Евтино билетче в София или хаос? Общинари, решавайте!

Граждански организации излязоха с призив към Общинския съвет в София
8 мар 2017 13:23,
102
Евтино билетче в София или хаос? Общинари, решавайте!
Снимка: Dnes.bg

Общинските съветници не трябва да атакуват решението на Административния съд за отмяна на поскъпването на билета за градския транспорт в София. Настоящата тарифна политика не е стабилна и упорството на Общинския съвет може да предизвика хаос и да провали интегрирането на системата за електронно тарифиране.

Това обявиха в отворено писмо до общинските съветници в София няколко граждански организации. Сред тях са "Спаси София", гражданска инициатива Спаси метрото, Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура", Сдружение "Велоеволюция", Инициатива "Зелени релси" и др.

Още по темата

"Недопустимо е да се коментира обществена поръчка за изграждането на интегрирана система за електронно тарифиране без яснота за бъдещето на превозните документи в София", смятат от гражданските организации.

Те са категорични, че очакваната от 12 години система не трябв ада се превръща в жертва на липсата на отговорност.

Сдруженията настояват общинарите да бъдат съвестни служители и изработят тарифната политика на града преди да се изготви и приеме заданието за изработката на системата за електронно тарифиране.

"Това е начин да се разсеят съмненията, че и тази поръчка е "писана за наши хора" без ясни критерии и очакван резултат", допълват организациите.

В писмото си до общинарите те предлагат мерки, които да подобрят транспортните услуги в София. Сред тях е обединяване на системите за таксуване на "Център за градска мобилност" ЕАД, "Метрополитен" ЕАД и бъдещия изпълнител на концесионния договор за система за велосипеди под наем; анализи за промяна на маршрутните линии на градския транспорт; въвеждане на конкретни показатели за качество на услугата и удобство за пътниците в градския транспорт.

Организациите настояват още за внедряване на модерни системи за таксуване, видеонаблюдение, премахване на билета за багаж и въвеждане на почасов билет с неограничен брой прекачвания и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
41
 
! Отговори
ОСТАВКА ГЕРБ преди 7 години
Цялото ръководство на Столична община да подава НЕЗАБАВНО ОСТАВКА, начело с ФАНДЪКОВА. Нови избори и ПЪЛНА РЕВИЗИЯ за безобразията с трамваите дето ги докараха на възраст от 1 световна, спирките по 4000 лв, *** и далаверите, некачествените ремонти и гербаджийските фирми на общинска ясла.
16
6
 
30
 
! Отговори
до Морски преди 7 години
А ти, като даваш квартири на морето надуваш до дупка цената нали селянино?
15
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е скъп билетът.. никъде в цивилизования свят няма билет за градски транспорт на символичната цена от 80 евроцента (да не говорим за старата цена от 50 евроцента), НО също така никъде в цивилизования свят минималната заплата не е 230 евро... Не се борете за намаляване на цената на билета, а за увеличаване на заплатите, защото и с 1лв. и с 1.60лв. цена на билета, мизерията ще е същата, просто ще е по-скъпо да се придвижвате из нея.
14
39
 
14
 
! Отговори
морски преди 7 години
Кво пищите на умрЕло, бе шопи ??Цяла България работи за вас.Като взимате високите наеми за апартаментите, що не пищите ?Иначе, на морето се пазарите като евреи за квартира !!
13
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставка на Послушницата! Шкембестият й шеф беше за втори път избран от материала и повторно изритан от НАРОДА.
12
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те губят. Аз билет за 1,60 не купувам. Това е неадекватна цена, не е нормално с кола да ти е по-евтино.
11
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общинарите са за смяна. И билетите и водата и парното от тях зависят и действат против софиянци. При подписан договор за концесия на водата за 43.5 ст. виждате с тяхно съдействие колко струва сега. Само заради нарушението на този договор са за затвора.
10
4
 
27
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Често ме проверяват в метрото. Прави ми впечатление, че от половин вагон (докъдето ми стига погледа) има само по 1-2 души с билет, всички останали са с карти.
9
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото, което наприха е, че свалиха редовния пътник от градския транспорт и го качиха на личния му автомобил, без да помислят колко труден е обратния процес.
8
22
 
16
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Фашистите са били спретнати лъснати и обръснати а не брадати пияни миризливи и крадливи като комунистите
7
31
 
16
 
! Отговори
was преди 7 години
Граждански организации. Сред тях са "Спаси София", гражданска инициатива Спаси метрото, Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура", Сдружение "Велоеволюция", Инициатива "Зелени релси" и др. са нещестни цър ву ли . Купете си карти, толкова ли е трудно .Картата за пенсионери е 8 лева за месец,какво искате.За цяла година 365 лв. Искате без пари - марш на село при родата!
6
10
 
14
 
! Отговори
Фандъкова и Прошков преди 7 години
Те провалиха ГЕРБ и наследниците на фашистките партии /всички СДС та по земните кълбета/ в София за изборите на 26 март!
5
3
 
32
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Още когато стана 1,60лв писах на тъпоумната Фандъчкова, че с едно билетче - мин. 2 рейса. За останалото, автомобила. Ако стане левче пак, ок. Ако не ДГД.
4
32
 
15
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
Билета изобщо не е скъп. Заплатите са малки.
3
6
 
61
 
! Отговори
Вуйчо преди 7 години
Да го върнат на 1.00 лев докато им текат съдебните процедури! Как имат очи още да ни таксуват по 1.60 лв. при положение, че е незаконно? Кой ще върне парите на хората от миналата година досега? Ш * бани крадци.
2
41
 
12
 
! Отговори
Т2 преди 7 години
Никой не ви кара да ползвате градски транспорт !!! Ако може на аванта най-добре!
1
6
 
49
 
! Отговори
В ЗАТВОРА преди 7 години
има ред. Тия дето допуснаха хаоса да се научат на ред в ЗАТВОРА. За ГЕРБ е запазен 2 етаж