200 000 лв. отиват за покрива на Националната библиотека

Рашко Младенов кани всички служебни министри на театър
Обновена: 4 фев 2017 11:46 | 4 фев 2017 11:41, Камелия Цветанова
18
200 000 лв. отиват за покрива на Националната библиотека
Снимка: Булфото, архив

Първата ми седмица като министър мина в безкрайни срещи с мои колеги и приятели, за да разбера, че има безкрайно много неща и проекти, които са изоставени и трябва спешно да се действа. Това заяви служебният министър на културата Рашко Младенов пред bTV.

Още по темата

Той даде пример: "Ето, падналата част от покрива на Националната библиотека. От години тече този покрив. Става дума за едни 200 000 лв., заради които рискуваме човешки живот. Сега този проблем ще бъде решен“.

В предстоящата седмица Младенов и екипът му ще огледат бюджета на министерството, за да преценят какви суми могат да се отделят за най-неотложните нужди.

Трябва да има паспортизация на театрите – особено в по-малките населени места - да се знае един театър за колко хора е, смята Рашко Младенов.

Той обаче е категорично против закриването на театри.

"За да може да се финансират допълнително, ще се направи сесия, за да се отделят малко пари и да им се помогне, в това число и на независимите, защо не и на общинските театри", каза той.

Младенов призна, че много се изморява в новото си амплоа.

"Преди да стана министър, се бях успокоил, свирех на пиано, занимавах се с лични работи. Сега изведнъж се стовари това нещо върху главата ми. Но имам вътрешен импулс", обясни бившият директор на Сатиричния театър.

На 8 февруари Младенов навършва 70 г. и ще отбележи юбилея си на сцената.

Поканих целия Министерски съвет на театър, издаде той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Някой..... преди 7 години
Така е,имаше яка сграда с температура и влажност де за картини,де за книги,ама нали сме умни и богати ,я разрушихме-мавзолея......сега кърпи старото,а то повече се руши!....
12
0
 
1
 
! Отговори
Cam преди 7 години
Tova e laja. Nema real snimki i video na povredata.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се изморява много да си беше седял в къщи
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само аз ли не видях нищо съществено да е паднало дето да струва 200000 левапо телевизията дадоха едина поликарбонатна плоскост и това е. тя стува 6,97 лева с монтажа 12,74и тез служебните шумкари явно са започнали да глозгат кокала
9
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 7 години
- колко и какви зулуми се направиха в здравеопазването (къде отидоха 1,5 млрд. лв, които Дянков "опъна" от НЗОК т.е. от нашите здравни вноски), образованието, енергетиката и др. - с колко се повишиха цените на еленергията, транспорта, храните и т.н. и МНОГО, МНОГО въпроси за които няма да стигне мястото тук. И на края, като се "тегли чертата" простичко по математически да се види резултата от това управление! Капиш? А не разни Лилета, пилета и не знам какви тунеядци и некадърници да си развяват байрака без капчица съвест и свян за сметка и унищожение живота на поколения българи!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Защо някой не направи статистика за 7-те години управление на ГЕРБ? - колко пари получиха от еврофондове - колко пари и ЗА КАКВО изхарчиха - колко заеми взеха герберското правителство - как се променя вътрешната задлъжнялост между фирмите - колко фирми затвориха или "бяха фалирани и откраднати" - с колко и в каква посока се промени жизнения стандарт на българина - с колко намаля нацията през този период - колко млади българи напуснаха страната - какво направи това правителство за развитие на икономиката и увеличение благосъстоянието на народа; колко нови производства откри - колко и какви зу
7
0
 
3
 
! Отговори
Ей, хора! преди 7 години
Не случайно вчера, в коментар тук, припомних, че имаше проблеми с този стъклен таван в Националната библиотека преди доста години, когато стана произшествието в Челопеч и цяла София беше събудена сутринта от тътен.И тогава се бяха посипали стъкла от остъкления таван на библиотеката.В нормална държава щяха да вземат сериозни мерки, а не палеативни.Но колко ли от нашите управляващи посещават тази библиотека?
6
0
 
5
 
! Отговори
Хан Тиквун преди 7 години
Ето - без мен всичко се руши !
5
1
 
3
 
! Отговори
От 4-ти до 5-ти! преди 7 години
Становището си го написах в коментара си.Очевадно е,че скоро не си се докосвал/а/ до библиотека нито "по селата нито в столицата".На несвързаните си въпроси си отговори сам/а/.Препоръчвам ти да се разходиш из провинцията,да видиш руините на сринатите предприятия,заводи,овощни градини,селскостопански дворове.Пълна разруха на десетки години труд на нашите баби и дядовци,майки и бащи..Колкото до пришълците в Харманли,доведоха ги такива като теб,довели ЗЛОТО на власт.Пришълците да ги върнат обратно!
4
1
 
5
 
! Отговори
Та това е цяла кола преди 7 години
за депутатите или за Бойко (да не е пушечно месо). Народната билиотека и без това се руши, да вземат да я бутнат и да вдигнат некой хотел. Нали така става с кино Сердика. Така искат и с Художествената академия.
3
1
 
8
 
! Отговори
*** преди 7 години
Чакаха да падне покрива на българското светилище,да нарани хора,за да обърнат внимание.Важното е "безплатното" саниране за приспиване съзнанието на българите и девизът-мижи да те лАжем.Нашенецът лесно го лАжат.Идват в страната ни,подаряват им концесии,вилнеят и правят с нас каквото си искат.Вдигат ни поголовно цените,тормозят ни,а на *** вече не му останаха сили да се противопостави.Примити визмът надделява.Скоро ще преглъщате вода с 18% по-скъпа.Честито ба-лъци!Ще ни заровят некъпани и гладни
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предишния министър не е ли гледал нагоре, за да види покрива? Ами, не е! Той гледа само надолу, към чашата с уиски.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше убил някого щяха да са 500 000, за леки прорезни рани 200 000. В България всичко се прави на време