Редовните от "Виетнамските общежития" – с общинско жилище

Некоректните със задължения обаче ще останат на улицата
18
Редовните от "Виетнамските общежития" – с общинско жилище
Снимка: Facebook

Коректните наематели от Виетнамските общежития ще бъдат пренастанени, а тези със забавени плащания – изведени, без да имат право на общинско жилище.

В началото на следващата седмица специализирана работна група с представители на Столичната община, кметове на райони и общински съветници от различни политически сили ще започне преглед и анализ на всички настанителни заповеди на живеещите в района на "Виетнамските общежития".

Още по темата

По искане на кмета на София Йорданка Фандъкова и с желанието на граждани от район "Красна поляна", които протестираха вече няколко пъти, техни представители също ще бъдат включени в групата.

Работната група освен пълна проверка на документацията, има задачата да разгледа и всички възможности за поетапно освобождаване на блоковете на "Виетнамските общежития".

Всички блокове от бившето "Селище на строителя" подлежат на поетапно събаряне, за което започна процес на извеждане на настанените в тях граждани.

Район "Красна поляна" започна извеждане на наемателите на блок 10, като до момента са връчени заповеди за прекратяване на наемните отношения и заповеди за изземване на жилищата на всички некоректни наематели.

Голяма част от тях са обжалвани и подлежат на съдебен контрол.

Осем семейства до момента са изведени от жилищата, а на други пет, които са коректни наематели, са издадени заповеди за пренастаняване в други общински жилища.

Район "Красна поляна" е започнал връчването на заповеди за прекратяване на наемните отношения и за изземване на жилищата и на блокове 7, 8 и 12.

Поемането на краен срок, в който всички блокове от Виетнамските общежития ще бъдат съборени, в голяма степен зависи от съдебни процедури, през които минава освобождаването на жилищата и намиране на свободни жилища и терени, но целта на общината е това да се случи до края на 2019 г.

За пренастаняване на коректните наематели, които отговарят на условията за получаване на общинско жилище, общината търси свободни общински жилища в други райони. Областният управител на София от своя страна е поел ангажимент да предостави 12 жилища на областната управа за нуждите на Столичната община.

Столичният кмет е изпратил писма с молба за подкрепа на усилията на общината за освобождаване на Виетнамските общежития и предоставяне на свободни или неизползваеми жилища или терени до всички министри.

След сформиране на новия състав на Министерския съвет разговорите ще продължат.


18
Още от
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Това гето накара много хора да си продадът жилищата на безценица! Знае ли това Йорданка ,как българите страдат и бягат! За тях мисли ли някой ?
14
0
 
1
 
! Отговори
vasilka sa6eva metod преди 1 година
za6to vsi4ki ni mislite za ednakvi ima dobri trydolybivi xora koito pla6tame danaci osigorovki . rabotim 4esno s tryt i pot na 4eloto . da ima i lo6i xora i otnas i ot vas koito kradt iznaslvat .molq nesdete vsi4ki za6toto bog ima odgore i edin den dase vrne nava6ite deca
13
0
 
6
 
! Отговори
Да преди 1 година
Съборете това сметище до основи!
12
0
 
4
 
! Отговори
мнение преди 1 година
Сега всички ще се окаже, че са редовни платци. Нека се направи ревизия и тогава ще се види истината.
11
1
 
12
 
! Отговори
Аллах е свиня преди 1 година
РАБОТА!!!!! Намерете им работа и ги ЗАДЪЛЖЕТЕ да работят!!!!! А не безплатни жилища!!!! Заслужаваме съдбата си.....
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама откъде накъде ще им търсят жилища, бе! Има толкова изоставени къщи по селата. Да вървят там, да копаят градината и да се изхранват...
9
1
 
31
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Не ти ли идва наум, че човек първо си осигурява постоянна работа и жилище, чак след това прави деца.
Иначе е много лесно - създавам проблем и чакам държавата да ми го реши! Но е лесно само тук и то в днешно време, когато управляващите ви дундуркат, за да гласувате за тях, а после прехвърлят проблемите ви на наш гръб, за сметка на данъкоплатците. Но и това ще е до време.
Защо така удобно забравяш, че незаети работни места за неквалифицирани работници има?Но вие предпочитате живот на помощи.
8
0
 
27
 
! Отговори
Продължението преди 1 година
В Общината бяха отпратили онзи режисьор - вече над 70-годишен и болен - с думите, че при настаняването в общински жилища ромите са с предимство. Този заслужил наш културен деец не умря по пейките на София, само защото приятели го прибираха за по известен период от време да живее у тях. Така и почина, в приятелско жилище. За общинско не му дойде ред.
7
2
 
28
 
! Отговори
Ако са придошли от преди 1 година
провинцията, от къде накъде Софийската община ще им осигурява жилища от своя фонд?
Колко от тези пришълци работят?

Да не се окаже, че хиляди софиянци, родени тук, работещи тук и непритежаващи никакъв имот в София или в друга част на страната, чакат с години общинско жилище, но не го получават, защото тези от етноса са с предимство? Едва ли е нужно да припомняме случая с онзи наш кинорежисьор-документалист с над 30 международни награди и с пенсия от 93 лв - казаха му, че ромите са с предимство,
6
9
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 1 година
до 4 Бьлгарин! Сигора си купил апартамент на изплащане, за туй не ти дават! При това положение нямаш право на нищо прителче!!!
5
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕТО КАК СЕ СЪЗДАВАТ АЙДУЦИ И УБИИЦИ. ЗНАЧИ ОСТАВАТЕ НА УЛИЦАТА И КВО ПРАИМЕ? ДЕЦАТА ВИ СА ГЛАДНИ СТУДЕНО ИМ Е КВО ПРАИТЕ? ГЛЕДАТЕ И ЧАКАТЕ ДА УМРЕТЕ ЛИ? ЕДВА ЛИ! ТРЪГВАТЕ И ТЪРСИТЕ ХРАНА И ПОДСЛОН! КЪДЕ? ПЪРВАТА ВИ МИСЪЛ Е ЗА ДЕЦАТА. КЪДЕ ЩЕ СПЯТ? НА ПОЛЯНАТА ИЛИ НА УЛИЦАТА ДО КОФАТА ЗА СМЕТ? НЕ Е НЯМА КАК ДА СИ ОСТАВИТЕ ДЕЦАТА НА УЛИЦАТА. ОТИВАТЕ ПРИ САМОТНО ЖИВЕЕЩЕ ТРЕПЕТЕ ГИ ОБИРАТЕ ГИ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ. НО ЗАТОВА НЯМА КОЙ ДА ПОМИСЛИ. ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА ДА МИСЛЯТ СА НА ТОПЛО И НАХРАНЕНИ. ПРОБЛЕМ!
4
1
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Нямам имоти ... Живея под наем....
3
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 2 Бьлгарин! Явно имаш 4, 6,7 апартаменти и кьщи за туй не ти дават?
2
2
 
33
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Аз съм редовен данъкоплатец ! За мен защо няма общинско жилище ??
1
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Правилно! Дано да го направят.