Стари трамваи от Швейцария сменят по-старите в София

Призведени са 1990. г. и ще обслужват линии 8, 6 и 12
21 мар 2017 15:16, Мария Захариева
83

 Снимка: БТА

28 модернизирани швейцарски трамваи ще заменят най-старите мотриси в София поетапно от следващия месец. Столичната община е купила и още 13 чисто нови мотриси, с цел модернизация на релсовия транспорт в града, предаде БНР.

Швейцарските трамваи ще обслужват линии 8, 6 и 12, информира заместник-кметът по транспорт Евгени Крусев. Те са произведени през 1990 г. и ще заменят трамваите по линиите, които пък са произведени през 1980 г.

Първите четири трамвая пристигнаха. В момента те се оборудват в поделенията на Столичния електротранспорт, тъй като трябва да им се промени междурелсието, за да станат пригодни за това, което е в София - 1009 милиметра.

Модернизирани са преди 12 години, като им е добавена нископодова секция с цел по-голяма достъпност и различни системи, които подобряват както комфорта на пътниците, така и сигурността на ватманите.

"Трамваите са с капацитет 60 седящи места и 160 правостоящи и заедно с новите нископодови трамваи, които са поръчани, се надяваме да подновим всички основни линии на трамвайния транспорт в града", допълни той.


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
38г.кореняк-софиянец преди 11 месеца
Вчера за пръв път мисля се возих на такъв (пътувам предимно с метро). Вътре пишеше че е дарен - тоест, обсъждате зъбите на харизан швейцарски кон. Аз бях до толкова възхитен и от падащите стъпала, и от наклона и кожената тапицерия на седалките, и от чистотата вътре и т.н. Приятната ми изненада беше помрачена само от ватманката. Една възрастна жена не успя да отвори за нея и вер. майка си вратата, започна да вика, аз станах, почуках на стъклото, после и жената, добре че светна червено и отвори...
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елате вижте какви хора работят в Трамкар, какви нови български трамваи , какви пет лева!?
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 1 година
До Анонимен
Уважаеми/ма,
Когато поживеете в "гетата" тогава се изказвайте!!! Срам ме е от хова като Вас, които освен да поставят етикети и епитети, друго не правят!
76
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно това са трамваите за живущите в гетата,като Люлин и Обеля.Хора ,които си изхвърлят боклуците през прозорците уринират в асансьорите на какво трябва да се возят и това им е много.За *** свинарници.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато се возят неблагоразумни "граждани" гратис, ще се возим в такива превозни средства. Точно от там трябва да тръгне промяната - да спрем да се оплакваме, а да размислим до колко сме отговорни от всяка направена лична постъпка. Време е да станем не само изискващи а и дисциплинирани.
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууууу, като дойдат новите 27-годишни трамваи, за да заменят старите 37-годишни, ще стане чудно. А комисионът за "новия" внос добър ли е?!
73
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един пример че сме бунището на Европа . Платихме им зада си изчистят коли,камиони , трактори и май и самолети????????????????????? Незнам живот втора употреба да ли има????????????????
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

от 50-те години са :)
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се има предвид, че има мотриси сега от 1944 г. (по линия 22)...
70
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Всички квартали са равни, ама някои са по-равни от другите. За тях - чисто новите трамваи.
За гетото Люлин обаче 27 годишни трамваи ще заменят 37 годишните. Даже имали климатик в кабинката на ватмана!!!
И в едните и в другите - билетчето 1,60
Радвайте се в гетото и гласувайте за Фандъкова

Май се сещам и за последните местни избори. Преди изборите пуснаха нови тролейбуси към Люлин. Минаха изборите и си ги прибраха, като върнаха сарите Икаруси
69
3
 
10
 
! Отговори
Батман преди 1 година
Това ли са новите? Че те като старите...
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тъпата и грозна Фандъкова дали ще се вози на тях?
67
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По грозни трамвай от тези зелените не съм виждал
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейска България - 30 годишни трамваи, 30 годишни коли и 100 годишни крадливи политици.
65
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 63, 64, 67, 68, 69 и други

Хора, не говорете така. Много ни лъгаха, много ни крадоха, затова оплюваме всичко. Но в случая не сме прави. Трамваите са много хубави. Изобщо не са скрап. Отворете Гугъл мап и вижте, например, Базел. Същите трамваи обслужват сега швейцареца. Е, нямаме пари за напълно нови да са всички. Но трябва да видим, защо нямаме пари, а не да плюем и срещу доброто. А защо дори и да е старо, щом е годно, да не го ползваме? Разумно е. А не - на гол корем чифте пищови.
64
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е за това ГЕРБ направиха билета 1.60 , да се возим в стари каруци.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
V Bakgariq vsichko e vtora upotreba,i horata stanaha vtora upotreba !!!!
62
3
 
18
 
! Отговори
Кошче преди 1 година
На Европа кошчето сме както винаги, но иначе ни се иска да сме Европейци. Швейцария са умни не като нашите тюфлеци.
Цялата страна заприличва на бит пазар- стари коли, техника, самолети, електроника, машини, ел уреди от цяла Европа, и др. подобни.
Завъртете се в Виена да видите как живеят в първия свят.
61
0
 
10
 
! Отговори
КОМИСИОНЕР ДАЛАВЕРОВ преди 1 година
ТОВА НИЩО НЕ Е, КАТО ЗНАМ, ЧЕ СЕ ГЛАСИ КОНКУРС ЗА ПОКУПКА НА ИЗТРЕБИТЕЛИ - НАПРАВО НЕ МИ СЕ МИСЛИ ЗА КОМИСИОННИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ ЗАВЪРТЯТ ... ТУКА Е ТАКА ...
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че са стари не е беда, едни от най-удобните трамваи и най-отдавна внесени са немските по 11-та линия и 20 и 22. Дано швейцарските, които просто не може да бъдат средство за мъчение, както сегашните по 6-та и 12-та линия, са по-милостиви към по-възрастните, пълничките и хората с багаж. Дано имат и ниска платформа. Че сега чакам по 2-4 коли 6-ца за около 45-50 минути, за да дойде единствената с ниска платформа. И зиме на -15, и лете на +30. Кеф.