София, час пик: Дъжд, дупки... 3 километра, 50 минути

Огромни задръствания се образуваха в различни части на столицата
Обновена: 7 фев 2017 12:03 | 7 фев 2017 12:00,
117

Дъжд, дупки и убийствен трафик. Това е София в час пик.

Столичани са свикнали с традиционните задръствания по централните булеварди и обходните маршрути. А тапите стават все по дълги и неподвижни.

"Днес изминахме 3 километра по Източната тангета за 50 минути", разказа читател на Dnes.bg.

"По трасето няма светофари, които да образуват опашки, нямаше и аварирали автомобили, но участъкът е много тесен за огромния поток коли", допълни той.

Ремонтът на Източната тангента влиза в плановете на Столичната община периодично, но до разширяване така и не се стига. А трасето е често използван обходен маршрут на бул. "Цариградско шосе", по който съще се образуват километрични задръствания.

Огромно задръстване днес се образува и в западната част на София.

Километрична тапа се оформи по бул. "Сливница" преди моста на "Захарна фабрика" в посока центъра. Разстояние от около кимолетър се изминава за около 10 минути, съобщи "Фокус".

Читатели на Dnes.bg сигнализираха и за голямо задръстване и на бул. "Александър Стамболийски". В час пик там не работеха светофари, а това в комбинация с дъжда и трамваите създаде сериозни затруднения в придвижването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
До 1990 година от там, където живеех, стигах за 20-22 минути до Орлов мост с градски транспорт, но към 2005-2009 ми трябваха вече час и половина-два, за да стигна пак до Орлов мост, а понякога и над 2 часа, а това са около 9 км, като проблемът беше да се излезе от Младост на Цариградското шосе. На мен ми е ясно какво трябва да се направи, за да няма тапа там, но "умниците" на Фандъкова решават как да увеличат задръстванията, както преди това го решаваха "умниците" на Мафиянски.
60
0
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
В продължение на 27 години до 2009 година живеех в Младост, но след поредица от оптимизации на организацията на движението и на градски транспорт в София, не издържах и се преместих, така че да ходя пеша на работа. Какво се промени? Промени се организацията на движението по централния и единствен булевард на Младост, който свързва всички части на Младост с Цариградско шосе, с което времето за пътуване по него се увеличи между 20 и 60 пъти. 60 пъти е в особени случаи, 20-30 пъти е обикновено.
59
0
 
5
 
! Отговори
До 68 ахахааах преди 7 години
Сметни си сам! Примерно от 131 у-ще в Младост 4 до ТЕЦ София-Изток в Дружба. Колко време ще ти е с кола и колко време с градски транспорт. Това е пример от реалния живот, а такива примери колкото щеш.
58
1
 
19
 
! Отговори
хаахха преди 7 години
Абе хора вие наред ли сте? Какви 10 минути с кола, да не живеете в Харманли? Това са абсолютни простотии! Пътуването с кола в София е най-ужасното преживяване , дупки, шахти, изнервени шофьори, жълти, зелени, червени и *** зони за паркиране, ... в София нито един транспорт не е измислен да е приятен и ефективен, нито с кола, нито с автобус, нито с колело, просто такава е държавата! На колата плюса е че вътре мириши хубаво(eвентуално) метрото по мръсно, малко по ***, но бързо и евтино
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки сам решава с какво му е най-удобно да пътува, но винаги се намират някакви, които смятат, че само те са прави и другите трябва да изпълняват това, което те им наредят. Обикновено такъв тип хора искат всички да се придвижват с велосипеди, вкл. и бабите и дядовците с патериците и бастуните, бременните, инвалидите и децата от детските ясли и градини. Вместо да ходят да се прегледат, те нареждания раздават.
56
1
 
5
 
! Отговори
До 64 преди 7 години
Не ми хвали метрото!Каква част от София се покрива от метрото? 5% или 10% ...
55
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До 62 ИстинатаИстината е, че елита на нацията през 1944 година беше с ОФ и никой не го е избил, но това няма връзка с темата.
54
4
 
3
 
! Отговори
хаахха преди 7 години
До Истинатакое не му е удобното? С кола в софия е удобно само в неделя! Всичко останало е пълен леш, не ми хвали колите, особено с метрото е 100 пъти по удобно и по евтино! Да за колелата не е подходящо, защото няма добри велоалеи и прочие, а защо точно от тази инфраструктура се спестяват пари? Това е съвсем умишлено, както и да е! Въпреки това хората нямат *** на *** ама палят колите за щяло и нещяло и после се оплакват, като искат по хубаво да заминават в америка все ми е тая.....
53
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Градският транспорт в София от 27 години става все по-бавен и все по-неудобен. Не разбирам защо има някои, които агитират да се използва по-лош транспорт, вместо по-добър. Не става всеки ден човек да губи по 2-3 или повече часа в пътуване, вместо да пътува по-бързо и по-удобно с кола, а след последното вдигане на цената на пътуване с градския транспорт, и по-евтино
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 55Да, факт. По-бавно е. Но може би си заслужава. Точно затова написах, че трябва да се промени мисленето на хората. Ако не ти е супер критично да стигнеш бързо, може да се направи такава жертва , в името на по-чистия въздух и по-приятното място за живеене. Правилният път е колите да стават все по-малко, градския транспорт все по-добър и удобен.
51
2
 
4
 
! Отговори
До 57 неразбиращия преди 7 години
Не разбираш, защото имаш наблизо метро и си забравил как стоят нещата в действителност. Метрото може да се ползва от малко хора - примерно 1/20 или 1/10 част от пътуванията в София. Какво да правят останалите? Прекачват се, висят с часове по спирките, а в градския транспорт честичко си в близост до едни такива индивиди, от които трябва да бягаш по-далече и вместо за 10 минути с кола, пътуваш час, час и половина с 2-3 автобуса.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задръстванията в София не са заради многото коли, а заради изключително лошата организация на движението в София. От доста години си мисля, че по-лошо не може да стане с тази организация на движението, а то все по-лошо става.
49
0
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 7 години
Забрави да напишеш и по-бавно, много по-бавно и човека със сигурност няма да използва бавния градски транспорт, а ще пътува няколко пъти по-бързо с кола.
48
6
 
13
 
! Отговори
Неразбиращ преди 7 години
Всеки, който е избрал да се качи в колата при условие, че има удобен градски транспорт наблизо, заслужава да чака по 5 часа, а не по 50 минути. Горивото било скъпо, дупки по пътищата... ама се качват и се оплакват после. Аз имам хубава кола, но я използвам само когато е необходимо, а в останалото време си ползвам метрото и си ми е супер. Няма трафик, няма задръствания, няма дупки. Заслужавате си да стоите в задръствания, защото сами сте си го избрали... недейте да се оплаквате.
47
2
 
8
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че градският транспорт в София отдавна не е удобен, а за бързина и разни други работи, които няма да напиша, че ще ме цензурират, да не говорим. Ясно е, че колелото е особено неподходящ транспорт за София, а на мотори се качват предимно комплексари с неизживяно детство. Остават два варианта - да ходим пеша или с кола, вкл. такси и хората си избират варианта, който им върши работа, но винаги има некакви дето не знаят за какво става въпрос и като латерна повтарят за колелото и трошката
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДаниЧовек, който пътува с прекачване ежедневно със сигурност няма да дава по 6.40 лв на ден. Карта за цялата градска мрежа е 50 лв. 22 работни дни - средно 2.30 лв на ден. Със сигурност по-евтино от таралясника на газ. И по-чито. И по-здравословно. Трябва да се промени мисленето, за съжаление материала наистина е лош...
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
sofia e malyk grad i ne e napravena za mnogo koli. pitate li se zashto Tato ne davashe koli na vseki i se chakashe po 15 god. eto zatova. dano metroto malko da oblekchi situaziata i tova, che imash kola neznachi, che neprekysnato triabva da si v neia.
44
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да гласуваме за Марешки. Само Марешки може да се справи със задръстванията в София. Всички други се провалиха - само Марешки!
43
9
 
14
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Много ceляни се домъкнаха в София, много, ние софиянците трябва да се изчистим малко от ceлянията, всякаква паcмина се е домъкнала.
42
0
 
5
 
! Отговори
До 46-ти преди 7 години
До Против Бойко ???? Тъй де,ама в "БСП-опа БКП" за разлика от твоя лидер,милиардери НЯМА.Пък кой колко е крал един ден ще излезе наяве.А от бойковата "инфраструктура" патят всички.Дупка връз кръпка и кръпка връз дупка.На всеки шест месеца ПРЕремонтиране.Евтиничко ни излиза ТАЯ ИНФРАСТРУКТУРА...Не му Ща нито инфраструктурата,нито премиерството..."Дупки" в енергетиката,в здравеопазването,в образованието,в труда и ОГРОМНИ ДУПКИ В ДЖОБА.Носи си го на рамо твоя идол!!!!!