Пет семейства бяха изведени от "Виетнамските общежития"

Столична община: Живущите там са нередовни платци
Обновена: 26 апр 2017 14:35 | 26 апр 2017 14:35, Анисия Иванова
26

Засилено полицейско присъствие и напрежение имаше днес във "Виетнамските общежития" в столичния квартал "Красна поляна". Причина за това бе извеждането на семейства от блок 10.

Пет от семействата окончателно напуснаха жилищата си. Общо 350 трябва да си тръгнат от блоковете в района.

Жителите на "общежитията" се съгласиха с нападките на останалите живущи в квартала, че пречат за спокойното съжителство заради силна музика, но категорично отрекоха твърденията, че извършват грабежи и, че посягат на
хората.

Причината за извеждането на семействата според Столична община е, че те са нередовни платци. Потърпевш показа пред камерата на Bulgaria ON AIR документи, с които доказва, че е заплатил своята сметка от 3 хил. лева за наем за 84 месеца.

Мъжът обясни, че тази вечер и занапред той и семейството му от 11 души, от които петима ученика, ще спят на улицата. Днес ще се проведе среща с жителите на "Красна поляна", заедно с омбудсмана Мая Манолова.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Общината е длъжна да се грижи преди всичко за градивните личности, защото те крепят държавата, осигуряват средства за живот на нетрудоспособните и хрантутят търтеите!Вместо това Общината години наред си пита ушите и не обръща внимание на жалбите на градивните личности, които се трудят денем, а нощем не могат да спят поради мощните и СКЪПИ технически средства, чрез които търтеите си осигуряват музика за нощните им веселби! Нали денем спят?Които са безработни, да ги пращат на село да копат!
18
0
 
7
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Как разбраха в тая мешавица че са 5 семейства? Те всичките ми изглеждат еднакви а половината са без документи.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е защо само пет?Те там са се навъдили като мравки в мравуняк.Превърнали са района на бунище и са омирисали целия квартал. При това повечето са пришълци от провинцията и кой знае от къде...
16
0
 
11
 
! Отговори
дА преди 6 години
Трябва час по-скоро да съборят това свърталище!
15
0
 
12
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Какво се прави с *** ? А ние си ги отглеждаме като домашни любимци !
14
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
В тези 34.50 мисля,че влиза и сметката за ток и парно така,че не е много скъпо.Но общината са длъжни да се грижат за хората да не мръзнат и стоят на тъмно.
13
0
 
12
 
! Отговори
Skunk преди 6 години
Не ми пука, на улицата!
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не плащал с години, а сега нагъл и откъде ги е взел тези 3 000 лв. набързо а? 11 души... 5 ученика?!- Татеее, да заведеш *** на детска градина...- Що мааа, мъжо ти къде е?- Еее, па той е на училище...
11
1
 
24
 
! Отговори
това е преди 6 години
Столична община вместо да връща и да спира помощите на лицата който имат къщи и имоти в провинцията те ги заселват в София и им дават помощи!?сега разбрах как ГЕРБ печели изборите в София а вия разбрахте ли?данъкоплатци?
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3000 лв за 87 месеца прави по 34,50 лв на месец или по 1,15 лв на ден наем...аз само за стълбище и чистачка плащам толкова! И пак недоволни. Да се омитат довлеците от квартала, столицата....а ако може и от лицето на земята!
9
0
 
30
 
! Отговори
! преди 6 години
35 лева и 71 стотинки наем на месец!!!!!!!!!
8
1
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Евроатлантическата ислямизация и ци.ганизация на БЪЛГАРИЯ продължава, а властта ни заглавичйва с 5 семейства ...
7
2
 
30
 
! Отговори
безобразие преди 6 години
От цялата страна идват разни *** тук и с подкупи получават жилища и помощи,минете да видите в която и щете община в София в общинските жилища са само лица от ромския и турския етнос а българите който имат нужда стоят и чакат по законния ред!?
6
2
 
28
 
! Отговори
факт преди 6 години
Всички тези лица имат къщи и земя в провинцията но идват в София за да получават помощи и ни я да ги храним,така че тези номера че няма къде да живеят не минават,трябват сериозни промени на социалната политика в София.
5
2
 
19
 
! Отговори
Циник до 6 преди 6 години
Много векове са трябвали на първобитниците да станат хомо-сапиенс.....тези като гледам снимката - са били под моста - господ като е ръсил мозъците!
4
28
 
4
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Не беше редно да ги пъдят хората само защото са се забавили с плащането на наема. Те ако имаха пари, да са си купили жилище, а те са социално слаби. По-добре беше общината да им опрости наемите, или да се организира СМС кампания и да съберем парите, едва ли ще е някаква сума. Малко толерантност и разбиране следва да има човек, все пак нали искаме да сме част от ЕС.
3
1
 
41
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Малко семейство от 11 човека? Неплащан наем от 84!! месеца?! Демек 7 години?? Кой ни кара да плащаме за развъждането на тези ***?
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА СЕ ВРЪЩАТ ТАМ ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ ИЛИ ДА ЗАМИНАВАТ ЗА АНГЛИЯ, ДОКАТО Е ОТВОРЕНА ГРАНИЦАТА.
1
1
 
32
 
! Отговори
Циник преди 6 години
11 души семеиство !!! Ба мааму - тоа да не е Мел Гибсън...или Брат Питов?