Редовните от "Виетнамските общежития" – с общинско жилище

Некоректните със задължения обаче ще останат на улицата
18
Редовните от "Виетнамските общежития" – с общинско жилище
Снимка: Facebook

Коректните наематели от Виетнамските общежития ще бъдат пренастанени, а тези със забавени плащания – изведени, без да имат право на общинско жилище.

В началото на следващата седмица специализирана работна група с представители на Столичната община, кметове на райони и общински съветници от различни политически сили ще започне преглед и анализ на всички настанителни заповеди на живеещите в района на "Виетнамските общежития".

Още по темата

По искане на кмета на София Йорданка Фандъкова и с желанието на граждани от район "Красна поляна", които протестираха вече няколко пъти, техни представители също ще бъдат включени в групата.

Работната група освен пълна проверка на документацията, има задачата да разгледа и всички възможности за поетапно освобождаване на блоковете на "Виетнамските общежития".

Всички блокове от бившето "Селище на строителя" подлежат на поетапно събаряне, за което започна процес на извеждане на настанените в тях граждани.

Район "Красна поляна" започна извеждане на наемателите на блок 10, като до момента са връчени заповеди за прекратяване на наемните отношения и заповеди за изземване на жилищата на всички некоректни наематели.

Голяма част от тях са обжалвани и подлежат на съдебен контрол.

Осем семейства до момента са изведени от жилищата, а на други пет, които са коректни наематели, са издадени заповеди за пренастаняване в други общински жилища.

Район "Красна поляна" е започнал връчването на заповеди за прекратяване на наемните отношения и за изземване на жилищата и на блокове 7, 8 и 12.

Поемането на краен срок, в който всички блокове от Виетнамските общежития ще бъдат съборени, в голяма степен зависи от съдебни процедури, през които минава освобождаването на жилищата и намиране на свободни жилища и терени, но целта на общината е това да се случи до края на 2019 г.

За пренастаняване на коректните наематели, които отговарят на условията за получаване на общинско жилище, общината търси свободни общински жилища в други райони. Областният управител на София от своя страна е поел ангажимент да предостави 12 жилища на областната управа за нуждите на Столичната община.

Столичният кмет е изпратил писма с молба за подкрепа на усилията на общината за освобождаване на Виетнамските общежития и предоставяне на свободни или неизползваеми жилища или терени до всички министри.

След сформиране на новия състав на Министерския съвет разговорите ще продължат.


18
Още от
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
Това гето накара много хора да си продадът жилищата на безценица! Знае ли това Йорданка ,как българите страдат и бягат! За тях мисли ли някой ?
14
0
 
1
 
! Отговори
vasilka sa6eva metod преди 9 месеца
za6to vsi4ki ni mislite za ednakvi ima dobri trydolybivi xora koito pla6tame danaci osigorovki . rabotim 4esno s tryt i pot na 4eloto . da ima i lo6i xora i otnas i ot vas koito kradt iznaslvat .molq nesdete vsi4ki za6toto bog ima odgore i edin den dase vrne nava6ite deca
13
0
 
6
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Съборете това сметище до основи!
12
0
 
4
 
! Отговори
мнение преди 10 месеца
Сега всички ще се окаже, че са редовни платци. Нека се направи ревизия и тогава ще се види истината.
11
1
 
12
 
! Отговори
Аллах е свиня преди 10 месеца
РАБОТА!!!!! Намерете им работа и ги ЗАДЪЛЖЕТЕ да работят!!!!! А не безплатни жилища!!!! Заслужаваме съдбата си.....
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама откъде накъде ще им търсят жилища, бе! Има толкова изоставени къщи по селата. Да вървят там, да копаят градината и да се изхранват...
9
1
 
31
 
! Отговори
До 5 преди 10 месеца
Не ти ли идва наум, че човек първо си осигурява постоянна работа и жилище, чак след това прави деца.
Иначе е много лесно - създавам проблем и чакам държавата да ми го реши! Но е лесно само тук и то в днешно време, когато управляващите ви дундуркат, за да гласувате за тях, а после прехвърлят проблемите ви на наш гръб, за сметка на данъкоплатците. Но и това ще е до време.
Защо така удобно забравяш, че незаети работни места за неквалифицирани работници има?Но вие предпочитате живот на помощи.
8
0
 
27
 
! Отговори
Продължението преди 10 месеца
В Общината бяха отпратили онзи режисьор - вече над 70-годишен и болен - с думите, че при настаняването в общински жилища ромите са с предимство. Този заслужил наш културен деец не умря по пейките на София, само защото приятели го прибираха за по известен период от време да живее у тях. Така и почина, в приятелско жилище. За общинско не му дойде ред.
7
2
 
28
 
! Отговори
Ако са придошли от преди 10 месеца
провинцията, от къде накъде Софийската община ще им осигурява жилища от своя фонд?
Колко от тези пришълци работят?

Да не се окаже, че хиляди софиянци, родени тук, работещи тук и непритежаващи никакъв имот в София или в друга част на страната, чакат с години общинско жилище, но не го получават, защото тези от етноса са с предимство? Едва ли е нужно да припомняме случая с онзи наш кинорежисьор-документалист с над 30 международни награди и с пенсия от 93 лв - казаха му, че ромите са с предимство,
6
9
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 10 месеца
до 4 Бьлгарин! Сигора си купил апартамент на изплащане, за туй не ти дават! При това положение нямаш право на нищо прителче!!!
5
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЕТО КАК СЕ СЪЗДАВАТ АЙДУЦИ И УБИИЦИ. ЗНАЧИ ОСТАВАТЕ НА УЛИЦАТА И КВО ПРАИМЕ? ДЕЦАТА ВИ СА ГЛАДНИ СТУДЕНО ИМ Е КВО ПРАИТЕ? ГЛЕДАТЕ И ЧАКАТЕ ДА УМРЕТЕ ЛИ? ЕДВА ЛИ! ТРЪГВАТЕ И ТЪРСИТЕ ХРАНА И ПОДСЛОН! КЪДЕ? ПЪРВАТА ВИ МИСЪЛ Е ЗА ДЕЦАТА. КЪДЕ ЩЕ СПЯТ? НА ПОЛЯНАТА ИЛИ НА УЛИЦАТА ДО КОФАТА ЗА СМЕТ? НЕ Е НЯМА КАК ДА СИ ОСТАВИТЕ ДЕЦАТА НА УЛИЦАТА. ОТИВАТЕ ПРИ САМОТНО ЖИВЕЕЩЕ ТРЕПЕТЕ ГИ ОБИРАТЕ ГИ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ. НО ЗАТОВА НЯМА КОЙ ДА ПОМИСЛИ. ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА ДА МИСЛЯТ СА НА ТОПЛО И НАХРАНЕНИ. ПРОБЛЕМ!
4
1
 
29
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Нямам имоти ... Живея под наем....
3
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 2 Бьлгарин! Явно имаш 4, 6,7 апартаменти и кьщи за туй не ти дават?
2
2
 
33
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Аз съм редовен данъкоплатец ! За мен защо няма общинско жилище ??
1
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Правилно! Дано да го направят.