5000 шофьори в София с глоби, колите им на тротоара

Паякът отнесъл 350 коли, глобили 842 – паркирали в зелено
Обновена: 22 май 2017 09:31 | 22 май 2017 08:37,
67
5000 шофьори в София с глоби, колите им на тротоара
Снимка: архив, Bulphoto

5000 шофьори са отнесли глоби, защото са зарязали колите си върху столичните тротоари. Това сочи справка на Столичния инспекторат от началото на годината. На място са спипани 1003-ма водачи, които са получили глоба с фиш за 50 лева. Съставените актове пък са 842.

Отделно инспекторите са наказали и 842-ма шофьори, които са си зарязали колите в градинки и паркове. Съставените актове за установяване на административно нарушение за паркиране в зелени площи са 155. Стойността на глобата варира от 50 до 500 лева.

Паякът пък е отнесъл 356 коли на наказателен паркинг. Всеки ден инспекторите обхождат районите и налагат съответните глоби за това, че колата е оставена в тревата или до катерушките. За вдигане на автомобили от зелени площи и детски площадки се работи и по сигнали на граждани, подадени на горещия телефон 02/9875555.

За да спрат катеренето на коли в детски площадки, инспекторите поставят кашпи по тротоарите. Миналата седмица са монтирани антипаркинг съоръжения върху тротоар на ул. "Пчиня" в район "Красна поляна". Там софиянци масово бяха пропищели от наглите шофьори и бяха написали десетки жалби до инспектората. В края на март се спря и влизането на коли в Южния парк от страната на бул. "Гоце Делчев". Там отново се поставиха антипаркинг съоръжения, а като допълнителна мярка се сложиха и три кашпи с цветя, пише "Монитор".

По улица "Цар Симеон" също са поставени ограничители, за да се опазят зелените площи. Там най-много нарушители имало при градинката до бл. 334. Кашпи пазят от ромски набези и парк "Въртопо". Там от каруците се стоварваха боклуци и бяха направили сметище в района.

От инспектората напомнят, че престоят и паркирането на тротоари, в паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, на територията на детски ясли, детски градини и училища са забранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
2
 
! Отговори
старият преди 6 години
Eeeми, все е нещо - сега остава да си ги платят ;)
61
1
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
всъщност до 53
60
1
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
...а всъщност въздуха му го спира остъклената му тераса ама иначе моето дърво му е виновно - с нафта щял да го полива....след като му теглих майните не му стиска да го полива с нафта! Писнало ми е от такива злобни дъртаци, дето все нещо им пречи!
59
2
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Ти ще да си някой злобен пенсионер, намали злобата че от злоба можеш да се гътнеш!Толкова сте *** някои че не може да вденете че сигналите дето ги подавате стигат до служители които са активни шофьори и са наясно че масово се паркира в нарушение просто защото няма достатъчно места за паркиране и предполагам си затварят очите, но дъртака който няма кола това не го интересува!Край мен има трима такива дъртаци-все нещо им пречи-единия искаше да отрежа дърво в двора ми че му спирало въздуха
58
1
 
9
 
! Отговори
Хаоса е пълен преди 6 години
Тук има преплетени четири неща.Първо, общината направи така, че хората да няма къде да паркиратВторо, хората искат да спазват правилата за паркиране, но не могат да го направят.Трето, има хора, на които мисленето не им се отдава и те искат стриктно спазване на правилата, че даже и повече, въпреки невъзможността на хората да ги спазват.Четвърто, общината си прибира парите от глобите, въпреки, че тя е създала проблема, като парите заминават за мафията.
57
5
 
9
 
! Отговори
Възмутен шофьор преди 6 години
Колеги - шофьори, докога ще търпим държавния рекет това на нищо не прилича! да ни осигурят места където да паркираме! Естествено че след като няма къде да паркираме ще паркираме където можем, като например по тротоарите! Пенциите и смотовете дето нямат коли и съответно мразят шофьорите, да си гледат работата!
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами то и във Варна е така - въпреки многото сигнали и Портних и Иванов си затварят очите - защо ли че и КАТ и Общината с мълчат пред неспазването на закона от Районна прокуратура и съд
55
1
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Първо общината поставя хората в невъзможност да паркират според правилата, след което ги глобява, а някакви като Мирослав даже не схващат какво става.Проблемът е в общината, която разреши безразборното строителство и лиши хората от възможността да паркират по правилата. Общината да глобява чак след като осигури достатъчно места за паркиране във всеки квартал на София.
54
5
 
4
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
До 52 : Кажи честно, че не е така! За това глобите в нормалните държави съществуват и са солени! Като искаш да се спазват правилата, трябва да има контрол и глоби за нарушителите! Ти колко време си живял в чужбина? Ама не на екскурзия, щото като поживееш някъде е различно!
53
2
 
9
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Да осигурят паркоместа и няма да е така. Нали се плащат данъци за тези коли.
52
2
 
7
 
! Отговори
Do 53 преди 6 години
Напусни града ни щом го мразиш! Не ни трябваш.
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aко 5000 глобени шоферски гада от началото на годината ви се струва много, искам да ви кажа, че съм подавал нееднократно сигнали на инспектората за места, където биха могли да събират по стотина глоби с едно ходене на ден! Но там и до ден днешен служителите не са се вестили. Гадна презряна история е тоя псевдоград.
50
1
 
8
 
! Отговори
До 49 Мирослав преди 6 години
Лъжеш!Никъде по света не прилагат твоята измислица: "не бръкнеш ли в джоба на човека, оправия няма".Навсякъде по света с изключение на България правят друго и то е работещо, за разлика от твоето бъркане в джоба. С две думи по света наблягат на неизбежност на санкцията, като размера няма значение. Ключовата дума е неизбежност, а не бъркане в джоба.
49
3
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Елате в квартала да видите картинката. Всички са паркиеали по тротоарите и зелените площи, и никой не им прави забележка, нито са глобили някой ! Полицията ги подминава, общинските паяци също ...
48
1
 
5
 
! Отговори
Самозабравяте се! преди 6 години
Забранено е и поставянето на контейнери за смет на платното за движение.СПАЗВАТ ЛИ СИ СОБСТВЕНИТЕ НАРЕДБИ,ПИТАМ,ЧЕ СЕДНАЛИ,ДА ГЛОБЯВАТ.Правилата трябва да важат за всички,включително и за тези които ги създават!
47
5
 
7
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Ако съм аз, по толков ще хващам за половин ден, съответно за цяла седмица 60 хиляди х 50лв = 3 милиона за 6 дни! Следващата седмица на ново! Докато не спрат да паркират където не трябва!!!Навсякъде по света е едно и също - не бръкнеш ли в джоба на човека, оправия няма.
46
4
 
2
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Телфера Длъжна е да ти осигури и храна и спане.
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 5000 ?Аз 5000 ще намеря само ако се разходя за няколко часа.
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни са комунистите, първо взеха на хората имотите направиха квартали като Младост без подземни паркинги, после докараха селяните тука, после не направиха Метро или добра инфраструктура, но нали колите бяха с ред, закакво ти е. Сега съвсем нормално хората с имотите си ги върнаха и си строят на бивши паркоместа то си е билло тяхно насила взето. Сега всички си накупиха по една таратайка, защото едно време беше с Ред, а транспорта почти не е мръднал от 88г, е има Метро. Оправия няма 45г засиране
43
5
 
2
 
! Отговори
Общинар дебел преди 6 години
Спрете да ревете! Газете си кафявото,аз ще джиткам със джипа където искам и ще паркирам където ми се ще.