"Безсмъртен полк" на марш по улиците на България

Стотици се включиха в инициативата в цялата страната
468

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

В цялата страна със шествие в чест на световната инициатива "Безсмъртен полк " беше отбелязана 72-та годишнина от края на Втората световна война.

Шествието в София започна от катедрален храм "Свети Александър Невски" и продължи до паметника на Съветската армия. Подобни шествия имаше и в други големи градове на страната.

Световната инициатива „Безсмъртният полк” се е провела за първи път през 2012 година в руския град Томск. През 2013 година акцията се провежда в 120 града и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света.

В България движението започна през миналата година, когато на 9 май, когато честваме Деня на победата и на Европа, за първи път 11 български града се включиха в инициативата. Така България вече е част от световното движение, в което участват над 36 държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 337 - Знаеш ли колко ми дреме за Белград?
256
7
 
2
 
! Отговори
аут преди 6 години
Кога ще се ограничи и спре издането на визи за зомбитата от Русия ???? ТУК Е НАТО И ЕС !! КОЙ ГИ ПУСКА ТЕЗИ *** ,ДА ЗАМЪРСЯВАТ БЪЛГАРИЯ ????
255
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тинтири МинтириТова шествие символизира агресивната политика на путинския рашистки режим. И недей говори за антифашисти защото Русия и Германия започнаха Втората световна и бяха цели две години най-добри приятели и бойни другари, скрепили бойната си дружба с подялбата на Полша и съвместен военен парад в Брест. Генерал Гудериан е приемал парада от немска страба. Защо никой не носеше пиртрета на този боен другар? Или тези факти не трябва да се споменават.
254
10
 
2
 
! Отговори
кой преди 6 години
КОЙ РАЗРЕШИ ТОВА СБОРИЩЕ НА ТЕЗИ НЕЩАСТНИ ***? ИМА ЛИ ВЛАСТ И БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ ?? СРАМ ......
253
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 318 от славянинРусия е бомбардирала през ПСВ Варна, Каварна и Балчик, като има големи разрушения и жертви сред мирните граждани. Ама за това си мълчиш. Да не говорим за избитите българи по време на руската окупация през ВСВ. Или това е била братска помощ?
252
3
 
6
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Анонимен (336)Ако под "българофоби" имаш предвид антифашисти, нека ти съобщя новината, че войната свърши и ние вече не сме съюзници на бай Адолф. Очевидно или си фашиcт, или наистина не проумяваш какво символизира това шествие.
251
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя "марш" е поредната идиотска измислица на кремълското джудже.
250
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тинтири МинтириОт 1886 година насам Русия е най-големият враг на България а русофилите най-големите предатели на българщината и най-яростните българофоби. И с днешната акция отново го доказвате.
249
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Шествието в София започна от катедрален храм "Свети Александър Невски" и продължи до паметника на Съветската армия.... "катедрален храм "Свети Александър Невски"" , "площад "Александър Невски"",...."паметника на Съветската армия" - все руска територияАпропо, Александър Невски е светия колкото Путин е вярващ !
248
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 326Да те подсетя за какво са ни имали американците по време на турско-за аборигени,нещо като индианците за тях.Самият Макгахан го е казал,учуден,че имаме училища.
247
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че само петоколонмици и *** участват в пропутинската пропагандна акция. Не се е разминало и без антинатовски и антиевропейски плакати и скандиране. Изобщо антибъкгарска акция отвсякъде.
246
5
 
10
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Анонимен (320)"Българите" като тебе отдавна щяха да са останали без държава, ако не бяха тези като нас. Вие си продавате седалищните части на американци и турци на безценица само и само да сте срещу Русия. Готови сте да отречете турското робство и да прокълнете Ботев, Вазов и Левски, да направите паметник на всеки американски ***, бомбардирал и избивал софиянци (и не само) в края на Втората Световна. Или на американски президент, нямащ си хал хабер къде е България.
245
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго име с което да го нарекат нямаше ли?***!Това е като украинската "Небесна сотня",където загинаха много младежи,почти деца,заради олигарсите.
244
2
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До до 302 от славянин--313Съотношението на свалените самолети в Корея е 10 към 1 в полза на САЩ
243
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪН на руснаците от България. Вън !!!!!!!!
242
1
 
2
 
! Отговори
забавление преди 6 години
До АнонименЩат да те тормозят,та да не забравиш да пишеш,щото с една пенция си заникъде.
241
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 315"Левски и Ботев не са се борили срещу хитлеризма,а срещу турцизма,от който ни освобуди русизма и така изпълни мечтата им."Така ни освободи русизма, че вече 140 години им сърбаме руската попара. Захари Стоянов който веднага е разбрал що за "освободители" са руснаците беше написал "Не ни трябва нито меда нито жилото на Русия". Да си ги държат за себе си и да се жилят помежду си, а не да ми провеждат идиoтски маршове като този.
240
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук е България и тия да си ходят в Русия. Нали там е много хубаво, що щат у нас ?
239
4
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Тесла Джон Атанасов--309;Ти чувал ли си за проекта МАНХАТЪН начело с Ген Гроувс. Германците бяха назад и не представляваха интерес. Те направиха бомбата по американски чертежи на руснаците, Тайната беше предадена от ЕВРЕЙСКОТО семейство Розенберг, Калашника го направи Хуго Шмайзер ане неграмотния колхозник. Авиацията също я създадоха Германците,Техниката от САЩ беше изкопирана, От Б--29 руснаците направиха Ту--4.
238
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Славянчо, прочети кое в северна Корея наричат алеята на миговете!