Задържаха мъж преди националистическия "Луков марш"

Фандъкова спря мероприятието, но шествието тръгна въпреки забраната
Обновена: 18 фев 2017 23:21 | 18 фев 2017 20:35,
186

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Участниците в националистическия "Луков марш" тази вечер в София бяха разделени от полицията на групи след заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова за прекратяване на мероприятието.

Причината за прекратяването на шествието бе информация в СДВР, че полски граждани, участващи в пронацистки групировки, ще се присъединят към него.

Въпреки това, представителите и участниците в "Луков марш" тръгнаха от НДК по най-краткия път, ескортирани от плътни кордони от жандармерия и полиция, до паметната плоча на ген. Христо Луков, която се намира на ул. "Тракия" в центъра на София, съобщи БНР.

До момента има един задържан преди "Луков марш". Той е носил в себе си нервно-паралитичен спрей. Други шестима са отстранени от шествието, защото са били в нетрезво състояние, обясниха от МВР.

Заради шествието временно част от линиите от градския транспорт се движеха по променени маршрути, но вече движението по бул. "Васил Левски" е възстановено.

По време на мероприятието полицаите не допуснаха сериозни нарушения на обществения ред.

"Луков марш" е факелно шествие в почит на генерал Христо Луков, за чиято историческа личност има различни и крайни мнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
30
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ -НАД ВСИЧКО преди 7 години
ДНЕС ------СЪМ ГОРД С БЪЛГАРСКАТА МЛАДЕЖ!!!!ДА !ТЕ ----ЩЕ УСПЕЯТ ДА ВЪРНАТ НАЦИЯТА НИ , В ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА!!!!
46
9
 
28
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
КОМУНИСТЧЕТАТА ПИКАЯТ ГАС.....ХА,ХХА,ХААААААА.....БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА-------ЦЕЛИЯ НАРОД Е С ВАС!
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един такъв като бивш легионер го взели след 9 септември в казармата трудовак. Уговорили се с още няколко да бягат през границата за Турция. Легионерът ги предал на народната власт, а заслугите му бяха оценени. Издигна се в окръжен мащаб, единия му син в ДС голям началник, другите и те така, а днес са разбира се антикомунисти.
44
39
 
12
 
! Отговори
Голямсрам заБьлгария преди 7 години
Как е вьзможно една европейска демократична дьржава като Бьлгария да разреши някакьв си измислен луков фашистки марш на брьснатите глави?
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук има един партизанин, още да е жив и здрав, 93 годишен. Та същия ден когато си връзвал цървулите и се стягал да излиза партизанин, влязла сестра му гимназистка и гордо му заявила, че днес е станала член на ,,Бранник''. Той не и обърнал внимание и отишъл в гората.Началото на март 1944 г.
42
6
 
51
 
! Отговори
Никола преди 7 години
По всички дефиниции и определения фашизъм в България НЕ е имало ! А иначе ген. Христо Луков е голям български патриот и герой от войните за национално обединение ! Другарите комунисти интернационалисти етикират всеки патриот като "фашист" за да прикрият предателската си и продажна същност !
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време на акта за раждане казвахме кръщелно. Отиваме на едно състезание, още нямахме паспорти и трябваше да представим кръщелни. Повече не ги видяхме. Казаха, че ги загубили.Дадоха някой друг медал и добре хапнахме в спортния стол след като мина кантара.
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е това причината, Ламбуров! Аз знам легионери издигнали се до високи партийни постове и ДС! Нещо друго има. Що не те спряха изобщо да станеш взводен?
39
1
 
31
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Обърнете внимание на сн.5 и 6.Не мисля, че полицаите имат нещо против Луковмарш. Те присъстват като охраняващи, защото така са им наредили, а не защото имат нещо против това шествие.Много му дойде на българина напоследък.Не е редно тези момчета да бъдат обиждани и демонизирани. Те търсят опора в нещо.Кой се страхува толкова много от това, че патриотизмът е жив в сърцето на толкова много млади хора и точно в това свое чувство те намират опора и са готови да бранят националното си достойнство?
38
2
 
29
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Защо ли Фандъкова е "наредила" Локов Марш да се забрани? Според мен един Банкянец с голяма глава и е наредил да нареди така!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 48Това не е мое сравнение. Казвам ти какво е писано по въпроса. Не само на теб ти е дошло наум да правиш такива сравнения.Аз, честна дума, не обръщам много внимание на подобни текстове, защото не познавам в оригинал теорията на Ламброзо, нито съм специалист в тази област.
36
2
 
10
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Професоре. Да паднеш във агитката на Санкт Паули. *** недоносен.
35
9
 
1
 
! Отговори
до 48 преди 7 години
Ти в час ли си!? Генерал Иван Вълков има изтънчени черти, има прилика с генерал Никола Жеков и нищо общо с главанаци като Главинчев и Луков. И поведението, обноските му са такива.Отличен щабен офицер. Искрено е съжалявал за жертвите на гражданската война в България.Комунистите не случайно са го пощадили, защото е класа. Доживял до 88.
34
3
 
20
 
! Отговори
:( преди 7 години
Още по-миналата година писах тук, че дискриминацията на българите в собствената им страна, рано или късно ще доведе до възникването на групировки, чиито убеждения са по-вдясно от умерено дясното. Това е естествена реакция на обществото, което е жив организъм и реагира, когато чувства реална заплаха.Не е без значение и гаврата с понятията "справедливост" и "уважение към труда". Повече от 70 г. една партия дебелашки си присвоява правото уж да ги защитава, а всъщност спекулира с тях и ги потъпква.
33
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лукова глава!
32
1
 
7
 
! Отговори
До 31 Да не бъркаш? преди 7 години
За такова сравнение е писано и друг път, само че сравняват ген.Луков с ген.Иван Вълков и с Лев Главинчев.Твърди се, че физическите му черти били сходни с техните. Знаеш, че тези личности са много различни по отношение на убеждения и дела в името на България.За Кочо Стоянов също се говори, че е противоречива личност.Защо отказва да командва войската ни на територията на съседна Югославия и жертва кариерата си?Няма черно-бели образи.И в миналото, и днес има е живи хора с представи за ПАТРИОТИЗЪМ
31
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям герой от ПСВ! Имал една специална тояга и с нея налагал сръбските пленници. Всички станали по сетне фашисти са се държали така.
30
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше гей-парад Фандъкова нямаше да го спира. Писна ми от тези тиквари и двойният им аршин. Затова на изборите ще гласувам против ГЕРБ.
29
3
 
40
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Мдаа, във времената на Новия Етномарксизъм, Глобализъм и Мултикултурализъм (все пипала на исляма и ислямизацията), както и в синхрон с Евроатлантическата ценностна система, родолюбците са преименувани на "националисти", а да си родолюбец си е някакъв вид тежко престъпление и ти пращат жандарми да те арестуват! Виж, обаче, ако проповядваш хомосексуализъм или ислямизация си модерен, истински евроатлантик и ти пращат полиция да те пази! Боже, пази България!!!!!
28
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ген.Луков беше жив ,сега В.Симеонов , Краси Агента и Волен щяха да са по стълбовете.