София, час пик: Дъжд, дупки... 3 километра, 50 минути

Огромни задръствания се образуваха в различни части на столицата
Обновена: 7 фев 2017 12:03 | 7 фев 2017 12:00,
117

Дъжд, дупки и убийствен трафик. Това е София в час пик.

Столичани са свикнали с традиционните задръствания по централните булеварди и обходните маршрути. А тапите стават все по дълги и неподвижни.

"Днес изминахме 3 километра по Източната тангета за 50 минути", разказа читател на Dnes.bg.

"По трасето няма светофари, които да образуват опашки, нямаше и аварирали автомобили, но участъкът е много тесен за огромния поток коли", допълни той.

Ремонтът на Източната тангента влиза в плановете на Столичната община периодично, но до разширяване така и не се стига. А трасето е често използван обходен маршрут на бул. "Цариградско шосе", по който съще се образуват километрични задръствания.

Огромно задръстване днес се образува и в западната част на София.

Километрична тапа се оформи по бул. "Сливница" преди моста на "Захарна фабрика" в посока центъра. Разстояние от около кимолетър се изминава за около 10 минути, съобщи "Фокус".

Читатели на Dnes.bg сигнализираха и за голямо задръстване и на бул. "Александър Стамболийски". В час пик там не работеха светофари, а това в комбинация с дъжда и трамваите създаде сериозни затруднения в придвижването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ако не могат да разработят схема с евтин и удобен градски транспорт хората ще си карат колите и проблема ще става по тежък
80
6
 
19
 
! Отговори
До 88 ?!? преди 7 години
Като не ти харесва в София, бягай си обратно в Търново, заедно с всичките ти съграждани преселили се в София. Писна ми от такива като вас - хем не ви харесва София, хем се натискате на всяка цена да живеете в София. София стана такава, каквато вие надошлите от провинцията я направихте през последните 27 години.
79
1
 
1
 
! Отговори
S преди 7 години
Най-коварната им измама, с която могат да ви сторят нещо в момента - подменят близките ви с двойници или пък ви натопяват в нещо, внимавайте с кого всъщност сте в едно жилище, къде оставате затворени/заключени, а в лошият случай на нападение срещу вас, по-добре се съпротивлявайте, защото тези, които ви нападат просто така са злетаци!И пред вашите поробители никога не скланяйте глава!
78
4
 
12
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Сами се прецакахме. Като бях на 28 се кефех на София сега съм на 42 с 2 деца ,много добри доходи и съм отвратен от града. Истината е ,че София е добра за хора без деца. Горките деца от малки израстнаха в задръствания от дома до градината. Като отида до Търново например и се раждам,за 10 минути си навсякъде и там си имат всички големи вериги магазини и молове ама имат и въздух и спокойствие а ние в София освен пари какво имаме?
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май не осъзнавате връзката между масирана кампания за чистотата на въздуха в София и некадърността на Фандъкова и бандата й да се справят с организацията на движението и паркирането в София. Забраните са типични за некадърните управляващи и така си е от край време. Колкото е по-некадърен, толкова повече забрани издава. Сега се очаква да забранят достъпа на някаква група коли в София, за да намалят задръстванията, а ще лъжат, че е заради замърсяването на въздуха от колите, а то е от отоплението с
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Две линии на кръст на метрото не решават проблема.Градският транспорт също е неудобен.А ненормалната организация на движение е най-големият фактор за задръствания.Лъвов мост,автобусът по Сливница е без предимство,Сточна гара кръгово със светофари.К.Величков отделни секции за ляв завой,вместо направо и наляво с изчакване отсреща.Семинарията?Е няма такава простотия.Докато по моста минават десетина коли,отдолу се чака по половин час.И вечните ремонти на ГЕРБ.
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Край, прав си - на всеки, който не е от партия ГЕРБ, трябва да му се забрани да има кола в София.
74
5
 
5
 
! Отговори
Ам чи тъй де преди 7 години
Ей, София може да е всякаква ама поне виждаш какво дишаш.
73
0
 
7
 
! Отговори
До Край преди 7 години
Май не осъзнаваш колко безумни са предложенията ти и че ако се реализират, в София ще стане по-зле. От доста време пускаш все едни и същи безмислици, на които никой не се връзва.
72
7
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
Проблема е че общината знае че повече коли не може да поеме града -ама не въвежда ограниченията и хората продължават да ги купуват. Ограничения все по трудно ще се въведат.Справянето с този проблем ще покаже могат ли българите да се самоорганизират и да имат държава или някой отвън трябва да ги управлява.
71
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки светофар предизвиква допълнително задръстване, а ако има регулировчик, задръстването е двойно и тройно по-голямо. Всяко задръстване само по себе си предизвиква още по-голямо задръстване. Целта трябва да е колите да минават без да спират по достатъчно дълго разстояние, но в София целта на кметовете Фандъкова, Борисов, Мафиянски и Янчулев беше и е, колите задължително да спират на всяко кръстовище. Всъщност колите в София не са много, но начина, по който е организирано движението е ужасен.
70
15
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
Колите трябва да са ограничат иначе скоро няма да има смисъл да имаш кола.1. затягане на прегледите;2. платено паркиране в целия град само на законно определени места;3. вдигане на данъка за кола на килограм, на квадратен метър и на мощност;1. Едновременно с горните засилване на градския транспорт с парите от колите.
69
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка сутрин в София пристигат стотици хиляди от села и градове в радиус 50 -100км да работят тук.Вечер се прибират по родните места.Отделно пред всеки блок в който и да е софийски квартал има повече коли с провинциална регистрация,отколкото със софийска.Не може всички да дойдат от всякъде и да няма задръствания.На второ място е отвратителната организация на движение,правена от абсолютни *** от СО.
68
3
 
7
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 7 години
Град, като София, не е за коли а за градски транспорт.
67
4
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
1/3 от колите не могат да минат истински технически преглед. 1/3 от колите няма къде да се паркират законно. Общината просто трябва да наложи спазване на законите - но със мрънкащата госпожа няма как да стане. Ред се налага със здрава ръка.
66
6
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Проблема на София е че се напълни със ***. Сутрин наблюдавам трафика и виждам, че едно 10 % от колите не са със софийска регистрация. Като сложим и тези, които са си регистрирали колите в София и трафика става ужасен. Този град беше с нормално движение допреди 10-12 години, но в последствие града се напълни с прошляци от цяла България, които пък не слизат от 20 годишните си щайги. Напълниха дори и гетата - Люлин, Младост, Надежда, Дружба с трошляци и сега реват.
65
3
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 7 години
Един вид аз си ползвам метрото, и не се оплаквам като ми е кеф и има за кво си карам и колата. Съчетавам ги и двете неща, но не се оплаквам и не рева като П***а за х** че нещо ми пречи, било задръствания , организация на движение и т.н, просто живееш в БГ приемаш условията на терен и се нагаждаш спрямо тях и не РЕВЕШ! А като не му харесва на човек самолети бол....билета и да го няма, другия вариант е вместо да реве да се напъни да направи нещо за да не е така!
64
2
 
5
 
! Отговори
vse edno преди 7 години
на който не му харесва - да си ходи другаде. Сами сме си виновни, Плачковци!
63
2
 
2
 
! Отговори
до 68 преди 7 години
Ами да има всякакви случаи, но примерите не са много и повярвай ми предпочитам да пътувам в краен случай и 20 мин повече, ако е с някав умрял автобус а не с метро, от колкото да се изправям на нокти всеки път от непредвидени обстоятелства, както предния ден с цъфтящия асфалт на свинята, заради който щях да си купувам нов картер за 500 лева. Това е първото, за второто много писане, само ще ти кажа че в белите държави с НОРМАЛНИ хора се карат много мотори...скутери който е самичак, също и колела..
62
3
 
3
 
! Отговори
redimag преди 7 години
Ще се научат , като си видят джоба накрая на месеца , като сметнат колко струва сервиза ,глобите, гумите ,маслата, филтрите,амортизацията ,синята ,зелената зона ! Нервите ,времето, здравето допълнително! Като забележат къде си играят децата им ,оградени в клетки ,майките и бащите ходещи по средата на улиците,гонени от тротоара ,притискани на платното ,газени по невнимание ,бити заради забележки или така по просто...