тук детето се обръща и се почват скандалите и забележките. Когато образование се прави от прости хора, ето и резултатите.
118
5
 
17
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Майка на хиперактивно детеОсвен това помагат домашните животни (такива с козина, които могат да се гушкат), рисуването и въобще себеизразяването - отделете една стена поне вкъщи, на която той може да си прави каквото иска! Рисуването и оцветяването на мандали и слушането на класическа музика докато спи също помагат.
117
4
 
1
 
! Отговори
ттттт преди 7 години
До АнонименЯвно за нищо нямаш призвание, затова го търсиш някъде другаде.
116
10
 
7
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Майка на хиперактивно детеЗначи работите и резултатите няма да закъснеят :)! Добре е да работите и вкъщи по концентриране на вниманието и да говорите много. Иска се търпение...126 Свръхнителигентните хора не приемат нищо за даденост. Думата "добродетел" не значи нищо, докато не разбере истинския ѝ смисъл. Ако на него така е му е добре, нищо и никой не може да го накара да разбере, че другите са по-важни от него самия...просто защо НЕ са!
115
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Научава всичко за 10 мин. и започва да бие. А като е толкова интелигентно, не може ли мозъкът му да схване, че това не е добродетел? Това дете не прави разлика между добро и зло, това е заболяване. И аутистите са свръх интелигентни.
114
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не разбирам ,но свръхинтелигентен да души и да бие !!! моля ви се госпожа кънева!аз понеже съм *** затова ли не правя така???
113
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като е такова генийче (в което се съмнявам) да го запишат направо в гимназията. Там новите му съученици бързо ще му избият свръхактивността. Учителите може и да ги е страх да го ошамарят, но на тези в 10 клас не им пука и бързо ще го научат на уважение.
112
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като е толкова гениално, да мине на индивидуално обучение и да взима две, три години за една! Явно мястото му не е в обществото на връстниците му, защо да си пречат взаимно? Или просто си търсим оправдание?
111
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 117 закъснял си, явно някой като тебе е походил по този начин , без да се съобрази че детето няма да влезе в подчинение, а направо ще започне да копира твоето поведение.Точно от там идва разликата при реакцията на свръхинтелигентните деца и подчиняващите деца,реагира по различен начин на това поведение.И за това трябва да правим разлика какво е детето , или просто да изберем нормален начин на възпитание.
110
10
 
7
 
! Отговори
Do LAN преди 7 години
от Майка на хиперактивно детеЗащо си мислите, че детето не е минало на прегледи при специалисти? В "Св.Никола" прегледите бяха безплатни, но останалите си платих и съответно лиших детето от много неща. Ходи и на спорт. Намерихме прекрасен треньор.От месеци е одобрено за ресурсен (както и други деца в училището), но все още такъв не сме видели. Два пъти седмично по 30 минути работи с психолога на училището. И това е. Притискат ни или да се махнем от училище, или да мине на индивидуално обучение
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Килиме
108
11
 
35
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Аз бих разнообразил ежедневието на свръхинтелигентния третокласник с няколко юнашки задвратника.
107
17
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен 114Много сте прави. Да си учител е призвание, но за съжаление много малко учители днес са такива. Може би системата ги прави лоши педагози. Къде по-лесно е да работиш само със стъпкани, смачкани в калъпа покорни деца. Другото явно е прекалено предизвикателство.
106
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също мисля като 123456. За мен това дете не е нормално . И моя син е свръхинтелигентен , ходи и печели състезания по математика, буен е и тренира спорт и няма и една петица откакто е тръгнал на училище,но не тръгнал да души никой . Стига са повтаряли колко е нормално това - не е нормално...утре може и забие нож на някой това момче .
105
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жена ми , работеше преди в системата.И ми е говорила за подобни деца.Казваше, че когато сработи тези деца контролира целия клас и целите на класа са високи, те са нещо като лидери които не знаят, че са такива. Но ако се допусне някоя грешка примерно учителска истерия , точно тези деца не можеш да контролираш и губиш контрол над целия клас.Дори и беше трудно да го обясни това на колежките си , които имаха много ядове.Така че не лесно за всеки педагог , има и нещо като интуитивно умение а не з
104
20
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
До 123456Вие специалист ли сте та поставихте диагнозата?Нали в училище има психолози, в службите за защита на децата също има специалисти и поне досега не са казали, че детето е болно.
103
2
 
41
 
! Отговори
123456 преди 7 години
Хиперактивно дете е едно.. Психопат или дете с отклонение в поведението е нещо съвсем друго! Моля не бъркайте нещата. Липсата на възпитание е много съществена! Това дете е със сериозни поведенчески проблеми. Стига сте говорили глупости! Ако му е скучно то ще се разхожда, говори, пречи, НО няма да души, пребива и налита с пергели да пробижда децата!
102
3
 
30
 
! Отговори
бордер лайн синдром преди 7 години
Дааа...просто психиатрите вдигнаха ръце от родители, които не искат да приемат диагнозата на децата си и да ги лекуват и започнаха да измислят разни нищо не значещи уйдурми "индиго", "кристални", "хиперактивни". По този начин, хем родителите се ласкаят , че отрочето с детска шизофрения, например, е необикновено, свръхнадарено и като всеки гений, неразбрано и посредственяците го тормозят от завист, хем лекарите прехвърлят топката на разни дефектолози, които са безпомощни.
101
19
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Родители с палави и хиперактивни деца. Не знаете колко сте щастливи. Не е нормално здрави деца да стоят цял ден мирни и тихи в училище. Там възпитават по калъп послушковци и роботчета , действащи по команда. Сменяйте училищата докато намерите такива с по-млади учители, нямащи спомени от соца. Записвайте ги за спорт, за това, което им е интересно, учете ги да мислят. Я вижте вашите съученици или тези на родителите Ви - ще се изненадани като откриете, че успех имат палавите и хиперактивните.
100
4
 
11
 
! Отговори
така де преди 7 години
И кой е по-голям гений? Халтавия пик.льо или изкукуригалата лелка от ДАЗД? Тази цялата история се развива като трагикомедия