ВМРО зове: Спрете "София прайд", колко пари отиват за охрана!

Освен това се допускало малолетни да шестват на гей парад
137
ВМРО зове: Спрете "София прайд", колко пари отиват за охрана!
Снимка: Булфото, архив

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера поиска да се забрани провеждането на София прайд, който е насрочен за събота.

Още по темата

Претенциите си той изрази в писма до столичния кмет Йорданка Фандъкова и МВР шефа Валентин Радев.

Според воеводата институциите не бива да позволяват провеждането на гей парад в столицата.

Към кмета Контрера поставя въпроси, свързани с нарушаване на закона при провеждането на подобни паради през минали години. В тях участие взимат малолетни и непълнолетни лица, което е недопустимо, мотивира се Контрера.

Радев пък трябва да отговори на въпроса колко служители на МВР са ангажирани допълнително по охраната на "София прайд", плаща ли им се извънреден труд и от къде идват парите за това, смята общинарят.

Той настоява да получи информация за ресурса – и човешки, и финансов, отделен от МВР във връзка с проведените гей паради в София от 2012 до 2016 г.

Карлос Контрера настоява също справката да бъде публично оповестена, защото обществото има право да знае как и за какво се харчат парите на българските данъкоплатци.

В годините назад ВМРО винаги се е обявявала против провеждането на гей парад. Според партията "София прайд" е мероприятие, което е неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка.

"Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството", смятат воеводите.

Според тях участниците в него искат силово да наложат своя мироглед над останалите български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а бе вие не сте ли на работа или работата ви е по форумите ?!
63
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето гейове са много интелигетни и много свестни хора. Познавам доста без самият аз да съм гей. И са много добри приятели.
62
10
 
7
 
! Отговори
Ах преди 6 години
На кой му пречат гейовете не ми е ясно , да си правят парад, един ден в годината не е проблем..
61
0
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Ми, спрете го, нали сте на власт!Още ли го играете опозиция! Кой да го спре!???
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ще ходя на "София прайд", защото държавата ме оправя отзад ежедневно. Зорлен ме направиха мека китка и вече не мога да крия, дори ми става приятно като ми вдигнат данъците или тока, и викам още още
59
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карлос Контрера ! Колко чисто български имена носи този смел патрЕот !
58
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре прайд, отколкото БСП да развяват руски знамена и да носят портрети на масови убийци
57
1
 
18
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Кому е необходимо всичко това?! Кой, кога, как им пречи да се съешават както си искат?! Изобщо не разбирам цялата тази истерия.
56
0
 
9
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Пратете нациста от МО/този с поздрава Хайл Хитлер пред танка/да ги озапти.Неговият кумир чичко Адолф е знаел как!
55
1
 
13
 
! Отговори
валери преди 6 години
Това са нравствени престъпници и трябва да отговарят пред закона , но са подкрепяни НЕ от българите , а от разни посолства и нпо-та, чиято цел е морална и нравствена деградация и заличаване на нашия етнос !
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай хИма такъв всеки ден, *** явно никой не те е поканил. :(
53
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О боже, ***.илите без да са чели статията коментират редно ли е има гейове или не, докато темата е съвсем друга. Четете малко, бе. Разбирам, че сте обсебени от гейове до ниво, в което показвате, че и вие сте такива, ама все пак четете преди да коментирате.
52
5
 
1
 
! Отговори
До 55 преди 6 години
Само че Камене това не е политически протест!!!
51
16
 
8
 
! Отговори
Koko преди 6 години
Търписмостта към гей обществото е показателна за интелектуалното равнище и духовното израстване на едно общество. Затова и като *** ходи на Запад като види в метрото гейчета цъка с език, ама цъка и с език гледайки стандарта на живот на западното общество. В крайна сметка така и не събира 2+2 и вместо да обича да се образова и да изкарва пари мрази деградира и мизерства.
50
3
 
8
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Този Карлос не е ли кубинец? И защо същият апелираше срещу мигрантите, след като и той е син на такъв? Нещо се опива да прикрие?... Тия " патриоти" са най - големите *** - ВМРО, АТАКА И КАРАКАЧАНОВ. Сега нали са във властта, да въведат предложения и законопректи, ограничаващи разпространението на хомосекс. пропаганда. Не ги понасям *** и лесбийките, *** и извращенци са, но защо нашите родолюбци и Църква само с тях и " бежанците" се занимават? Миньорите в Оброчище нямат пари,ей!
49
0
 
8
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
Чертите му са по-скоро никарагуански. В общежитието в Мошино освен кубинци имаше и никарагуанци в края на 80-те. Работеха в Завода Червена могила в Радомир. Имаше и виетнамци също, но тоя Карлос определено не е от виетнамците.
48
2
 
5
 
! Отговори
Камен преди 6 години
Тоя по тая логика ще иска всички политически протести да бъдат забранени, за да не се харчат пари за охрана.
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карлос Контрера има майка, казва се Радка, всички в Перник я знаят коя е и с какво е известна.Баща му обаче е неизвестен, по-точно не се знае кой от всичките кубинци в общежитието в Мошино е баща му.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахахах, това подигравка с българите ли е? Правителството колко е откраднало до момента, че някой се притеснява за хонорарите на охраната?
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Карлос бяхме съученици в техникума в Перник. Не иксам да ви казвам какъв надут чер-ньо е, какъв нагаждач и как топеше постоянно на даскалите.За това пък всяко междучасие си ядеше бой в коридора или в тоалетната.Не го бях чувал скоро. Не знаех че се е издигнал толкова и е някакъв политик.Това е повече от смешно. Извинявайте.