Агресивният третокласник - свръхинтелигентен

Усвоявал много бързо и му било скучно в час
Обновена: 3 фев 2017 22:45 | 3 фев 2017 22:42, Веселина Йорданова
186
Агресивният третокласник - свръхинтелигентен
Снимка: flickr

Третокласникът от 19-то столично училище, заради когото родители и учители излязоха на протест, е свръхинтелигентен и му е било скучно в училище.

Това заяви пред БНР председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

Още по темата

"Става дума за дете, което има много по-високи очаквания от образователният процес. То не получава нужните образователни стимули, които очаква да получи, това поражда в него едно усещане на скука, дори можем да го наречем", каза тя и допълни, че скуката е прераснала и в агресия.

По думите й ученикът се справял с учебния материал с лекота за много кратки срокове - вместо за един учебен час, за пет- десет минути с много по-високо качество на усвояването.

"Останалите 20, 30 минути просто то не е ангажирано с никакви други дейности", допълни тя.

Втория учебен срок, който започва следващата седмица, ученикът ще посрещне за пореден път в ново училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: 19-то училище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
22
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
По наше време като деца, свръхинтелигентност се укротяваше от родители и учители с няколко шута и шамарчета. На запад такива деца се изпращат в специални училища, където умственото натоварване е друго. Хубава събота и неделя на всички, които са тук.
78
3
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
101 Мадмоазел, аааа...дойдохме си на думата- няма инструменти в момента, за разлика от онова време където отиваш знаеш къде.Бе знаех си, че накрая ще дойдеш на моята!
77
5
 
5
 
! Отговори
Lan преди 7 години
98Виж това е абсолютно вярно! Няма никакви инструменти в момента - т.е. той може да прави каквото си иска и пак да продължи да учи наравно с другите...защо да не се възползва!
76
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Майка на хиперактивнСлънце, тези "хиперактивни" бързо се кротват след първия пердах - бързо разбират, че можело и тях да ги боли.В провинцията все иа кой да ги напердаши, ама в София учителите ги е страх, точно щото разни селянки, довлекли се от провинцията веднага вадят телефоните и почват да качват снимки по медиите.
75
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, да, явно е нужен много акъл, за да се опиташ да удушиш училищния психолог.....
74
27
 
3
 
! Отговори
Майка на хиперактивн преди 7 години
После родителите били виновни, че не се съгласявали детето да мине на индивидуално обучение.Вие съгласни ли сте да затворите вашето дете в къщи за удобството на другите родители?И как в в училищата в Люлин, Левски и селата успяват да се справят с хиперактивните деца, а "лошите деца" са все в централните училища?
73
5
 
20
 
! Отговори
ПИПИ преди 7 години
това са пълни глупости ти ако си интелигентен няма да се държиш така кои и как даде тази оценка да възхваляваме лошите качества и да ги издигаме на пиедестал ми даите му награда тогава.Затова ще има нагло отношение в новото поколение и ще е е без съзнание....
72
7
 
8
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Говоренето е едно - разбирането е друго. Ако му говориш, че насилието е лошо, но той вижда, че насилвайки постига целите си - например съучениците му ги е страх от него (усещането за власт е опияняващо, дори на тази възраст) и НИКОЙ, нищо не може да му направи на него лично. Тоест - той си е ЦАР, мама и тати го подкрепят, е защо да се промени?! Защо да стане обикновен? Аз го разбирам чудесно! Никога не съм имала нужда от контакти с безинтересни хора, каквито най-вероятно са съучениците му...
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Lan, като те чета все едно слушам Тиквата и самохвалството му. Ай кю-та награди... интелигентен побойник като ученик ...страшна работа си!))))
70
13
 
5
 
! Отговори
Майка на хиперактивн преди 7 години
Забелязали ли сте, че такива новини рядко достигат от провинцията, почти всички случаи са от София. да не би сред децата от провинцията да няма хиперактивни?В селските училища се грижат добре за децата, специалисти и ресурсни учители работят с тях. В столицата, особено в училищата в центъра, директорите правят всичко възможно да изгонят такива деца от училище, създава се враждебна обстановка за тези деца и това поражда агресия. Вместо с ресурсен в клас, те го отделят на индивидуално обучение.
69
2
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Lan, казваш че на това *** не му е говорено, не са го поучавали за поведението му безброй пъти?Ти си бил много елементарен!
68
6
 
8
 
! Отговори
Lan преди 7 години
89Въпросът е не дали е прехвърлян от училище на училище като горещ картоф, а дали някой е седнал да му обясни нещата на това дете и на родителите му...дали е "отвисял" в педагогическата стая...защото аз 2 години след последната си противообществена проява, все още си бях на "отчет" ...нищо че вече печелех разни награди. :) А относно "висенето" в днес-а, ми то човек трябва и да разпуска, иначе ще лудне! Това за всички важи...
67
5
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
До какво доживяхме - да се възхвалява соца!!!
66
7
 
30
 
! Отговори
орфея преди 7 години
Ако е свръх интелигентено,досега да бе написало 1-2 опери като Моцарт.Или пък да бе създало поне един закон като Айнщайн.Или е толкова разглезено,че да си въобразява,че всичко му е рарешено.Или вижда този лошпример от баща си.Или е с психично отклонение и трябва да се лекува.
65
2
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 85Lan, според теб преместването от училище в училище на това ***, не означава "вдигане на ръце" от него където отиде? Още колко училища трябва да смени според теб за да са вдигнали наистина ръце от него? От колко училища те изключиха при соца, интелигентния бабаит?
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
79 Брат, един човек с IQ 154, никога не си го споменава, без да са го питали( и тогава даже пак не бил). И самохваленето е нисша страст на самовлюбен загубеняк...като в твоя случай.
63
21
 
11
 
! Отговори
Брат Вурст-Фройд преди 7 години
Ако детето, наистина е много интелигентно и това е възможно:Понеже разбира материала за 5 мин. през останалото време на учебния час, трябва да седи като растение в саксия. Не става. Дете е, а не робот. Понеже е различно и по-умно, другите деца го тормозят (То и болшинството от възрастните мразят по-умните от тях). И този тормоз избива в агресия.
62
6
 
7
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Та така - аз имам в актива си всичко - и сбивания, и рушене на училищно имущество и кражба...НО както казах, умните деца се учат бързо....:) А ти робуваш на идеята, че един свръхинтелигент е непременно свит зубър с очила! :) Това е грешка.
61
4
 
10
 
! Отговори
Lan преди 7 години
82Ами просто не е вярно! :) По соц-а при първото констатирано от учител "обикновено сбиване" задължително се озоваваш при директора да те мъмри, а при второто провинение (кражба например или счупено стъкло) отиваш "на отчет" в педагогическа стая. За да отидеш в ТВУ трябва да са вдигнали ръце от теб в педагогическата стая и да има специален доклад, подписан от всички по веригата! Ако детето е умно, е достатъчно да му се обясни този дребен факт, че ще се озове с убийци и насилници в едно училище.
60
4
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Lan, не ме интересува IQ-то ти, но лъжеш, че си бил агресивен като това *** като малък при соца. Защото такива изобщо системата не ги толерираше, а директо в ТВУ влизаха. Говорим за систематичен физически тормоз, а не за обикновени сбивания със съученици. Кой не се е бил от нас навремето в клас? Правиш ли разлика от едното и другото поведение, интелигентния?