Арестуваха 19-годишен за убийството на Георги в Борисовата градина

Задържанията е студент по право, променил външността си
23 фев 2017 08:38,
47
Арестуваха 19-годишен за убийството на Георги в Борисовата градина
Кадър: МВР

Полицията е арестувала заподозрян за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, извършено в Борисовата градина.

За убийството на 15-годишния Георги е задържано младо момче. Арестът му е извършен във вторник в столицата.

Още по темата

По информация на БНР извършителят е 19-годишен студент по право, променил външността си, който през 2015 година все още е бил ученик.

Към момента от полицията не дават информация за самоличността на момчето.

На 2 юни 2015 г. малко преди воя на сирените в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата на България 16-годишният Георги Игнатов се обажда на майка си.

"Мамо, наръгаха ме", казва момчето. Преди това успява да се свърже и с приятелката си Лора, която се обажда на тел. 112. В нито един от разговорите Георги не посочва име или описание на човека, който го е намушкал с нож.

Инцидентът се случва в оживен район до метростанцията на стадион "Васил Левски". Пейката, на която е открит мъртъв ученикът от Търговско-банковата гимназия, обаче е на глухо място с дървета и храсти, встрани от алеята, която минава покрай конната база.

Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

Първата камера, която снима бягащия младеж малко преди 12 часа на 2 юни 2015 г., е монтирана на дърво по бул. "Драган Цанков", на около 20 м от местопрестъплението. Устройството гледа към паркинга на БНР и засича движението му за няколко секунди. Обектът се движи и нито за момент не застава на едно място, което още повече влошава качеството на картината.

Издирваният не е тръгнал по алеята към метростанцията или стадиона, където има много хора, а избрал да побегне между дърветата към паркинга, където по принцип няма минувачи.

Следващата камера, която снима заподозрения, е на охранителна фирма, която пази автокъща по бул. "Драган Цанков". Тя също не дава ясен образ на младежа, който се оттегля от местопрестъплението.

Основната версия е инцидентен конфликт на заподозрения с Георги, след който убиецът го е пробол с нож.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
32
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
Това, че има арестуван ми дава надеждата, че органите на реда не са загубили интерес към разкриването на извършителя на това тежко престъпление (което е похвално за тях предвид това колко "неразкрити" убийци останаха в миналото). Надявам се да са задържали действителния извършител на деянието и разбира се да направят необходимото да докажат това в съда...
12
1
 
26
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
"Невинни деца" са лица под 16 годишна възраст, а дори и тогава при тежки провеинения наказанията са доста строги, а какво общо имат евроатлантическите ценности не е ясно. Ако не ти харесва може да идеш в Пакистан или Иран, там бесят за далеч по-смешни неща. По-важното е първо да се докаже вина, което ще е доста трудно. Аз лично съм изненадан,че родната ни полиция не е отписала случая и все пак е свършила някаква работа, макар и две години по-късно. Да видим какво ще стане.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко трудно ще го осъдят само по косвени доказателства това ,че е хванат на камери да бяга не доказва 100 че го е убил
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако наистина е той, едно огромно браво на всички, които са участвали в разкриването му. Може би някой от близките/познатите не е издръжал и е разказал каквото знае... Без вътрешна информация, след толкова време, при липса на свидетели, просто би било невъзможно да се установи виновника.Това е една малка утеха за опечаленото семейство, едно е да знаеш, че извергът си живее житовота навън, друго е да е зад решетките.
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как разбраха, че е той?
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявай 9, верно адвокатите са безбожници.
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе 8ми, говорят за студент по право, каква религия те гони... Онези които ти намекваш на тази възраст са бащи на 3 деца, а не студенти и то по право.
6
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква религия изповядва този убиец? Напишете му имената!
5
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дори и наистина да е той, тогава е бил на 17 а според евроатлантическите ценности не може да му се търси отговорност щото е детенце невинно ------------------------Неможе друг път :D
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ako e toi...policiyata ni e dobra vupreki vsichki trudnosti...ako..
3
1
 
49
 
! Отговори
Atanas преди 7 години
Марковски ще се заеме с разкриването на истината.
2
4
 
69
 
! Отговори
бааа го преди 7 години
Оооооо,студент по право,бъдещия Джаба Марковски?!
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанец е. Нали бяга от местопрестъплението.