Кола удари 12-годишно, пресичало на зелено в "Люлин"

Спешна помощ объркали адреса и дошли след 30-на минути
2 мар 2017 08:52,
28
Кола удари 12-годишно, пресичало на зелено в "Люлин"
Снимка: архив Bulphoto

12-годишно момче беше блъснато на кръстовище в столичния квартал "Люлин" снощи. Момчето е без опасност за живота, прието е в "Пирогов" с контузии по главата и охлузвания по тялото.

Линейката на Спешна помощ дошла след повече от 30 минути. Шофьорът, блъснал детето, каза, че не го видял и не отговори на въпроса дали е употребил алкохол.

Момчето се прибирало от училище. Изчакало пешеходният светофар да светне зелено и стъпило на пътното платно. В този момент завиващият автомобил го помита.

След инцидента случаен минувач оказал първа помощ на детето, а след това от телефона на момчето звъннал на баща му. За 10 минути той пристигнал при сина си и започнали да чакат линейката под дъжда.

На обвиненията за забавяне от "Спешна помощ" съобщиха, че адресът не е бил предаден точно и затова е имало забавяне на екипа. Сигналът е подаден в 19:56 ч., 5 минути след това линейката е тръгнала, а 16 минути след първото обаждане екипът е бил на място на пътния инцидент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: детеЛюлинударено дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Важното е да има милиардите за ядрените самовари у БелеНЕ...За нови линейки и най-важното - за нормални заплати за хората в тях - няма!
5
10
 
10
 
! Отговори
Иван Добрински преди 7 години
Пишете много глупости,аз съм шофьор в спешна помощ повече от 10 год Много хора не знаят къде се намират,не могат точно да обяснят, поради простата причина,че не са от София а са дошли тук от провинцията.Аз и моите колеги сме си от София откакто се помним и си върши е перфектно работата.
4
1
 
24
 
! Отговори
Натали преди 7 години
Снощи се прибирах от Люлин през тунела, към 19,00 часа, задръстването в посока Люлин беше от преди тунела. И една линейка се опитваше да се провре между колите, пуснала си е светлините, звуците...но въпреки преградите, колите бяха натъпкани в три ленти....не казвам, че линейката е същата, но в час пик е мисия невъзможна линйка да стигне навреме опитвайки се да пробие сред натрупаните шофьори, които в конкретния случай не ги касае, щото не е за тях или техен близък тая линейка.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Шофьорът не отговорил дали е употребявал алкохол...", а полицията не е ли проверила? Едва ли е употребявал, но все пак ...
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само който не е шофирал в София или по-голям град в час пик може да говори за закъснение на линейка. Факт е че има случаи в които се бавят, но не може да е във сички. От години се води медийна кампания за опетняване на служителите в спешна помощ, но истната е, че проблема идва от тел.112 - там работят полуграмотни и неговорищи български индивиди, непознаващи градовете, без медицински познания. И по-зле ще става.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оправдания винаги могат да се измислят, но фактът е, че закъсняват всеки път.